<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 毓民大舊醞釀退黨
返回列表 回復 發帖
/ |& T0 T0 ^) h* _. \
1 h3 z" d" a6 ^6 M& ?8 l唔關心政治的人, 唔會睇政治新聞, 唔會知社民連風波前因後果
8 ^8 u$ ^+ x, P$ V& o  ]你問下唔睇政版的人, 知唔知咩叫社民連倒閣事件, 知唔知事件中涉及咩人
2 E2 u8 d) g# J+ v; h7 h0 y+ }+ l) q" \$ T# ~
如有人談論到黃陶之爭, 卻話自己興趣政治,
4 G* x& o' T2 F跟一個人買大堆波膽及主客和飛, 然 ...* V5 R1 z# o1 z" {: Y2 y8 m
andyho 發表於 2011-1-22 01:21 AM
我認識一點點牛頓定律,但我對物理無興趣。
3 C! y3 e8 _8 V0 k# Y我認識有人名叫陳奕信,但我對香港樂壇真的不感興趣。+ F1 i, M* B# T; |- J* t4 F: w
信不信由你。
% m: @! F3 z3 x買波膽主客和也不一定有興趣賭波,有內幕呀
' U* v: v, K' \0 o+ F$ x* `: o. t/ R$ R: r% x4 i+ T0 J
講笑講笑,哈哈
失去自由邪神回歸
5 ~% l) r6 S' d; E! a) l" r4 E- b* P- i0 L& H' n* G; ^8 x' i
有一點我又唔太同意, 陶生懂得搶先註冊社記個名, 6 b- ^" R: }( S5 m2 |
佢蠢極有限, 或者是幕後軍師教路, 1 `! H( e  T. Z  }% _  p1 ~$ X& t
學版友infjlam話齋, 社民連內鬥, 好睇過連續劇( a3 w6 O" G* \, m: T
andyho 發表於 2011-1-22 01:26 AM
# m# d$ U; v% X$ ?  i2 K4 ]4 E+ w+ N+ D
佢有多年內鬥經驗梗係蠢唔哂啦) n# D- ?+ v' ]' H# d1 @' Q8 J
但我真係唔知佢諗乜,佢唔係以為班選民投票係投票比丐幫呀?/ s' Q3 q( B2 R
無左三子,丐幫號召力一定一落千丈.
1 Z6 _" l2 F  X8 |0 M
7 L& {9 n* u" d, C1 l5 _$ n8 E- N至於幕後軍師就應該係姓季個班.( \, i2 q9 ]' u9 [& g) a! d- _
題外話,:姓季個條友都好似幾有問題

評分次數

我認識一點點牛頓定律,但我對物理無興趣。
- n4 U3 _9 z; G! O2 j. ]我認識有人名叫陳奕信,但我對香港樂壇真的不感興趣。3 n; B& t& [* J- N" D" Z) U
信不信由你。' G+ L# C4 }0 _3 l9 \
買波膽主客和也不一定有興趣賭波,有內幕呀 % r. H: {# m2 w. a
; z+ h+ l7 O3 r" q
講笑講笑,哈哈 ...
( l: [7 R0 ~) ]  R8 c* A1 v/ ?3 @大邪神 發表於 2011-1-22 01:35 AM
/ W' i$ w0 W8 T" T( s3 j5 j有留意時事已經十分難得ga la+ \  M! M- B' W( A
"講笑講笑,哈哈" 呢句...

評分次數

2 W3 b; f8 z0 U0 U5 K
佢有多年內鬥經驗梗係蠢唔哂啦  R& B* @3 \8 h0 ^! W  w
但我真係唔知佢諗乜,佢唔係以為班選民投票係投票比丐幫呀?
  Y& S( `3 m; d( H無左三子,丐幫號召力一定一落千丈.
( [% L9 u! J! Y: I
6 g: a1 m* m  m至於幕後軍師就應該係姓季個班.: C1 z4 S; N% I0 V
題外話,:姓季個條友都好似幾有問題:h ...
; }+ K. M6 e& s/ V" C- ZWinters 發表於 2011-1-22 01:35 AM
/ x0 {5 A3 @  k- n; b3 D& Y5 ^* b5 U6 P! D4 n) g% k  m
冇左高比拜仁的湖人

評分次數

1 h$ o) T% R& E+ z
有留意時事已經十分難得ga la
# l5 l$ [! F  \* h5 U$ O4 e"講笑講笑,哈哈" 呢句...
8 ^, v. f% F. h, y1 k  }) ~Winters 發表於 2011-1-22 01:38 AM
咪亂估啦!0 W* U2 R8 ]# F9 M
唔阻幾位笑談風月啦,小弟休息去。別
失去自由邪神回歸
4 `" a8 X/ ?0 f# {, C. j. }% q
3 p$ H+ n4 j( Q7 Q冇左高比拜仁的湖人& n' o1 c3 p" q
infjlam 發表於 2011-1-22 01:43 AM
& |# j8 t5 Y% P4 Y0 Q拎騎士做例子比較好
誰是誰非也好,只以事論事,, k- P. B- K5 K6 I) c; t
陶連立會都未選入,咁快交棒,接班做社民連主席,  e2 h: r. W" j( `" k9 W2 v2 A/ `4 X+ X
策略上亦唔太明智,
. E. f- ]8 Y8 R6 }6 @有那個必要,非那麼快交棒不可嗎? 0 u9 R2 b: Y8 G8 t0 w" f

- y4 {% P" a+ R' v2 y: X5 u唉...不過一切已成事實,也成過去...

評分次數

• BOYDWAN

3 M7 v+ z" B) k+ }" ?" B/ `拎騎士做例子比較好& C1 m4 D0 R4 W) @" I( R3 b
Winters 發表於 2011-1-22 01:47 AM
3 H* h( k7 t3 s$ |3 ~7 t+ l
3 c! K3 `0 {6 w4 j: M7 |" Y
真有你的
5 ^; W' D( d' z+ |6 }* N! z
有留意時事已經十分難得ga la1 N/ v3 r. a6 C+ w" S9 R# i+ {0 \
"講笑講笑,哈哈" 呢句...; y7 S7 a& H! p- T- V
Winters 發表於 2011-1-22 01:38
  M- M9 q0 p+ Z# }  l6 }+ e
- }3 t# B8 @% r) {
呢句....真係好笑喇~3 Y# C5 A% ?- d! p+ a! K; L
路過借你句說話抽吓大邪神水, 先行謝過.
- E2 f4 t, g2 J  C, N7 _繼續四處游唔阻擾各位, 晚安~
誰是誰非也好,只以事論事,# B. L& O% U  p8 a7 G
陶連立會都未選入,咁快交棒,接班做社民連主席,7 B0 T* h4 I) z0 o3 t. \0 G
策略上亦唔太明智,
: k. w6 D( I% ]6 y8 X有那個必要,非那麼快交棒不可嗎? $ ^+ }9 p& I2 f

, j, e" p# D9 \唉...不過一切已成事實,也成過去... ...
8 S+ B, _5 a4 ^7 Hinfjlam 發表於 2011-1-22 01:49 AM
# z9 f; T* t2 G! f) V* j; ^首先丐幫內民主同中 共一樣名存實亡,黨主席一職應由幾位元老決定.+ d. o5 _7 N( G' k' {# F1 E
癲狗退下,係個時黎睇有份量接班(無錯係"接班"而非"繼任",亦即係叫做有名氣嘅,得四個,$ z1 o" q2 B* o# w3 e# T8 R
分別係長毛,大舊,阿牛同柒陶.
! j. w! w0 v# ~: z! X3 w我諗其實當初癲狗嘅思量都唔係以邊個容易控制為首要,如果唔係就應該簡阿76大舊.
" E- G$ t1 U  v" a1 i長毛路線同佢本身唔係幾同;大舊呢條76就毫無主見,加上幾年前提名曾蔭權記憶猶新;2 ~0 V. H+ x+ v  z. [
阿牛形象就唔夠市正;柒陶雖然唔夠激,但個樣討好,做左主席之後應該有助改善丐幫形象吸納更多票源.
# |! t% t/ y0 C4 a) {7 n  E1 d. V四簡一,好難唔簡柒陶

評分次數

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 毓民大舊醞釀退黨

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。