<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » (CE)大家考世史考成點呀 ???
返回列表 回復 發帖
DBQ最難係第三題.....!!% P/ G, @6 @3 V7 l
但都寫到下
2 ^- s( S) S% _0 E% @6 X
7 c1 R1 n( U6 b: M3 W但DBQ1 2 同3既問題都好直接..^^
第三題係德俄互不侵犯條約嗰條ar ma...
, Q4 l4 `9 X! F, |7 C
* Q: p1 J9 U: G9 D9 [& r0 x* h. Q7 Y不過講真,佢話要搵兩個線索,我淨係搵到一個,
9 O1 s0 r8 B  W1 {7 }5 q你搵唔搵到第二個 ??
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 02:50 PM:1 ~/ O, q2 a) ~$ O: h
第三題係德俄互不侵犯條約嗰條ar ma...
1 w0 D1 Q' v% p7 T1 S. R
: C- U% `  V# u1 @* A+ c0 \: w不過講真,佢話要搵兩個線索,我淨係搵到一個,
3 R: }7 x& J1 S. a6 H0 F) \" ?你搵唔搵到第二個 ??
+ a2 l& ?$ ~2 `
副標題同兩個麻甩佬嘛嘛好似...
唔太難 - -
# t* {' i  @; \% ]0 k; H7 G. c: z# f係香港c part果度唔知岩唔岩...' z0 ]+ W) l9 t: [6 t0 N

6 s6 b: C; S  }6 a3)0 f; M6 ^. a4 H! [7 I- I5 ~6 f, u
1. 我用佢果句野解釋維持唔到
& `3 x& }/ u+ ^0 w, _3 j2. 希特拉全身都係納粹徽章...即係佢有好強烈既納粹思想...兩個只會短暫和平.! M- z$ }# S* q2 q

1 H/ t( j2 H, p5 v[ Last edited by michelle_tom on 2008-4-28 at 03:32 PM ]
我有同學寫話兩個男人結婚, 唔會長久 = =
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 14:39:. D$ p) K% F" q" B& F

: o; U0 v9 M' p* [, r  @' ~+ Q% p1 u3 C- G0 }* d
0 @2 ~6 x) Z* k4 X# F
如果我老豆係個洋奴,我一定先殺...
! g! f$ @/ J* I3 [9 _
你又知我虧? 問咗伯母先啦.........
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 14:40:) f! ^2 _% r' Z* k6 P7 V( R8 Z  u
) d4 b' l) {5 }+ \

( }/ p$ t1 Y, o( e7 |; ^5 |6 [
9 x$ l3 C1 l. m) g2 h* ~" t0 C通常由外國返黎嘅留學生都冇好下場!!!
% c+ I- q% r2 O( m6 h  N: d
喺土共眼中, 我真係冇好下場, 我受盡資本主義的禍害,我生活腐敗, 又多錢使, 又多女玩, 的確冇好下場!!!
% [7 K! P3 l" A/ Q. z點都唔及你d土共,三代為奴,出身名校培僑漢華,根正苗紅,為四個現代化出謀獻策,外拒鬼佬、內鬥同胞!他朝高中狀元,位列九卿,官至劉少奇、林彪同級,可喜可賀!  
喺土共眼中, 我真係冇好下場, 我受盡資本主義的禍害,我生活腐敗, 又多錢使, 又多女玩, 的確冇好下場!!!& T) [3 j- D: L7 S
係洋奴眼中,我真係無好下埸,我受盡中國特色的社會主義的影響,我們"解放思想,實是求是","轁光養晦,後發制人",但結果係比人罵,我的確無咩好下埸 !!!!0 `' U( f0 d) Q  I' j
6 R5 I# B/ u/ Y
點都唔及你d土共,三代為奴,出身名校培僑漢華,根正苗紅,為四個現代化出謀獻策,外拒鬼佬、內鬥同胞!: {. V* j9 D2 d; u
不過點都唔及你d洋奴,終身為奴,出身所謂嘅外國大學,自以為是,在大是大非的問題上,以「民主﹑自由﹑人權」惑蠱人心,招搖僮騙;另一方面又為新「八國聯軍」圍堵﹑侮辱﹑壓迫中國叫好,你呢d係外通鬼佬,打壓同胞!
- h& J+ L; e. @" Y  O# R9 O: Y9 q" |  }5 `- B  ?
他朝高中狀元,位列九卿,官至劉少奇、林彪同級,可喜可賀!$ Q& z( Z" C$ t4 d/ h
多謝,承你貴言啦~!: e9 Q  x; F1 V

* d2 S3 N2 O: H0 y* a, {我唔想再同你嘈落去,我回埋你最後呢次就算!!
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 20:41:
5 O& T1 @6 W3 F. }; ^他朝高中狀元,位列九卿,官至劉少奇、林彪同級,可喜可賀!0 P9 d0 g6 k/ X( D9 P- ]( P/ G3 q
多謝,承你貴言啦~!
; I! k, e& ~8 n. ^7 |' E路過,我只係想問下你:劉少奇同林彪點死架?
打狗棒先生祝我高中狀元,并且日後官至國家主席/中央軍委副主席/國防部長.....
+ q6 f& v, r- M, N我都希望做到以上官職,所以我多謝佢嘅祝福,而"承你貴言"只係客套說話 !!!!!!( n2 L6 U3 o' T5 y; T  p, s
9 W9 V# h# L9 h; a' c
路過,我只係想問下你:劉少奇同林彪點死架?
1 \2 [5 T+ f/ h  h. @* ~- C劉少琦係文化大革命中被批鬥至死,6 ~. r9 Y8 t( y1 k, [: M
而林彪係政變失敗後,逃亡蘇聯中,墜機身亡 !!!!!
3 L9 y' H, d! ^, o! ?" `0 I
& X7 {3 A; d+ i: h, i/ z/ V[ Last edited by jen01 on 2008-4-28 at 11:48 PM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » (CE)大家考世史考成點呀 ???

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。