<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 陳乙東 - 幸災落禍
返回列表 回復 發帖
Originally posted by key1981 at 2006-6-8 23:54:
# e3 t# x8 ^" C4 X: ]% ?1 `/ O我就唔信有人咁蠢, 擺到明同佢有過節...
+ A, I3 [0 O9 ]: J( L3 z

) m7 c* u9 t1 j" Y有道理, 一於搨埋佢老母.

反思

首先,我想問,幸災落禍跟幸災樂禍有什麼分別3 I5 Y3 D, O; M) u2 V0 M
: d1 _' ]( c( w; z8 X3 ]' D
其次,巴士阿叔事件成為每個人茶餘飯後既話題,"你有壓力我有壓力"更成為城中金句,朋友間傾偈時我都有笑過。過去佢係做錯好多野,缺點多多但就行運一條龍,難怪好多人唔抵得。
/ B' C' \7 J! M7 c, e/ J. ~但係大家有冇諗過,有機會俾佢,佢就放棄綜援、付出勞力落手落腳去工作,至少比起果d有野唔做呃綜援既仆街有志氣得多。正正經經咁去返工,終於可以堂堂正正咁做番個男人,唔駛再做社會既寄生虫,點知返工冇耐就俾人打.....,對於咁既遭遇,打人既就冇人指責,俾人打既就俾人指住黎笑,..忽然間,我在問,究竟我處身於一個點樣既社會,一個精神有問題既人,重新振作投入社會,冇人支持,遇上不幸仲要俾人開post黎笑2 S1 Y9 Y2 f0 U( M" }
6 [% i; N) r/ H- {
我並不相信香港人係冷血,但就覺得人云亦云係香港人既風氣,唔跟住去笑似乎會落伍咁。4 `" x+ @; t8 \% `

) k3 T' l7 G2 U% M  z大家一窩蜂去批判巴士阿叔冇品既同時,點解唔去批判埋四眼仔?偷拍人地短片,仲要擅自放上網公諸同好,利用全民對阿叔口誅筆伐,佢又好過阿叔幾多?
* U+ g+ c% J& W
3 F3 k) d0 |* f笑完阿叔後,問番自己,原來我都做過好多缺德既事情,試過飲醉酒忍唔住周街痾尿,行街隨手掟垃圾等,唔係好過阿叔好多。
+ E; z8 ^) [7 I( _; W: ]& i. g! T
- _% p$ ]$ K' |- V( O3 M5 N  N我介意俾人話我扮正義,但我更介意埋沒良心,不去講句公道說話。
我願化身石橋,受那五百年風吹、五百年日曬、五百年雨打,只求她從橋上走過
佢被人好似做show 咁...
Originally posted by littlepig at 2006-6-9 12:47 AM:! ?2 C: @% l! \8 Q7 l: s  ^7 t
首先,我想問,幸災落禍跟幸災樂禍有什...
, Q7 p4 \6 W% x% d3 B

9 h$ e4 X$ w( ^. G3 Q大佬* W5 c; G) p) U& W9 A1 G
段片唔係四眼仔拍個喎
Originally posted by littlepig at 2006-6-9 12:47 AM:
; L5 G9 f' Z* t1 U! t  @5 R" \首先,我想問,幸災落禍跟幸災樂禍有什...
" J* F6 F* @0 y5 q你連邊個拍都未知就發表一大篇理論

乙東叔係我楊獸性打既,鬼叫佢得罪我旗下東方新地!

乙東叔係我楊獸性打既,鬼叫佢得罪我旗下東方新地!
Originally posted by littlepig at 2006-6-9 12:47 AM:6 L+ ^, V3 [) ]+ {3 U8 t) j
首先,我想問,幸災落禍跟幸災樂禍有什...
  M+ b4 V- N/ H4 e

. i. A- ]- K: g7 F. G! [2 }1 l% @0 ~真係,係度扮正義,
$ V4 |, \5 ?8 w/ s9 |. P- I好明顯佢唔係好人, 得罪人多, 咪被人打囉,
1 d, ]$ k0 _' `況且呢D唔係叫幸災樂禍, 係罪有應得,天有眼~
呢種人, 打佢=教精佢,你睇佢對四眼仔個種態度就人人得而打之,唔抵可憐!
Originally posted by crespo1225 at 2006-6-9 05:35 AM:$ E& K/ {  [0 J

* i, }1 b. ]' {1 O3 F: `你連邊個拍都未知就發表一大篇理論
+ K2 W# f5 {& O. n4 y* D: k# W. x5 H0 P
- [$ B( Y0 O" @* A" o0 n& bme too!!
垃圾新聞嚟,都唔知有乜好講囉!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 陳乙東 - 幸災落禍

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。