<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 對於打老母的睇法
返回列表 回復 發帖
Originally posted by oialansq at 2005-7-28 11:59 PM:/ a: R! I4 k- @/ G6 G1 T$ u4 j
好明顯! V6 v( @- ~3 P" l, o" K
佢想耍我地
  i8 s8 ~+ a) z' a~_~ 係你地心甘情願ja...
誰願回看憂鬱的眼 舊事沒法平淡   偏偏要裝作平淡
憑著忘記將它沖淡 但是易說難辦   歲月已印在眉間
哈~~ 這就是出位的吹水貼??" V2 P' d: d. Y3 c% C: h; B

; T5 g" k: R4 Y7 z( l. Z不要笑大我的口了~~
# l- P# x8 C7 M- P
+ P! w7 H/ X: Y+ a0 L. L我覺得partyjoy無聊得很~~. E2 a; O( F2 n, i* J8 q9 s

; B  S3 F" o1 _5 `9 DJCer兄,以上各位人兄見到有人發貼,就會好自然以正常人既角度去回應。這樣的話,有問題的不是他們,只扮有野但實情無聊到嘔的partyjoy! + H/ {! l8 Q9 y( `: q' y

* M; ]! O! B0 J0 P這樣的話,好~~ 你咪繼續發囉,睇下仲有幾多人會睬你~~
' L6 E8 K  r3 c# V+ }# O5 E; ]' `9 w
[ Last edited by gundamman678 on 2005-7-29 at 12:41 AM ]
軍階: 中尉
座機: RGM-79 SP II
開始準備聯邦軍官升級試! 向大尉軍階目標努力!!
Originally posted by JCer at 2005-7-28 23:44:' T/ \+ Y$ L' W
哦!!  我都覺得熟口熟面ka la, 原來係...
3 }! O7 z7 Y& i' e% P
; P  W1 d# _2 g. j
jcer, 我睇到一半已經覺得係佢 ~.~
我覺得打邊個都唔重要% I: d4 w7 z9 l8 c; D* x% _
問題係打既原因
, d6 i. |5 f* ^' z' S3 ]7 i5 o, S6 F4 i* s7 J5 y4 A! u
可能我咁講會過份0 `; n: X4 X' l( c4 O7 ^/ U6 L
但點解打阿媽就一定過份?!! : v0 I: H/ @2 J6 R
可能人地阿媽真係好錯呢
2 q  p  p/ Z' R5 K% @* d大家既環境唔同
3 t1 \. z2 G+ T! r$ R就有唔同既體會
4 _. y8 T7 k6 I: H  y一個幸福家庭底下生活既人; a9 z6 ?* k/ {. E$ `+ ~1 @
唔會明白個班少數人既感受
" p( i  O2 D' R3 g1 }& D- V4 U5 U" t' g3 @% G+ F/ z
就算唔講呢個case4 N" J  h  I- g1 L- L, m! U
我都係覺得唔好一野就話「應該」/「唔應該」
$ u1 ^9 E) R' |6 g2 S每件事都有佢既獨特性
: E1 k* G) n6 {  l: R唔好俾書本上既bias影響自己既決定
我覺得呢個 "爸打" 有幾個可能:
6 z6 z; Q# E8 D3 E6 i1. 無聊 兼有 被虐/被插 傾向. 無野做寫篇野 出嚟 做個機會 比人插3 Q3 Z' l$ d! K7 K- @9 g0 M
2. 話比人稱, 佢需要睇醫生
! J. l( q( O' n2 p# k6 ~3. 用另類方法發洩1 O3 K  H5 W# l( {
4. 想睇下亂寫有冇人理: u' G# g, [' Y- x
5. 做小丑引人注意
' }  c, t0 W  x6. .......
  Q" l9 p% F8 n3 v5 Q" g. Y9 [% b- F" s' f+ c5 {
除了睇醫生, 朋友你成功啦........9 u* W# d9 v, n# Z7 }
+ ?& V3 I  d' @' w9 f0 a& Q$ b& Z2 [
(樂兄, 同意你睇法, 家家有本難唸的經, 不過佢都講唔出理由, 好難叫我地認同. 同樣, 我地都唔可以幫佢搵原因另佢好似好合理, 只可以用正常人的觀點去回應)
. |6 c0 v7 |6 q7 g1 Z% \. @4 }. P0 ^. g
[ Last edited by fatfatdragon on 2005-7-29 at 01:08 AM ]
小弟唔易做, 大佬更難當
飲茶你行先, 吹水我最叻 (好文區茶客 - 冰鮮潛龍™寫於人間死城)
佢有思覺失調
Originally posted by gundamman678 at 2005-7-29 12:39 AM:# {; v7 _8 |8 E; j7 c% r5 E
哈~~ 這就是出位的吹水貼??
7 y9 Y. w+ i1 U+ h& a# k4 x2 Q. i1 V2 ]4 Z/ ]. _
不要笑...
4 s* d# H3 G) u8 A& Q
高達兄, #10 一出就係人都知咩事la ma...
5 R# n3 k  u5 }& t2 x: Z+ O重要為了佢打媽的事要嬲??
/ L( g) P1 y, q+ N2 F& D. Z( q! U1 K佢吹水咁勁, 唔係出色的吹水員咩??
) L" {$ a0 L4 B( N  y3 e奇怪奇怪~  C5 k3 `" J' x1 `% U* L: }% q
( 記住, 呢到係吹水版 )8 g1 ~: {7 U: f! \3 x; \

' ?# r+ i# p3 P  ~) }[ Last edited by JCer on 2005-7-29 at 01:17 AM ]
誰願回看憂鬱的眼 舊事沒法平淡   偏偏要裝作平淡
憑著忘記將它沖淡 但是易說難辦   歲月已印在眉間
Quote:
2 a3 b. L9 Z0 I/ {, ?1 J" ^Originally posted by partyjoy at 2005-7-28 21:37:! v* U! t$ ~6 [/ l' K
請問若果有極大原因去打老母,那各位大哥有何睇法呢?  
6 P+ W1 f" S3 f0 B7 y& x: I/ E4 d , B4 W* b6 g/ Z0 L7 a: y8 {; Q
partyjoy 兄:9 Y" R6 H3 {3 A3 G
你的問題非常好
  Z6 s, ^& J6 c1 c, j4 R我建議你自己試下打老母,然後問她有何感受?
5 [5 }7 h. _" q) r7 I跟住將她的反應 及 你的感受與我們分享............3 i1 u* k) I! \' D0 R" ~
讓我們學0下野
老母你都打? 你仲係人黎ge?
打老母?!?!
' d7 F! l7 U/ V# b3 J2 y; ^( g1 [
+ a2 {2 @3 a2 `% q- k/ ^不能啊,點都要比面佢地
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 對於打老母的睇法

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。