<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我以後都唔會再落d啦!!!!!!!!!!!
返回列表 回復 發帖
HansChan,
; l* O; o+ ?; E# M我對你o既joe遇
. D$ u8 N8 |2 K7 z. O/ g都想已一個'同情'黎表示...
: G# j9 w, B3 \6 S# O, L; ~比個意見你7 p% |8 t2 o& C: I! |
如果你真係咁唔想再見香港警察,
. V! Z3 \$ m0 N' @, @* q你可以日日留o係屋企,
2 k1 [- q" K' g6 j. F0 v或者移民外國!
5 z+ b$ f: _8 B. J3 b* d咁咪一了百了囉!!
+ l0 n& y2 H' Y" s) B1 q3 t/ y可能到時我地咪又可以知道更多外國警察o既野囉!!
6 y% s: `6 `# N& v大家覺得係唔係呀??
Originally posted by billycwt at 2005-9-1 03:19 AM:
# }* U/ C# h: pHansChan,3 o" O6 N3 F# f: A* C
我對你o既joe遇- B( [# c2 N( G5 [/ F. @8 s2 P7 f9 h
都想已一...
, ^  L$ Z8 m" x; P: U9 Q
我都唔明你點解甘講.....
. t, H9 m$ Y; S8 A; x! J+ e  R我都一直只係話佢哋有佢哋職責, 但態度唔駛做到甘啫!/ ]* g3 E- R- S" k
俾人用甘既態度對待係好火滾!) H' p9 V# f3 n, T! Q" \
我唔明有乜錯要俾你甘話!
6 a* `) W2 E; Z( V. D! J5 z0 y或者你可以俾人當完隻狗甘玩可以一啲事都冇.....甘係你有問題囉!0 {9 c. U) `; E
好似我抱住我個friend個仔甘, 做乜要俾條死差婆"鞋落"先?7 h' _/ B# K  n2 ~6 e) f
提出佢哋啲態度有問題就要俾你甘寸, 你唔接受就算了, 都唔駛甘寸我既!
Originally posted by HansChan at 2005-8-29 02:59 AM:3 k* z, ]7 I6 ?) B2 C+ N
四個月前有一晚落大雨......我同我個...
. a2 F* o- s2 }

, d& J( p8 X  a. U, C/ A. @+ T. C/ @9 w8 D& b& q  d
佢地有錯你就應該去投訴佢地,這是公民的責任。樹大有枯枝,三萬多名警察,當中有態度差者不足為奇。你去投訴佢地,對警隊好、對政府好、對香港好。如果係有証有據,不難想像他們自會受到處分,他們態度因此收歛亦足為奇。畢竟,常被人投訴,他上司自然會找他麻煩,他為保過萬月薪也會想法子避免被投訴,最好的方法就是改善態度,也就是你想要的東西吧。: T! R& F% `% ~1 y% T5 f
所以不妨在適當的時候投訴吧:5 W. U/ J: u+ O( K
港島警察投訴課電話:2574 4200/ T- n- U4 A" P) v  @: i* j
九龍警察投訴課電話:2724 0420. ^& H3 f( c) ^% g
新界警察投訴課電話:2416 6042
4 I1 @- g, P# G  M, M不要吝嗇你的時間和精神,為自己、為警隊、為香港,做一點事,指證有問題的警察吧,謝謝!
Originally posted by asathorasathor at 2005-9-2 12:50 AM:3 z" Y4 {% T! _* L' K# t, ~
6 f3 I# C5 e- f7 Z, n
4 {: g/ R/ r4 n# t- I% q; e6 f( u
6 S# w) P. Q! N! p
佢地有錯你就應該去投訴佢地,這...
% e# {4 ~) W) i3 l" S" H
已做多次!
8 \0 Z4 \$ |7 q) U7 \$ K有時會有inspector打返電話俾我話了解事情之後佢話會話返俾佢上師聽作出處分喎!' @3 g0 E/ d5 u! S+ h6 R! y  D
有時投訴完話會作出更進, 完成更進後話會有人聯絡返我通知結果......但我冇收過咩更進結果囉!
& Q* V- o5 v3 m甘叫唔叫做咗嘢?- n7 e6 g4 Q0 \/ h8 S- K

; D1 V* L$ K% g9 N0 U[ Last edited by HansChan on 2005-9-2 at 02:47 AM ]
Originally posted by HansChan at 2005-9-2 02:45:
/ p" X! _& x* Y咪即係多重標準囉!  o- [1 i5 p, t; D. T+ f" J
咪即係睇你自己心情囉!5 x. p9 X2 G0 b0 {/ Y/ R$ Y
咪即係自己鍾意點就點囉!
& G4 v/ F5 }! t" |/ d/ F" L咪即係屎忽鬼囉!( m" ?, \, z1 t) |& k( I
. b9 [9 D( M  [
: T  c6 a4 z0 W, T你睇下如果泊去停車場佢仲可以點?3 Y2 T4 Q3 c6 n' ^
7 N; e2 ^5 t5 k! k
話差人查牌煩,惡?  你睇下如果無差人查牌你仲敢唔敢去D?  你做古惑仔會唔會同個“林jei jei”嘅差人合作?
1 Q; c* `5 b  l: |; S( X0 T6 r- J* J  i
差人查牌係針對D多罪案的場所,唔係你地。 又唔見去查海洋公園? 其實開得那些場所的人都有背景,你試下自己開一間睇下得唔得?
% S3 ]$ {% I" c, @( {6 ~, @4 T: \7 v  r
仲有,除非係多罪案的場所,如果唔係如少查D好人好姐,又唔見查我?
1 @: k) H8 J+ ^* T. x' @1 J+ S% d& E" [! e
[ Last edited by bengrace50 on 2005-9-2 at 08:00 AM ]
http://www.hkbuddhist.org/index.html
佛聯會
Originally posted by bengrace50 at 2005-9-2 07:56 AM:
, @- p( H" U! T3 F: X: M2 E8 H4 ?$ ]$ w! _7 t1 v

% A9 R6 ^" n: u你睇下如果泊去停車場佢仲可以點...
% ]* r% o0 J) ?1 l" V: R' d

+ B; o' q# U: H0 P6 s. C' M試咩啫!
& ^1 }$ P' ]- L' Z8 ?2 q你試吓開元再話返俾我哋聽囉!
! |; @6 C$ ?: [6 I8 C5 i  ~: B聽佢哋態度有問題係佢哋多方面執勤問題.....3 A8 _" m" o* C% a3 T1 G' Z
你就啫住D場黎講.......' M4 l/ i8 m6 }
okay, 你win晒好未!
1 L" ^, T9 H/ O) m8 p, B6 c! W差佬係應該任何時候都差態度既! 人人都應該好似你甘心悅服甘俾差佬有必要又好冇必要又好用啲勁差既態度對待既!
6 j5 ~" d9 m9 `; C甘鍾意試, 不如就你試啦!
Originally posted by sam11 at 2005-8-31 02:09:
- a8 S- b0 y8 O0 `, SHansChan...' q2 E/ V6 ~& J0 U7 s7 a' }* e" Q6 G
差人有乜得罪你.....6 x" h" o1 ~, y' y; t  c8 Y
可能有d真係態度差....
4 q: a9 f% ]  ?9 s- g但佢地只係做自己野....
" z* k$ k2 Q8 K% u4 J有幾唔岩呀.....
. J8 e( F* o1 |6 a5 f佢地宜家又唔係屈你坐監.........2 l) {2 ?; w: e% X6 n+ y: z
真係唔明你為何咁激動....
+ K0 B: P8 U9 J+ {1 [8 ]# Y# {- S( R' w  e0 S
  z# S: r, k4 D6 i- n- m. ~$ `; z, F
性格問題2 s: A) S; @) N/ W, C
. y+ c+ n" y% a9 G% s* \6 t
一句到尾,一隻手拍唔響。  問題好少會出現在一個人身上。  唔知大家明唔明我講乜?
http://www.hkbuddhist.org/index.html
佛聯會
Originally posted by HansChan at 2005-9-2 02:45 AM:
9 A+ w$ e/ a' ^- r, m; ^, Q7 ^+ z' C! \3 }
8 n" n- a) u) c1 @已做多次!
% m7 U2 I* s( a6 @有時會有inspector打返...
! f6 |3 _- g' g4 r# y) ~' @! g( k# X) V, {2 o

! K0 a5 O9 p4 s8 }" N# r& }那你知道曾被你投訴的警察態度有改變嗎?簡單點說,就是你知道到他們態度依舊嗎?除非他們態度依舊,否則不能証明你的投訴没有正面作用丫。; h' b' @/ N" c* R; a' c- G
假如投訴警察課沒有給你應有的回覆,你可以主動聯絡他們。要是他們的工作也不濟,你可以找警監會、申訴專員公署。( A2 a) o/ v/ }& X1 m* a
要記着喔,你從正途找壞人的麻煩,就是替社會申張正義!再謝謝!
Originally posted by asathorasathor at 2005-9-2 02:48 PM:$ t: ?# Q7 s+ X- D# H

! C' \& ~* \" ~$ K/ o8 v  |: h8 X9 b$ d) z  e: ?1 {

( w' m: A! I+ |. o% @那你知道曾被你投訴的警察態度...
6 ^! x+ |# N8 k( T1 i1 X4 E1 n2 d
我亦層試過一次再打返電話俾個inspector.....佢既回應係"我己將件事口頭告知佢上頭!"4 m. Z( Q/ v& R5 S( P: S! A3 M
跟住我問"即係會點??" 佢答"佢阿頭會做嘢!".....我再問"甘即係點呀?會做啲咩呀?" 佢再答"答你唔到!"
) n$ b3 ]# E4 Z" b. u4 F佢有冇改進我唔知呀!
0 M( \9 Y5 Z) u1 Y( v但你講得岩, 我投訴都係想佢唔好做嘢時既死人態度甘!
3 U' E+ Y% ]& T2 w/ o8 H: X但比到我感覺係一雞死一雞鳴!
9 X/ y! O9 [& W7 t& o& b3 J再遇其他差佬........大多態度都唔好得去邊......
7 M. }: \" W2 K4 }' P(重申, 係有好禮貌的.....俾我見到同經歷係唔好態度多過好態度嗰啲好多!!)
Originally posted by bengrace50 at 2005-9-2 09:07 AM:1 u; ?* \" |- i) ]- W

. q" y" s4 Z- H( Z9 m
1 R: ^2 s, \' _+ R8 m8 y性格問題
# L+ u3 K. |- R; ]& J, M% U2 N+ _" c* {" X) O
一句到尾,一隻手拍唔響。  問題好少會出現在一個人身上。  唔知大家明唔明我講乜?
) w& R; X7 |' p" k% b& E

0 k# o0 X" i4 i你咪就係造出問題既人囉!
1 h# V5 v6 ], \! u+ d你既性格咪有問題囉!# r! t, r  t! f2 G  `& T9 z. H
我抱住我個friend個仔, 俾條死差婆"鞋落", 都仲可以係我有問題既! 你咪就係唔肯面對事實既人囉!
- |% c1 X" Y! y( _3 G& C% U你哩啲叫乜嘢性格呀?
9 p8 a+ T, }, [/ s" a# T3 t重有"一隻手拍唔響。".....哩句說話甘似某某契弟講嗰句既!3 ]) o  w# K5 [& G" a
還有,你話"唔見查你!"....得,你好命!! 若有一日你俾啲唔好態度既差佬玩, 唔該你記住你今日講過既說話! 你記得到時做隻狗俾佢哋玩唔好還拖!!
- \5 S( r/ n/ X. z' J* h& P) w你話我個款唔好的話, 我都費事同你嘈!6 [# C# J/ y. ?' r- l0 R4 O5 }
但我個friend一幅慈母外表, 行過避一避上面滴落黎既水都要俾個死差婆甘黎"鞋落"........唔該你正常返少少你既性格去解釋一下點解會有甘既事情發生?????) h- R3 n- G; ]6 K, R% }  G4 S' `6 i
你要查咪查囉! 態度唔好其一, 寸係第二!1 V: e" p: T: ?# S5 @3 A
我個friend同個死差婆大家都係女人, 做乜要做到甘死仆街先????? 避一避滴水就話要响大街大行搜佢身, 仲要甘既死人態度...........仲要去屈佢話一見到個差婆就回身速途, 你老味拍戲呀! 除咗個死差婆屎忽痕, 我諗唔到有乜理由!# N% {) ?0 H# c# n0 L$ a
哩個世界就係有你哩啲逆來順受既人, 咪越來越多賤人响街囉!
2 S0 R0 e9 G: T  O9 m( Y* R
' N1 H( V$ h7 |$ J1 ?$ u係攞呵! 好人好姐冇人搞你攞呵! 行行下街俾人玩嗰啲人全部都係衰樣衰呀呵! 你靚仔唔玩你啦呵! 挑!!!!!!!!!+ i3 J" `6 i' w
, G4 q  L; l: J
[ Last edited by HansChan on 2005-9-2 at 03:58 PM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我以後都唔會再落d啦!!!!!!!!!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。