<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 特衰必亡系列︰曾任權拒絕王丹入境
返回列表 回復 發帖
& U4 n' w$ P2 c

( r& C" L$ ]* _# i% k, ^* e* A- Y狗棍係26fun's Amina,你唔恨得咁多o架喇. m5 g5 E6 \' \  w) y4 X# q
infjlam 發表於 2011-1-29 10:38 PM
- j3 V: ~; b4 F3 e5 M4 Z( n& J& s# l
唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此   
一句 .........(自衛還擊)..... 7 j% ^- U6 H" U( W& v

b' u0 Q! g+ v, z' t或者 BOYDAWN兄 覺得:
& L8 G3 w4 z  o; q* D3 o(黑鬼阿差屌你老母九萬鑊)- R+ a  g, b; Z# q
and4 l# M5 [! G# t  F* Y0 d
(咁撚鍾意抽水? 幫你老 母抽囉, 佢咁撚多水)
* J' O" O$ j9 G" ~屬於 --->有趣獨特, 小弟極為欣賞; 有時侯離題抽吓水搵對方笨開對方玩笑確實 ...3 e" t. m. T4 I6 r2 S% o7 w+ e
hamsubboy 發表於 2011-1-29 10:44 PM
: `( O5 W1 s/ E" J
8 W$ a0 }* W9 H; B+ k" p4 q* h2 i乜兄台唔知香港法律 ~ 人打狗會被控瘧畜坐監 ~ 但狗咬人就未必有仇報咩?   
  ?: Q: e' l7 U# u* t; e( e

$ _) i: z' \5 M- p) k% s5 ~2 \唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此   
  S* b  _  m! V: \& Z7 zKNY 發表於 2011-1-29 11:00 PM
8 F, [% }" b* A4 k; D) u8 R" @
( V; g9 W+ U0 @4 }8 B2 r6 b小兄弟,睇路呀
5 [) e3 j/ \% G( \' H
3 r$ E( F$ |' l6 `/ a乜兄台唔知香港法律 ~ 人打狗會被控瘧畜坐監 ~ 但狗咬人就未必有仇報咩?   3 l7 x/ ?; j: Z
KNY 發表於 2011-1-29 11:04 PM
0 n0 E+ e0 }- k  L. A5 V9 W+ K
; O8 g5 N: _& ]6 \用棒打物件, 在廣東俗語說可以用"仆",  狗扑野係用狗陽具, 狗陽具 在廣東俗語中稱為"狗能"....  SO....唔會咬人
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
+ h9 v2 ?2 ^: \: e. Q0 S0 s
  K7 Q4 G7 s/ {) H, C- ^小兄弟,睇路呀
' \; ~3 y) ?/ v4 B4 U( N' a- Jinfjlam 發表於 2011-1-29 11:06 PM
, M5 F+ @/ h5 I/ N  N
1 P/ C( D/ ]" h
上網吹水娛樂下 ~ 睇唔睇路都係咁話啦   
9 @' O6 d5 i! c3 c
) d6 }, }! w% d用棒打物件, 在廣東俗語說可以用"仆",  狗扑野係用狗陽具, 狗陽具 在廣東俗語中稱為"狗能"....  SO....唔會咬人
2 b! a/ v. a$ I7 rhamsubboy 發表於 2011-1-29 11:25 PM
8 T; \; h, H$ [* g) O: t& d: I2 g9 ^6 d7 c0 M9 @* M. S
棒都有好多種 ~ 有種叫棉花棒 ~ 軟"謝""謝"   
一句 .........(自衛還擊).....
% j1 j/ [3 t8 b1 Z2 d/ y& E
3 S1 c' k! M6 z% X. ~- H( b& j" `或者 BOYDAWN兄 覺得:  z; v8 u: v% F; @, O
(黑鬼阿差屌你老母九萬鑊)
4 T9 ~9 V7 _" N4 V. A" |and. s8 w/ y/ s* `# l
(咁撚鍾意抽水? 幫你老 母抽囉, 佢咁撚多水)4 H% G$ H6 t* h' ]/ {" e
屬於 --->有趣獨特, 小弟極為欣賞; 有時侯離題抽吓水搵對方笨開對方玩笑確實 ...
1 o5 s& u8 p5 P% qhamsubboy 發表於 2011-1-29 22:44
  N% R) D" G' d8 N0 ?
# C* M) u1 b4 a/ p' U
可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.
本帖最後由 KNY 於 2011-1-30 11:40 PM 編輯 - r$ ]! K$ i; ]. h; g3 \. g+ g
( G. ?. P0 t  Z- {5 y/ v
6 y7 B7 [9 \+ n( C0 D4 Q& k% e8 T0 n8 R* S4 t4 w
可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.% _; r" X3 ~) t4 F! j: e: e0 x
BOYDWAN 發表於 2011-1-30 11:24 PM
# m6 ~* |! ^& Y( ^! Q& h/ t( U; |$ x# |- v
見到版主出現 ~ 都好想問問版主 ~ 究竟版主你對x人老母呢d說話 ~ 係咪真係認為係無傷大雅呢? ~ 好想從閣下既回應中了解貴網對會員言論既底線準則 ~ 好讓會員知道假如日後輪到自己受到呢種言論辱罵之後 ~ 應該如何作出反應
+ }& [/ E& ~( ^( w0 ^# o+ V' h3 w+ K, r( t- g( s
可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.% G+ q& ]2 o) X( t: n
BOYDWAN 發表於 2011-1-30 11:24 PM
本帖隱藏的內容需要積分高於 18000 才可瀏覽
從來對你地, 我都抱三分忍讓, 七分尊重.! |# w& U3 R8 |- p
但如果你地覺得三五成群一唱一和就等如好有本事, 咁我只有用可惜去形容.0 \, u/ m* O$ s5 g; v8 E
自問從來唔干預你地嘅討論話題, 只有不斷鼓勵去令你地盡情暢所欲言, 但你地唔領情只覺理所當然.
0 k4 }9 J1 t; `2 P何謂理所當然?
0 O3 z! H2 P' \; b你要話人問侯家人唔合理, 咁你地三番四次聯群結黨針對性人身攻擊, 又係唔係合理?
  R& t. _# Z4 a# l) s  w0 p你要將斷章取義合理化, 咁人地嘅就係歪理? 你嘅就係真理?
7 N, R- m, m/ i) l; a" S$ K  Q- ]; G人地過份, 你地就唔過份? 咁請問以下嘅說話:% ]( |& E& v6 i

8 k9 t/ {' G. ~, h' N( N# d
  S: F! e8 d; R& S4 m8 u6 ^9 @; L9 C7 u0 L! J; E5 s' T
哈哈, 如果狗棍不是心裡對曾任權or王丹產生傾慕的話, 那麼人家拒絕拒絕關你撚事?! i# B7 L& ^, t: ^" R; o5 ^% O
[url=redirect.php?goto=findpost&pid=3549187&ptid=242427]hamsubboy 發表於 2011-1-28 00:16[/url]
' {2 ]. r: X1 G  N# u$ k! y+ K

4 f- ?5 Z4 o/ A* W. N0 v乜嘢係狗棍? "關你撚事"呢句說話係唔係斯文有禮?0 _( g6 ~3 B( |% g$ C

1 W0 l: t4 z  A$ M# S* E6 x7 K2 _. W/ z/ n
係呀, 真係見到條濕狗棒棒呀  z% p8 c; U; n) K
九萬 發表於 2011-1-29 03:34
# J7 g+ M% l9 m& Y) M8 h" N) n$ B& P+ V& @1 R% T' o
人地一個回應出言不遜, 就立刻講"見到條濕狗棒棒", 何謂"濕狗"? 如果唔係意指諧音粗口, 請列明出處.
+ g2 L. f% C" ]& W' H0 |4 x! M6 V' f. U: o7 G4 {
( ?" X* {# N4 [! }/ h9 ^: p  m1 o2 S
3 ^2 b0 B; ~$ A" x
狗棍係26fun's Amina,你唔恨得咁多o架喇5 t0 {2 g+ e1 q& q
infjlam 發表於 2011-1-29 22:38
1 _0 D  P1 {8 }4 e. s

4 p( O' j; V0 Y9 q與其話人地係26fun's Amina, 倒不如問問自己又係邊個? 煽風點火你真認為火喉十足?9 m" Q" V1 @6 M5 l3 E/ W) Z6 X

# S0 @0 x' J, o
8 D7 D4 ]; b% G

5 W7 H3 O6 k- A# {0 O唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此    ! @% K& z+ R. R
KNY 發表於 2011-1-29 23:00
5 M  k; [# j. b4 R- t
# A. S. ~9 k; I" A$ \3 [
會員踩26fun班版主踩得盡, 只係基於26fun版主希望會員自重, 以論壇運作為重下凡事儘量免傷和氣, 並唔係表示26fun版主無能, 更唔係意味版主唔識反唇相稽; 若非版主們容忍, 你認為你可以放肆到如斯地步?
2 a# C" \) \1 g$ X' _5 Q7 `9 D3 K9 L" c  b4 L+ B4 G
# Q; o( J7 S: Y: j! d+ T
6 ?& M$ _8 X+ |3 V5 D- m
小兄弟,睇路呀0 _' H4 D% v8 L9 t+ Z1 I1 a; g
infjlam 發表於 2011-1-29 23:06
% q) @9 `! k# L- L$ L
! l2 t" h# D1 p  v- V, h! ^) C假忠告? 真撥火? 要向人宣諸於口倒不如先對自己告誡. 8 j) ~& }# h/ M2 P, Q

_: ^+ R+ V" `, h2 n$ j' [, o' t' O
/ P; [& _* U) n6 @- m- N1 s/ F. q/ g
7 }+ L- a. g' s4 U+ K' O上網吹水娛樂下 ~ 睇唔睇路都係咁話啦    ( Y6 z: U4 `) G( ]3 s+ \
KNY 發表於 2011-1-29 23:40
/ v' M+ ?' T! w: X% Q
7 J6 V  c8 J( ?% Z2 [- m既然你識得講上網吹水為娛樂, 咁唔知你嘅娛樂係以攻擊傷害人為主? 抑或以輕鬆享受為重? 人地就要上網比你攻擊受氣?- N; m3 ?% }& z# M4 |

2 D' K, U9 q% [' O
7 W, U$ \& V) e. b* i& T
( c4 `  p' p+ z- |/ U, a+ o小弟向來唔覺得版主高高在上, 只係希望以一己綿力協助admin 去令論壇運作暢順, 並令各會員可以各得其所; 但今日所見只覺部份會員全無自律, 言行更屬狂妄目空之流, 既然幾位對小弟向對大家尊重珍惜之心哧之以鼻只以言惡言相向, 小弟亦不勉強, 不飲敬酒就請罰酒好了.
9 U0 h2 U9 J- O( M' ?"人必自侮而後人侮之", 呢句係小弟最後一句要同你地幾位講嘅說話.
* X; s. m( _0 [) m4 s3 V/ E1 a
  o' U# L' Q" L7 S: f7 j' C. s以上幾位會員即ban, 打狗棒雖只因受挑釁而出言不遜, 但亦須禁言一星期.. L+ `2 w- J$ U. b! r
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 特衰必亡系列︰曾任權拒絕王丹入境

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。