<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大陸網民大鬧香港: 要香港的那些窮人改變態度再去吧!
返回列表 回復 發帖
Originally posted by bigfish at 2006-10-8 11:44 PM:  }; [1 x. Y& h6 Y
希望港府採取政策, 所有未去過外國讀書o既中國人都唔俾入境啦
( k1 }% \& A9 p$ f! T3 p
- w8 W7 ^3 m" x% v. O9 p& b( ?* I+ \' h
Hello BIGFISH1 r  V/ c# o( I2 `/ u! E) g

! x% H. I. P$ w( C2 Y好有創意 播。。。不過點樣CHECK 有無去過外國讀書 呀?$ `! S: V( G% O$ q2 ], ]# a7 Y
Originally posted by vv1668vv at 2006-10-8 23:02:
' ]" B& \' |( i: m  D8 X  z6 m很明白你的感受。如果你知道,能分別...
" |* n) h7 H: y% w/ x0 k8 k8 ]
跟本依家成個社會都變左,變差左,好多人都以為只係有錢就得啦,冇理過其他道德上o既野,就好似講粗口咁,周街都有人講,但係冇人會覺得自己係錯o既,覺得自己錯左就會改啦,知錯而唔改就另外講法啦。總之唔好理大陸落黎玩果D先,鬧人之前最緊要睇下自己有冇做緊D你想鬧o既野先
真很有道理
% E5 [' j. _4 C* D) _有人去你 屋企 搞亂檔 你會唔會 坐視不理 呢?
. L3 g9 `' s2 G5 m. \可能將這句話勸道給
! a5 i) n; {3 K; s白食香港,還猛鬧香港人的大陸人聽聽。效果會不會更好?( ]# B0 N7 S; U# Y& I- r
: U0 B! L; l% ]+ T* y/ [
[ Last edited by vv1668vv on 2006-10-9 at 01:26 AM ]
版主 唔好意思。又按錯了。。1 ?( o+ f1 X1 }1 c) _' E+ G
如果可以的話,麻煩你  刪除哩倆個POST。9 {4 g7 W6 }8 T$ @; a+ i
唔該曬
! q% N% B) v! o: w; l2 |% C4 K& X- a$ e" K6 K  X
[ Last edited by vv1668vv on 2006-10-9 at 01:12 AM ]

: r$ }4 h3 ]% V( F" a, V5 j  m0 M+ |4 a6 ^2 L. {! a
[ Last edited by vv1668vv on 2006-10-9 at 12:55 AM ]
Originally posted by vv1668vv at 2006-10-8 16:41:
( B! b( s& R/ m' l6 s
1 H# e: O3 K. D4 T" `7 K, ^
& A3 k, Q) y" j; U) ?) `9 R& R懂得分辨的人,總會知道的。, X/ Z3 u) X8 C; W8 i4 Z

% H# c6 ]3 L! j! \) h' g8 u; O. R[ Last edited by vv1668vv on 2006-10-8 at 04:45 PM ]
) w& D; q) z9 g, u/ v$ A: @, ~* }. q  g5 q9 ?4 @
請vv1668vv兄賜教
.
Originally posted by bigfish at 2006-10-8 23:44:
& M6 }0 c* R* l. I( g希望港府採取政策, 所有未去過外國讀書o既中國人都唔俾入境啦
8 T" g" t. e6 k: s  `: L2 o; c4 m
去過外國又點???
4 Z: T5 l( v8 O4 l" Q6 `外國指咩野國家先?係所有國家,定係指1,2個國家呢?
.
未去過外國讀書o既中國人?咁只會引申另一個問題--- 歧視 ,E.G.因為細個冇錢去外國就唔可以去香港? 冇去過外國讀書就一定冇禮貌?係外國讀書我唔覺得一定有禮貌囉!!  最重要既重點係,香港天然資源勁少,勝在其中轉站既優勢先發展到今時今日!現今好多其他中國城市都可以代替到香港,唔該個班"高傲"既"香港人" 唔好再以為人地冇左你唔得,而家係我地冇左人地唔得,唔該講野時留一線!
Originally posted by Dolly!Sit! at 2006-10-9 18:38:( v2 g0 v- l% V  f8 i. G* B
未去過外國讀書o既中國人?咁只會引申...
) V0 r( \* U) g) n0 {

. P$ w; }7 t6 [  u% p" ?: O. k0 L. t: K* ?* g

) M: p2 T4 }" d3 P; ^  M7 _外國人好有禮貌咩?7 B+ J4 O5 l, s3 W
唔少外國老師講書時講粗口
.
Originally posted by 155220 at 2006-10-9 06:20 PM:, p" L" P5 `; @2 c7 }
3 B8 o& s& Q1 \

`% j5 o) v) \1 j1 X0 W4 h7 t請vv1668vv兄賜教
5 M" L9 k3 I/ U5 J

& o+ O3 F$ c5 _2 X別客氣
# _3 l8 `) m$ x. @0 I( E6 ~8 \& i要說的已經說了。。。要明白的總會明白。/ K8 K+ l. m( g1 i! U; r

" ~3 j1 L% M6 K" M[ Last edited by vv1668vv on 2006-10-9 at 10:34 PM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大陸網民大鬧香港: 要香港的那些窮人改變態度再去吧!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。