<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 姚明成長啦!
返回列表 回復 發帖
Originally posted by kantang4910 at 2006-3-14 06:27 PM:

中國人不愧是有民族自大狂,任何情...
湖人當年頭4場都打得好辛苦先能擊敗76人3場係去到第5場先正式破解76人既緊逼正式舒服咁贏。
我愛長澤
Originally posted by nashisthebestpg at 2006-3-14 07:08 PM:

哈, 點解yao 無能力拎總冠軍?
yao ...
T-mac有背傷,預知既末來佢都只會每況愈下難再有突破。
我愛長澤
Originally posted by nashisthebestpg at 2006-3-14 08:46 PM:

呢個陣容維持左一年ja bo~
歷史上...
有少少唔同意,應該係決賽時正路木狼贏硬湖人,但個老闆大戰之前唔肯續約,令卡史兩老唔俾心機打,咁就決賽輸左,之後一年卡史老將夾埋玩波,咁又斷送多KG一年時間。
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2006-3-14 11:37 PM:

有少少唔同意,應該係決賽時正路...
點解正路嬴硬湖人?
嗰年話晒都有f 4 wo~雖然各人的狀態都唔係最好,
但嗰時大多睇好湖人嬴ga wo,因為最大對手馬刺巳經byebye左~

最衰對湖人嗰round sam 傷左,唔係會刺激d~

[ Last edited by nashisthebestpg on 2006-3-14 at 11:44 PM ]
Originally posted by nashisthebestpg at 2006-3-14 11:41 PM:

點解正路嬴硬湖人?
嗰年話晒都有f 4 wo~雖然各人的狀態都唔係最好~
卡爾馬龍傷+同KB不和。

彼頓當年弱左又係傷。

奧尼爾o個年肥左同埋又係不和,根本o個年去到決賽時既湖人己經支離破碎,內部勁多問題,如果唔係卡史兩老最後關頭玩野,以佢地兩個當年每人至少拿20-30分加埋KG又係20-30分,o個時既木狼根本唔會輸,o個年木狼係常規賽第一添!!!超勁架!!

仲有,防守又好先問你死末。

[ Last edited by Kian76 on 2006-3-14 at 11:46 PM ]
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2006-3-14 11:34 PM:

T-mac有背傷,預知既末來佢都只會每況愈下難再有突破。
就係唔知佢背傷係有無得醫.......真慘..........
if有得醫的話, 狀態應該好番d ge, 佢now都係26歲啫~
Originally posted by nashisthebestpg at 2006-3-14 11:46 PM:

就係唔知佢背傷係有無得醫.......真慘..........
if有得醫的話, 狀態應該好番d ge, 佢now都係26歲啫~
希爾和夏達威當年傷既時候好似都差唔多時間。仲有,大衛羅賓遜自從背傷後表現己是判若兩人。
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2006-3-14 11:45 PM:

卡爾馬龍傷+同KB不和。

彼頓當...
仲記得當年木狼嬴58場~
雖然嗰陣o'neal 係肥,但對candyman 夠晒啦,
木狼都無人stop到kobe~
而malone雖然傷左,但都ok mark到kg~  ( but我印象馬龍好似對活塞傷左.....定我記錯)

我記得木狼打到季後賽都無玩野ga wo, 係sam 傷左,
仲記得佢打打下傷左,出左場,但都想繼續打,仲係場邊踩住單車暖住身,
可惜最後都頂唔到...........

另外湖人嬴ge其中一個因素係在第6場, rush 無端端入左6球or7球3分~

[ Last edited by nashisthebestpg on 2006-3-14 at 11:52 PM ]
Originally posted by nashisthebestpg at 2006-3-14 11:51 PM:

雖然嗰陣...
當年湖人打到成盤散沙咁,若卡史二人冇玩野,(可能主要係史比威玩野)一定贏湖人啦!!!

你睇下湖人連活塞(當時唔勁)都贏唔倒,就知啦。
我愛長澤
Originally posted by nashisthebestpg at 2006-3-14 11:51 PM:

雖然嗰陣...
>而malone雖然傷左,但都ok mark到kg~  ( but我印象馬龍好似對活塞傷左.....定我記錯)
對!對kg時同對活塞時判若兩人~
183cm、70kg
膚色偏黑、戴眼鏡
熱愛朝鮮及台灣文化
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 姚明成長啦!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。