<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » d人話英超太多外援球員,有咩意見~
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 清揚 at 2006-3-11 11:36 PM:

你唔得乖巧咪唯有實際low,就系咁簡單
有時末必係唔得,卡卡實識花巧野,但你有幾可見佢插過花??極少。托迪都識,列基美都識,但極少插花。

仲有,比利、告魯夫都唔鐘意玩插花,鐘意利用速度爆人。
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2006-3-11 23:46:

有時末必係唔得,卡卡實識花巧野...
乖巧並不代表插花,好似Zola,紐維利咁叫乖巧,一盤一傳甚至一射都可以乖巧
成名於2005-3-26的EF前
'性版討論區"
現活躍於[真‧頑童俱樂部]
我又覺得柏度講o既野不無道理喎
身為英超勁旅, 當然會有多d資源去培訓本土o既年青球員啦
就好似 holland 咁, 就係因為 ajax等傳統勁旅著重培訓, 先令 holland 不斷有新兵擁現
manu 亦都係一個表表者, 而家亦都不斷俾機會 richardson, bradsley 等人上場
而車仔亦都話黎緊一兩年會簽少d外援, 會出多d england人去踢, 隊波未來都傾向英國化
但 arsenal 而家都只係淨係一個england必然正選, 比 liverpool 仲少(carragher, gerrand, crouch), 所以俾人話都唔奇呀
Originally posted by 艾力克 at 2006-3-12 12:31 AM:
身為...
車仔後備起碼都有SWP,卡頓高爾呢兩個英格蘭球員先,相反阿仙奴就冇咩,不過雲加都唔會理嫁啦~
摺吧啦
英超...實施工作證制度只係將自己聯賽水平表面上提高吧
每個新簽番黎o既球員都要係國家隊上陣一定百分比
咁即係一個1年1度o既mix版世界盃
但係英式傳統踢法就搞到同球員格格不入.....
你睇樸次茅夫...一個轉會窗簽左7個球員...
咁大人事變動...邊會打得好...

反之西甲限死3個,意甲1年只可簽1個o既非歐盟球員
咁樣某程度上可以將自己聯賽特式保留吧
Originally posted by mr_jac_kan at 2006-3-11 07:57 PM:
曼聯其實係大球會入面都算有好多本土...
that's y man utd is more popular than arsenal in both england and worldwide...
u know, arsenal only win 2 league titles with their foreign squad, compared with man utd, arsenal just looks tiny
Originally posted by 清揚 at 2006-3-12 12:14 AM:

乖巧並不代表插花,好似Zola,紐維利咁叫乖巧,一盤一傳甚至一射都可以乖巧
不認為車路士缺乏乖巧的人,如洛賓。林柏特也是,雖較硬橋硬馬,但他的技巧運用的時機掌握得很好,如遠射、直線等。
我愛長澤
Originally posted by abc123aa at 2006-3-12 01:03 AM:

車仔後備起碼都有SWP,卡頓高爾呢兩個英格蘭球員先,相反阿仙奴就冇咩,不過雲加都唔會理嫁啦~
阿仙奴真正既青訓基地在非洲。
我愛長澤
Originally posted by 艾力克 at 2006-3-12 12:31 AM:
身為...
但係我又覺得有d野唔係話有就有,好似巴西同荷蘭咁,佢地會有好多又年青又勁0既球員,除左佢地有潛質之外,本身成個國家入面0既球會都有傳統,球會有把握當佢地擺錢落去青訓之後,一定會有幾個好球員出到...呢樣野0係英格蘭可能做到,但班球員0既質素始終未到頂級,你無理由明知唔夠勁都用佢架麻,真係好勁0個d又永遠唔係大球會0既出品...到成左名就買親都幾千萬...

其實好多大球會都開始重視青訓,例如開足球學校,不過唔0係本土ja ma
我的最愛: Miki、Stephy、阿仙奴、AC米蘭
"為何還喜歡我,我這種無賴"
Originally posted by skjeiw at 2006-3-12 07:39 AM:

但係我又覺得有d野唔係話有就有,...
但厄遜點睇都穩過辛達路斯、施根N倍。

彭拿治也不比龍格堡差好遠。

泰萊係好有潛質既門將但雲格唔肯用。
我愛長澤
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » d人話英超太多外援球員,有咩意見~

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。