<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 全面禁煙點睇? [積極回應者+]
返回列表 回復 發帖
Originally posted by BOYDWAN at 2005-5-10 10:08 PM:. {: t' g( b5 D. s' q
坦白講吖,如過香港通過法例將煙仔等...
" C& \# C# v$ y' k- S9 ~" w; D! ~1 E

2 H, L7 W% R8 H# v# M我好欣賞你, 但你係唔係真係做到o係唔影響人o既情況下食煙?
Originally posted by RyuII at 2005-5-10 10:36 PM:& W1 H3 P8 v8 A' q

1 q% |) p' n7 n% A3 ~4 P$ y( q
) O+ h! R% l" o* r$ ~" B3 L我好欣賞你, 但你係唔係真係做到o係唔影響人o既情況下食煙?
0 B( E: Q0 `, g# m: S
+ Q5 Y% I  ^5 I4 t8 [% e: m

/ T5 C! [: A3 e! @5 R7 V4 D: [3 G' B$ n5 ~& B7 e
yes,我只喺自己office (已裝2部空氣淨化機),汽車同屋企食.........我出街同出去食飯係唔食煙嘅 (私人會所另計因有smoking room)。咁大個人自我約束好緊要~!
Originally posted by BOYDWAN at 2005-5-10 10:53 PM:  J# t- r% [- B% t; W! g

! P5 Z% {+ g7 a% @# h( A) g& P: ^: n, W% D7 J) O8 O" Q

% P  b* D( H* F6 a2 W+ P) G8 a7 E' |6 r$ v
yes,我只喺自己office (已裝...
* b2 T9 ^$ z7 R

6 f. |. j; z( G" e  g* b; ?6 ?% g- [最得好好, 但為左家人著想, 都係戎左佢啦
Originally posted by BOYDWAN at 2005-5-10 10:53 PM:: ?% q, A, W3 V
# ?9 `! V* Q3 l  Q' e
& ?& e' A* f' H" Z) O5 `
  J" ?8 a* r  O5 W. g6 N" ?, ^

& L0 z8 q, q- ?, l: }yes,我只喺自己office (已裝...
( d! N5 h  R7 F/ Z3 \; P4 S6 b" u2 ]5 X- U  ?% |* _
, ]0 N- [. a4 t7 x6 a5 @
為埋自己著想....戒左佢la @@
Originally posted by BOYDWAN at 2005-5-10 10:08 PM:
& V  W  S6 `5 ~坦白講吖,如過香港通過法例將煙仔等...
9 H" Z; d: e* O9 i- c0 R& v# Y; n

$ [6 z" x* T+ N4 t% ^) R4 w  H" ?. j. v+ R
香港抽煙酒稅抽得好重
0 Q+ w$ g3 I. x' }5 p5 Ge條財路政府梗係唔會斷la7 G1 r. ^  ?: u- v3 a; |" l0 Q
6 n$ j4 m- S7 D
而且一禁會影響不于預政策ge原則 @@
Support no smoking!
RyuII兄&MaxFigo兄,多謝你哋嘅關心同忠告先,小弟非常感激 ^^~
我自己都食煙,不過就唔會係d唔食煙的人面前食,除非佢同我講唔介意我食。
禁啦應該
我支持囉,- B# r) W- T! R. f5 K1 ^
無理由要d唔吸煙既人食吸煙d人既二手煙囉~~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 全面禁煙點睇? [積極回應者+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。