<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 14歲天才狀元
返回列表 回復 發帖
Originally posted by wer at 2007-8-8 15:05:" y' U4 K9 g0 C# A8 _
' a4 S: C% G  w" T* b
邊個呀
  M9 M& T, _9 x
2 U2 f: F% l6 l. X; T- ]- k
化名戴志偉的5 [) v- B$ P, A5 X+ i$ V) G
今年升中五,全級排58咋...(只計理科班)
Originally posted by 155220 at 2007-8-8 16:11:) s8 }7 E; w6 s
1 k! z5 L2 ~3 H

7 |0 b) x! G  X. s5 W化名戴志偉的% v0 d0 x1 i; a3 M! r: E
今年升中五,全級排58咋...(只計理科班)
! r* c3 h9 o& Q: o% o) ^真係好屎
Originally posted by 88790333 at 2007-8-8 12:33 PM:% f2 j: F4 \. c1 ?: }7 k; B
讀書叻就叫天才?& O4 f7 c& q) e% |+ F5 I# i
唔好引我笑,呢D叫記性好咋
: n' `% [2 {; g3 d+ m

* t1 b9 X5 W' _' s% a, [" F我唔知你對天才的定義係點啦
% {7 q: A4 J" ?6 K* n' W5 I) K+ X  z" t3 `( v+ \$ t! o, a
假如,佢真係只係記性好! S4 {/ ^  S" O' B* s
咁佢係呢方面ge能力的確係比好多正常人好(至少應該比你好吧)
3 Q% u  d! m! L' y( G) ]. ~呢d天生ge才能,而且呢方面ge能力俾大多數人都要強,唔叫天才叫咩呢?
+ v6 l' C: z6 D5 x
1 B, X6 O5 N+ B9 L& v8 H4 W5 }你這樣說是因為「吃不到的葡萄是酸的」嗎?
1 i& L) u0 m$ ]( x5 ?光是她一句,「將讀書變成自己ge興趣」
2 [( b5 x' W. F4 G你又做唔做到?你做到又點?你又可唔可以好似佢14歲考會考?  j3 j5 T' i9 i& _% q
你話你可以去考又點?你又可唔可以lor到咁好ge成績?; w$ o- J* H& h$ @* W3 V! |
我唔知佢考咩科,不過佢想讀醫,化學生物一定唔少得! Q, k3 [1 l" t- X
如果化學同生物係可以靠記性好就讀好的話,應該唔會年年都咁多呢兩科lor唔到好成績
6 R* k. n! v) t* G! d2 A( o別忘了佢中英文都lor A,作文,reading哥d如果都可以靠記性的話,我諗唔會到到今日都咁多人fail英文lor/ R. ?" t  k& w4 @$ D5 a! Y! Z
怎樣說也好,事實上佢係學習上的能力比大多數人好1 w7 X' K% P2 {9 E. s/ t
這個不到你不承認
0 h+ I6 H! F$ ]* c' o0 c( k請尊重別人,同時也尊重自己
Originally posted by sakura310 at 2007-8-8 05:06 PM:
( I0 d: l" v- P! K- k5 V6 _
4 ?6 [; C2 T* i7 r! B7 x( M1 n3 Z8 I: P5 j" k1 w( K4 _
我唔知你對天才的定義係點啦
% R& @9 n8 g3 H3 h+ ]/ q9 m5 `  G% E8 a2 [. I- D$ O, S8 M* ^
...
! ~2 s- X, v0 L$ p& s) ^& W* q
你威啦串人
Originally posted by 古巨基迷 at 2007-8-8 01:09 PM:
" J, |3 n8 @7 R0 e" Q* R怪物,,,,,,個樣同身形,,,個腦都係,,,怪物
% f/ F% O! }8 b
呢個topic係講果個人讀書..
2 C, o2 p! \# Q/ L唔係講果個人個樣ga..% G6 n0 Y( g# t" g8 T5 j- R& J# r
討論理性d得唔得=.=
Originally posted by 我愛章小慧 at 2007-8-8 01:15 PM:% Q6 O# \' }: ^& p# }

9 F# S6 \* n0 ]9 S我1b3d2e ...
3 j# u0 R. c" u2 Y7 O
6 [3 }6 ^0 o* w; o" i我當年1A1B4D1E
Originally posted by wer at 2007-8-8 16:58:2 B; F8 I0 g% n- {+ m( b
/ n' E8 l4 @" j; R* g5 {/ p7 t
真係好屎
5 |" G# \5 t, k/ d4 s1 a9 Y$ r
算差嫁喇,可以跳級的應該是一等一的高手,宜家教58,即係原校升中六既機會都唔係太
Originally posted by terencey at 2007-8-8 18:13:0 a" Y, y' c2 c* B9 W5 m6 R
5 g8 h( m' @+ W. q% R; K

- [( t, c) Z5 c. ^+ Y3 y, d我當年1A1B4D1E
- S/ r8 t) f' j. F! X$ q0 v5 ^17分
嘩,,- J' j8 g- `4 p* Z2 {/ I
咩真係有咁既天才" @; c- T6 p. h2 l4 ?, a! I7 _( n+ E
" |. _* B6 C5 e1 o
我琴日聽收音機都聽到,* X6 ~- l& l: ~  w0 v% a( _
仲以為佢講錯
睇完新聞6 |' F4 {4 t& F# S  I5 y

, F! G5 m) i3 d# Q: j) h) ?聽佢對答完全唔似一個14歲.白白痴痴咩都唔識既細路女...( t# L2 I, I4 [. _/ ~6 f; o  f
佩服
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 14歲天才狀元

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。