<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 討論o下對足球發展深遠既野~
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 151515 at 2006-2-6 10:52 PM:

現在世界就是金錢掛帥
係呀
有好有唔好~
Originally posted by 艾力克 at 2006-2-6 10:16 PM:

我覺得賭波反而係對足球發展有唔好o既影響
太多人將足球同不勞而獲o既金錢掛鉤, 就連當時邊個首先射破車仔大門都有得睹
我只係話賭波對足球發展影響深遠o者...
對於呢個問題, 我一向都係中立o既
Originally posted by szetoafk at 2006-2-6 10:21 PM:
國家隊方面, 以前六十年代前意大利, ...
我睇好多資料都話係以阿根廷人為主, 因為佢地好多祖先都來自意大利
其中一位成員好似叫蒙迪, 另兩位我唔記得 la
Originally posted by bigfish at 2006-2-7 05:40 AM:

我只係話賭波對足球發展影響深遠o者...
對於呢個問題, 我一向都係中立o既
我都係
依個問題有太多問題喇, haha
限制球員一定要帶pad

保護球員安全
禁止球員於場上配帶耳環, 頸鍊, 或任何金屬性飾物, 避免球員於比賽中因碰撞而被飾物所傷, 保障雙方球員安全
Originally posted by 艾力克 at 2006-2-6 22:58:

係呀
有好有唔好~
假波跟住出現
Originally posted by 151515 at 2006-2-7 11:27 PM:

假波跟住出現
冇賭波都有假波啦, 不過賭波提供另一個原因俾人打假波o者....
以前有死亡恐嚇, 或者"無間道" (某隊球員原來原籍對手o既國家, e.g. france vs senegal, argentina vs peru, germany vs austria....)
有黃金入球,令到雙方加時可以一腳"搞掂"對手,增加比賽刺激性
仲有客場入球優勢,令到客軍唔會得個"守"字,而呢樣計法亦帶來好多嬴波出局嘅例子,球隊出線嘅計法亦複雜咗
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 討論o下對足球發展深遠既野~

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。