<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 星期三晚圍堵立法會牙!!!!!
返回列表 回復 發帖
Andyho講野,好似事不關己咁喎 ; R6 ?4 l3 U' E* }% ^1 ]

8 v9 C; p# _& [0 W5 m, w$ u唉...講手段,論計謀,一般香港人真係食得屎,點夠阿爺玩
) Z$ _+ ]" P3 K6 }, w* x0 {' e% S5 F
版友你都份人都幾天真幾傻,呀唔好意思,應該係樂觀先係
2 A" d: e2 a/ l# t; XWinters 發表於 2010-6-24 01:59 PM
我唔係亞嬌
由得佢通過囉,若然通過後香港轉好左,貧富拉近左,公平左,大家開心7 `" d6 N5 i: c2 A( y
如果無變仲衰多幾成,普通市民一齊受,到時先去知錯吧,$ H0 M8 d; ~5 h  d8 t# P
香港人係習慣唔見棺材唔流淚架。 ...
  N% T/ h( k: @0 V! T5 P7 i' S, ?andyho 發表於 2010-6-24 04:28 PM
9 {1 v/ V. O7 C
今次既通過手段...就係阿爺睇中一班"生意人"既"特點"先搞那掂......
5 A" i# a- ?( P! F4 \$ ]  F% @而家生意黨好話唔好聽真係明利双收......3 D9 w1 ~% y; m9 C9 g6 x' m
功能組別健在兼多五席...美其名一人兩票,實情坐大功能組別架構....
1 Z- n7 g8 w2 D, O2 n甘既政治氣氛.....只會富者越富,貧者越貧....
天童哲學!!
"解釋一定要多,答人嘢要答非所問,最緊要係自我蒙蔽!!!"
$ A# \1 A3 m# c; d" z- b( T
! T+ R4 ?1 B5 M" T6 L3 }
Andyho講野,好似事不關己咁喎 # h5 O& _- C4 _  h. h

- @* p% \3 x4 l& K0 w7 b2 r唉...講手段,論計謀,一般香港人真係食得屎,點夠阿爺玩
4 z9 R( S: u% m( A- q2 p0 p3 binfjlam 發表於 2010-6-24 08:05 PM
! H7 h5 }0 |; L( q( V" U

5 D& H6 _# P8 e, y3 a好似事不關己,因為而家睇事情已昇華至另一境界。 5 Y2 e- ?. R1 s+ ~% m! [
既然明知方案一定過,索性用另一種心情看待,放長雙眼睇好戲。
4 o; }7 ?6 K8 U% r. a6 J$ M方案通過不等於真正解決社會不公的問題,$ ~) v" j0 u4 ?1 C* O, a
如果結構性問題如就業、樓價等無改善,始終都會爆煲。
9 i, J; N4 M* W. {/ K若然我睇錯,呢個方案係好野,仲好啦,到時大家都可以開香檳慶祝。
( p  J' @7 \# C; d6 S9 y& T9 b- f" s. R* y
/ Q4 D1 ^. e$ G; p今次既通過手段...就係阿爺睇中一班"生意人"既"特點"先搞那掂......: h) K! }$ m% C$ x$ S
而家生意黨好話唔好聽真係明利双收......
4 x2 ]' W$ N" Z- {# m, B功能組別健在兼多五席...美其名一人兩票,實情坐大功能組別架構....6 ]9 R. P  S" r
甘既政治氣氛.....只會富者越富,貧 ...
: \9 M. k+ ~+ U; T7 @* kHansChan 發表於 2010-6-24 08:26 PM
% k/ _4 }' `% }/ l  P
, u+ ^# H6 x1 Z: B! w  x/ c
如我樓上所講,政府要製造和諧假象,由得佢囉。
, ~: f- O$ P$ P5 |我近日見到d功能組別議員得意洋洋,不知幾高興,
$ ]; w( [, I, |我希望佢地以後要更加肆無忌憚,剝削得更加徹底,
# M% I$ _1 G7 H9 a" l例如樓價要炒到10萬蚊呎,實用率要低過5成,最低時薪壓低至20蚊樓下,. n6 e5 ?% |0 Z$ X: I% x
到那日有d香港人至會醒覺。
0 q6 p1 ?. G7 r2 `: {# M" s
5 p# n0 y4 e2 H9 z% G3 G# M& Y
好似事不關己,因為而家睇事情已昇華至另一境界。 , m6 g0 J( d9 q
既然明知方案一定過,索性用另一種心情看待,放長雙眼睇好戲。3 j+ |' \0 J" o2 o. l; s
方案通過不等於真正解決社會不公的問題,
9 h1 a. P: s* r: _3 N+ W2 M3 E4 z+ N如果結構性問題如就業、樓價等無改善,始終都會爆煲。 ...
. \1 e" C2 |2 {; N: nandyho 發表於 2010-6-25 01:59 AM
5 r, g: p4 V/ v8 k香港人真係唔瀨過野都唔識死...' v; `* U" l3 _* \- f0 r( N$ [
8 S7 E, @' g- e( |" G$ M6 D: p
無知,係要付上沉重代價的
. l6 a9 X" F5 D8 Y
0 s5 s% G, w# j/ `5 p; h. M
好似事不關己,因為而家睇事情已昇華至另一境界 $ r! L4 @" U3 r' _
既然明知方案一定過,索性用另一種心情看待,放長雙眼睇好戲。6 k: R% M. `. \
方案通過不等於真正解決社會不公的問題,+ I1 j* Q8 H0 L' N5 n
如果問題如、等無改善,始終都會爆煲。 ...
, s) y2 m) b6 A5 \' N3 e: ]andyho 發表於 2010-6-25 01:59 AM
1 D0 Y0 T4 t; j. c8 m* s0 t啊老友!!!!!!如果俾心機讀書就會有份好工啦,就可以搵多d錢啦,宜家就生活安安樂樂,就唔會有噤多不滿啦)))))
2 ]7 N1 C) G) h9 A' S5 I你米吹到噤大啦10萬蚊呎,實用率要低過5成,世界未日咩) \& Y5 m! Q" S& T, ~
現今香港都算ok啦,,,,!!你話樓價高企......好多國家更高啦!!!失業問題......好多國家更慘啦!!!民主自由......香港已經自由到有點可怕!!!8 l9 B% h: ]7 s0 A8 ?# y% n
其實現今一定要教育好下一代年青人,要俾心機讀好d書;到時候就會有一份好工...有好收入...有好前途!!!
4 ?0 w$ K  R- N: t6 g8 j2010唔係要搞分化~搞反對~搞對抗啊(中國會想香港玩完?!),當務之急最緊要係搞好下一代嘅level啊~~~~~% S4 F* r2 X  U. R
只要下一代有好好嘅教育,香港人先會有進步,人君水平自然會高,香港自然會發達向前* G8 N2 g6 R5 W+ w2 b

3 Z* c. g( y: e8 Q: ^3 o- q' o. c# H% V* _
$ I: d$ W1 g% p: M, e5 J! K( _  c
) C$ `/ X+ q( \香港人真係唔瀨過野都唔識死...! P( [3 O" ^# s9 v) [
; c) t6 |8 l3 C2 t$ p/ n
無知,係要付上沉重代價的
; I  }3 y( I9 dinfjlam 發表於 2010-6-25 02:18 AM
你覺得依13年(1997~2010)有咩野變化呢???
/ }& S( o* @7 ?1 G1 W你覺得如果冇變化,我地應該再等多13年咩???
5 |* m/ G) O) F. q1 w( G1 m( O1 f你覺得咩野都唔做企定定香港會好咩???
9 Z. z2 v5 _; l& i$ t你覺得我地會瀨d咩野呢???
4 Y1 l: F! a$ q0 X( b/ V" }你覺得會有咩野沉重代價呢???
& U6 ?/ @$ k0 K( U( s7 q你係釘對中國??你想香港好??
你覺得依13年(1997~2010)有咩野變化呢???0 b  m4 G+ M& h3 l9 e+ q1 @
你覺得如果冇變化,我地應該再等多13年咩???, C, \* R6 B* H! g. ?9 P# l
你覺得咩野都唔做企定定香港會好咩???
' i+ A0 N! k! P6 j你覺得我地會瀨d咩野呢???
- C- X& ~- Z8 \( x+ B; M5 w你覺得會有咩野沉重代價呢???' y' {: R' j6 `  b* P* I: N
你係釘對中國??你想香港好?? ...5 P( J+ I# a% G, i+ _. b
奉命 發表於 2010-6-25 08:19 AM
- e" Q" Y3 J1 f/ \
+ b6 d9 w7 J1 {. l
- Y7 ~% w% {6 x& @  ^* N8 g
, i' }) t" U3 B, `# q

: Q, M0 N/ d7 l: |* W4 Z  D5 q6 C0 Q0 b7 t9 x) @5 A
聽得明o既,就聽下,; Q7 V6 }, G% w% w1 s
不過我睇有人係都要選擇繼續做盲毛,繼續掩耳盜鈴
( `- {9 c# Q8 K
- R2 Y+ s" S' ?: j啊老友!!!!!!如果俾心機讀書就會有份好工啦,就可以搵多d錢啦,宜家就生活安安樂樂,就唔會有噤多不滿啦)))))( F  K) F) m9 V& U3 R4 a& p
你米吹到噤大啦10萬蚊呎,實用率要低過5成,世界未日咩' @: |2 h" O% ]# f: U3 z
現今香港都算ok啦,,,,!!你話樓價高企...... ...
& U8 b" F( `2 A& K4 [1 T" M奉命 發表於 2010-6-25 08:05 AM
* U8 g9 D; i! l- [/ R- _
% N& E. @; W2 H! y2 `
我覺得而家樓價一d都唔ok,太低喇,樓價太低,地產商賺得少,會撤出香港,
( E% {+ Q# }! q2 n- N李嘉誠等唔在香港做生意,如你所講,香港經濟點會好?香港衰,中國又點會好?
: k+ d* S8 k4 r- l  |所以為了祖國為了香港,我認為樓價7萬呎都太低,10萬呎就差不多了。* g4 o' O1 i2 M0 {
香港行高地價政策,大家供貴樓,李嘉誠及李兆基及政府都有可觀進賬。( x- x# j/ }. {+ y6 W- z
我地要愛國,大學生無工做返內地貢獻吧,富士康長期請人架。- C/ p' J' @1 h* D5 F, c
+ K9 b) ^; a- _. G! {
你講得好對,香港言論太自由,d人成日彈彈彈,我好開心民主黨變成建制派,! ]+ n2 N, D, s9 g# X1 p# `" U
可盡快早日立23條,應嚴到凡是批評香港及其領導人及其有錢佬的言論都禁止,9 O: C/ u! y; g$ b! k
無批評至有和諧,有未來,唔再聽見年青人鬧無工做,供唔到樓,那時天下太平,4 G$ r$ m( t/ k8 C6 K6 L) p
中國富強,超英趕美。
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 星期三晚圍堵立法會牙!!!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。