<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 宜家D小朋友改變了
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 天下太平 at 2007-6-22 05:08 PM:
4 x& L- y2 S6 Y" B/ W你老豆果個年代咪又係咁睇我地依個年代...0 G# ^7 b+ ?* I( R  \+ ~* M( O" E
正如依家我地睇返d 細路一樣
( @6 s0 K2 Y" |- g: j/ u算啦...時代一定會變
- L# \4 P: @5 g; X

! e  d9 V8 c/ J9 H. ^-points for that? Come on where is the freedom of speech!
"The only thing that goes with the flow is a dead fish"
你要明白 時代變遷, 但父母都要負責任,成日只要揾錢
Andre
我聽上一代講, 佢地細個冇乜野玩, 射下波子已經好開心3 M# h: v, D3 a
到我地年青依一代, 開始有電腦玩, 又有唔同o既球類活動同其他娛樂節目, 就已經話我地好幸福; 其實都係o既, 有時d野夠就得喇, 唔駛多
( X# k3 B. `4 k% Y到而家依一代, 基本需求已經變左係要有電話, 電腦, 遊戲機; 我地中學時好想有o既野, 已經係佢地小學時一定要有o既野
) s7 X( I9 ^7 k% D1 @4 d雖然唔應該以偏概全, 不過太多短期o既娛樂, 就會好易忽略左要定一個長遠o既目標喇
Originally posted by SCM at 2007-6-19 05:01 PM:
9 b; E( @. J3 y$ q* K& m* ~' ?4 G; n! w5 `" ?/ v9 ]# c
唔好只向一個方向諗
* e! U! ?6 y5 X' a  V  h呢個唔好現象...
. }; \/ b  c: |* I( A滑梯千秋呢d好難搵啦
Originally posted by harvey22 at 2007-6-25 01:01 PM:0 n, O9 k' B5 V8 x, p
" _$ x1 H1 b. q: T. @( h( S
. \% i: A! y4 p4 s/ E+ ?
-points for that? Come on where is the freedom of speech!
6 P. ?3 y+ f) M+ p0 O4 u5 y- V! S8 f4 ~: m
pls see thread #3, this guy just copy and paste the answer from others.
Originally posted by ronald001120 at 2007-6-19 23:42:- H' d; n1 T) R, @' x& Y+ v8 K
呢家D細路6 F; q, r: Y9 H- t0 j3 u
幾歲就講哂粗口食哂煙甘
2 ~2 |8 `/ o! j1 b: L5 U我踢波都見唔少6 v/ a/ V: t; D
都係怪香港
% f$ ^+ q4 k- rD人做野甘忙1 f" Y# v5 t& k
邊鬼度得閒理個D仔女ar
  z) q, t( P' {6 H  ^' ND仔女跟埋哂D唔好既人' h$ _( r; [7 ~8 x
咪搞到甘lor
( E8 `" ^  G5 }
' H# k7 m2 F9 D# [" S# ~幾歲就食煙?有無咁誇張?我14歲,無一個同學食煙,但講粗口的真係很多...不論男女都講
Originally posted by 艾力克 at 2007-6-25 13:36:9 M, R/ j( t  `) {7 W8 Z
到而家依一代, 基本需求已經變左係要有電話, 電腦, 遊戲機; 我地中學時好想有o既野, 已經係佢地小學時一定要有o既野
' b# F' l+ j! F2 m* ?( {; S6 U! J雖然唔應該以偏概全, 不過太多短期o既娛樂, 就會好易忽略左要定一個長遠o既目標喇
7 h; C3 [7 i9 H6 n& T4 p

1 a7 ~9 V7 |  m2 l我中一先有電腦,至今仍未有手提電話
% F% k  ?* |  H  [9 X0 f1 ?: @0 ^3 C4 M" z' ~1 l4 W9 F
[ Last edited by 155220 on 2007-6-25 at 06:43 PM ]
Originally posted by 155220 at 2007-6-25 06:41 PM:
' w  a8 G3 o! ~# e  Y
# N$ @, h8 O# W) j) c
. y$ B( s- j6 T; a2 |  O幾歲就食煙?有無咁誇張?我14歲,無一個同學食煙,但講粗口的真係很多...不論男女都講
* h& d* c5 T4 m# F* ]5 ?$ p; M! ]1 a' f4 B2 ]& W' i
你周圍既環境好+ x  j2 U$ v% O. k7 z. u  A
我剩係知道一出到街,就見到d小朋友擔住支煙,依排好d,因為我住屋村,周街食煙會扣分* e$ K4 P& K" Q2 Z- f
前兩日搭巴士出旺角聽到後面一班小朋友(有男有女,估計中一,二)大大聲甘吹水仲要出口成文,每句話裏面梗有粗口.9 v: e) ?4 g# \8 _1 Q9 i+ _
做少少功課就話多,郁下就話跳樓,講真我係好唔滿意
1 ~, C" q, w( O你可以話我代溝,但我岩岩畢業出黎,佢地所講既問題我都經歷過,我都係甘hai下hai下就過左.
係lo~我以前邊到有咁多野玩~
理佢地做乜呀(浪費口水)由得佢地自生自滅啦!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 宜家D小朋友改變了

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。