<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 問大家一個問題~
返回列表 回復 發帖
Originally posted by BOYDWAN at 2005-11-23 09:09 PM:" @# k$ _4 w1 N7 q+ U

5 r/ N: s! y, c4 q' z& p) i7 m釘喺佢本手冊上面咯,寫埋原因比佢家長知~
8 {7 R% E/ j* |! h% [) e2 P" }) J每日邊個乖就一粒星星貼紙,夠十個就一張coupon.........化算喎~
) O3 k1 m0 ^) B* G( g

' w0 ^# n8 W+ F8 u" l5 j贊成BOYDWAN兄貼星星ge做法!) ?) ~3 e7 y9 ~! e  V
我N年前都湊過下一班小朋友!* {& C8 J3 U2 o9 K6 D
呢個方法絕對係work o既,3 w' H: G+ h9 V/ k7 b
但係做法有d唔同,
  R! _, P& u2 K5 a1 S8 V張圖表一定貼係個壁報板俾其他小朋友睇到
/ g7 {% X& [+ X5 S0 g& E唔需要寫明原因!亦千祈唔好吝惜D星星貼紙!6 y* |7 m5 j& j( D" @
以我當時GE做法!表現好就會貼佢一粒橙星星!! k& B$ B9 ]- _1 r, D$ L
貼滿十粒橙星星就變一粒銀星星!三粒銀最就變金星星!* T: p' I5 O& }/ }: b) r
如果有小朋友拿到金星貼紙!
( S4 l7 v5 c$ T6 i3 E) w你可以係咁依買d小禮物送俾佢!2 e* r8 X- J2 P$ r
遇著頑皮小童表現好ge時候!
) S  `0 {& I: b6 C$ [; S% d- F; c一定要大大力讚佢
( {$ Z) A; b& p, T不過一定要做得好公平!獎罰一定要分明!
, ~1 c/ v# _% @因為呢個世界難免有d小朋友係特別可愛特別逗得你開心!/ O7 g, _! D9 j" F* C
但係有d就越叫佢唔好佢就越要做!討厭至極
6 a/ M9 L+ k7 w: t8 X3 a, B$ r不過都係小朋友黎!所有小朋友都想人係讚ge5 j) V6 o4 Z+ J# U/ [/ R( L
有d耐性就得
Originally posted by wind69 at 2005-11-23 10:49 PM:
& ]' e* T; G; P3 |6 l4 z$ [! Z4 [! p. e& t, }
. w# i! y9 ^7 x7 O  \  u2 s6 W
贊成BOYDWAN兄貼星星ge做法!
2 z8 K- w/ J0 @% X) G" g3 z( ?  }+ X2 {我...
- I, N; u: K4 m, D我冇咁大能力~
0 d# e$ |4 {* X/ [1 N; |+ N因為我只係一個多如智能的導師,唔係幼稚園老師(我男來的)
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2005-11-23 10:51 PM:  Q& y4 Q# B5 X, z
: Y- }8 F1 K  _& p' z
我冇咁大能力~/ R4 t$ @# s5 @! N* |+ `/ _7 o5 e
因為我只係一個多如智能的導師,唔係幼稚園老師(我男來的)
2 Z# \) r/ D8 y4 i& N# D. |. o, K* _1 G# [- a& J, x
唔駛好大能力卦0 R! `) W- r- S- i4 i0 E
總知你係一個導師,帶ge係小朋友,就可以用呢個方法...
Originally posted by wind69 at 2005-11-23 11:00 PM:
8 c* B6 q% Z+ n" K' P. Z" Z$ N
7 \! ?9 b' G  a  A! X* z$ C8 c: d8 n. a
唔駛好大能力卦
; F1 {% u4 q7 r8 Z7 [, @2 X, T2 l" a$ [總知你係一個導師,帶ge係小朋友,就可以用呢個方法...
9 P, j( Z7 h* x- N- a+ a/ _) O- t都諗下,改良下~
: u( p9 v6 n8 O1 [煩請看#24
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 問大家一個問題~

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。