<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 抗議有淫亂成份的刋物以宗教值口在香港流傳!!
返回列表 回復 發帖
Originally posted by evilevilboy at 2007-5-18 08:41 PM:4 t' n& ]" V/ Y, I; e% q+ ~
我未睇過...不過我應為e次應該會書(投訴方)
% G: W; ~' k& G; U1 x) D% F/ U' T

0 @- A/ w5 ~2 J" r; I0 _1 \立場鮮明,而且開宗明義講明自己未睇過,唔係咩專家,但有自己既睇法。2 y: l0 d; d; R3 U
咁樣都俾人插係無意義留言,而家o的版主真係...
$ {4 y: d8 W0 G, }5 J7 K6 f% ?" @: x* b- [0 N& P! |
anyways,聖經定性經呢樣野對好多香港人黎講根本唔重要。大部份人(當然係無宗教信仰)只當笑話黎聽。走去投訴聖經,大部份係一班十歲尾廿歲頭既o靚仔...
投訴聖經既目的唔係要令聖經變成不雅刊物,唔好忘記這次行動係有基督徒支持8 Z+ `  Z3 F5 D) e. B9 q8 E" H' M
本次行動既目的,係要俾社會大眾睇下,個班自恃道德守衛既傢伙係何等的不公正
因某些原因
一隻智障狗=甘國武
Originally posted by msv at 18/5/2007 04:02:/ P4 b$ c( A) D  U
5 u) [( W# ]5 H9 P! x% {
Originally posted by evilevilboy at 18/5/2007 20:41:' ~, E6 Q" N& P5 C0 N
" M; k4 R5 J; s0 L3 e4 \
Originally posted by YingTung at 20/5/2007 02:30:
1 B! w: ^" t; e: e- m4 ]' }
7 h# q$ D& G7 n5 ]立場鮮明,而且開宗明義講明自己未睇過,唔係咩專家,但有自己既睇法。/ o6 `' q" U) [; {& h
咁樣都俾人插係無意義留言,而家o的版主真係...
7 o% q" X/ L. {9 @. _/ Y- }呀版友你有冇真係睇清楚呀!~ 1 r' D: ]4 |5 X' R% n3 @- ^
成句說話都係複製自版友msv嘅回帖~* L: V% x9 V  ]! M
有幾立場鮮明,而且開宗明義呀~~~
我唔認為可以告囉
& w) [( u2 R) a: ]# V聖經o既主要目的係傳教, 而且真有其事
/ p0 n" c+ @  s% w9 y" o+ y但係中大學生報o既目的係為左吸引讀者, 內容完全憑空創作! U! D. k% I. o! O' V
唔可以因為投訴中大學生報就投訴聖經
Originally posted by 阿感 at 2007-5-19 06:01 PM:
: J" Q5 n' m+ S& Q' I! ~' f6 K+ a2 l/ T7 }% K5 x/ A$ f
3 k; B0 C. n' C. Y& |
那些教徒會說 神o既想法,人類不能夠理解
0 Y3 h9 F' Z, c; f( t" b....咁..個個教都用得Lee.句..點解要信你???3 V. K2 \  R! u) G3 [" k
把所有無法自圓其說..都話係神意???...咁我反西教..大家一齊反之..亦係神意..吹咩...??
3 m7 P7 [4 \4 @2 j8 R# T& HLee句..我都用得....冇專利!!!...: n8 _& C' a6 @( _  d
解唔通就捧個x出來...真係同迷信有乜分別...?????
( }) |3 l/ f/ k0 X
Originally posted by karenmoe at 2007-5-20 02:36 AM:; U4 u6 g, y: |. f+ P' r' _* n& t
投訴x經既目的唔係要令聖經變成不雅...
% x9 i! _0 M, E" \1 K% }
係佢地捉蟲...9 G$ P: C) ?1 E% J8 A
如果冇今次...冇咁多人知本性經咁恐怖..
2 a" s7 n# P0 ~+ t6 w6 |人地 道教..佛教[密宗]..印度教徒..都有講性愛....但就點都冇咁激...亦會去投訴[秋天的铜話..]2 j3 ?, y0 w9 R( V/ o9 v
今次...D西詳教徒..捉哂虫喇..........haha...
Originally posted by magic at 2007-5-19 11:46 AM:4 L" z) A0 O- |$ n

" F% o% N$ \- T
# l) Q3 D' n0 E: k7 K一流的論點...[不過被洗左惱的人...
: T" |% h2 n# I; i
1 x6 U. y& I. i$ J5 ]! S% A
多謝讚賞 haha" y% ~; b4 `5 [, Z9 Q, X7 W% n
& z6 k% {4 n# B# L+ D8 K8 Y# I- w
聖經係咪不雅我唔知,亦都唔會理2 Q; e0 Q& h/ z& _& Y  M& U* m
: r) I" s5 m) J
我唔信耶穌主要都係因為呢個原因
7 o) I0 n& d: L- h
! o  ^" c( z) J0 Y4 ~! s8 S我聽朋友說,係印度的歷史裡面,好清楚講明好ge神同壞ge神(例如濕婆)係並存,呢度講ge神,唔係聖經哥種,而係比人高幾級,有強大能力的個體(詳細我不能盡述,我又唔係讀呢科=.=)' i8 [8 ]0 N$ q8 k
壞ge神係為左平衡呢個世界所以先要創造出黎( q8 H$ u4 Q: `8 Q% x' u! W9 d
另外有"種善恩得種善果"(犯罪係我地主動)的思想係裡面(同佛教有d似,但係唔同佛教的)
, a3 U' G/ H- i5 ?& V- i而唔似聖經咁講到神係萬能,神係最好
4 |* A4 [8 J5 N2 w$ F( s% ?4 `魔鬼ge出現唔關佢事,係天使自己墮落,魔鬼令我地犯罪我就要受苦(我地係被動)
( e) _- |1 E- {3 @' T  t. n" c/ s0 [1 C" P
我信呢個世上有創造者ga
; G3 w$ h- Z+ q+ W# b( N但唔係聖經裡面所講ge神
Originally posted by sakura310 at 2007-5-22 09:51 AM:
2 F; r0 _* }, a4 A3 [8 I  b  ^: {  |5 c% q/ t. y

; o! j% Q; T% [& X多謝讚賞 haha! g9 d5 x5 V( o) ?

a1 ]5 F( H! C! O" U聖經係咪不...
7 ?9 V* d* a8 \' ?- X$ p! O....6 Q2 V% V. f! C& v
....% B+ Q# Z, x& I
好憎創x電現...同 恩乳之猩.........一味用扇精手法洗人腦....可惡
大部分人都係雙重標準的,見怪不怪了
7 h: _6 ~* h5 ~$ f5 F" H今次事件已令更多港人那些出位耶教組織的面目
Originally posted by vcrcan at 2007-5-23 01:40 AM:4 w8 M! n9 K. U! [3 L' Q# d
大部分人都係雙重標準的,見怪不怪了; p: C- e' y6 H# _. h- b3 P/ N
今次事件已令更多港人那些出位耶教組織的面目
  u6 [2 g3 Q5 B5 f有D宗教人...做完假善事...用到你盡..當你係宣傳工具..日播夜墦..有人不想上鏡..講感受......立刻畀人話唔夠决志...D面色衰能到痺...
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 抗議有淫亂成份的刋物以宗教值口在香港流傳!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。