<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 俾機會你親口同神講聲多謝,你會多謝咩呢?[積極回應+]
返回列表 回復 發帖
Originally posted by vivienna at 2005-6-4 01:01 PM:
$ o! D/ C/ v7 X1 k7 X9 [/ Y6 Z1 n1 ^! g( D" C& i
i am not generalizing, christians...
, e8 [& Q$ a. }, J
9 u: _. G4 u; t: O
好似 26FUN 喎.... 儲分
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
Originally posted by 良友 at 2005-6-4 01:03 PM:
+ V8 }  O; d$ `) S# {# v
! b( J3 r% v: D
4 W5 x) O$ O, f$ ^/ t  m出世係中東國家的人就一定要落地獄了~真可憐
  `5 O( r0 ~$ x, x3 U% G. v

; L4 A) V! u, @$ ]: T$ {唔可憐, 回教又有自己一個真神, 另一個天堂
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
Originally posted by singgeihot at 2005-6-4 01:10 PM:
9 n/ I/ Y7 G7 O: q) y- J0 q
, s0 c5 t( m& @8 g! L# H* J2 I0 c  r: N: C* g
唔可憐, 回教又有自己一個真神, 另一個天堂
: {0 z! K: x3 O) M
nonono,唔信耶穌就要落地獄架喇,好慘的
Originally posted by 良友 at 2005-6-4 01:10 PM:
1 \0 t- V8 w* L# S, U
6 s- |! Y0 [/ ~nonono,唔信耶穌就要落地獄架喇,好慘的
) Q  q( W7 X% ]7 W跟本無人知。你未死過既﹐你永遠都唔會知道。
Originally posted by 良友 at 2005-6-4 01:08 PM:" C7 ^; T% @' O; j

6 x: T& j. W# ~4 W! L+ z6 d3 I人地耶穌大呀哥話唔能信佢就要落地...
+ B, ]+ A7 j) ]9 M  j4 {- \
4 f$ z4 F2 Z0 F  o& w* F3 t好似好好福利喎, 良友兄你有無諗過入会呀?
基本上﹐如果你未結婚就同女仔咩咩﹐就已經足以令你落地獄啦。仲有﹐基督教本身係唔比你用避孕套添架﹐不過尼幾年愛滋病興起﹐所以慢慢先接受CONDOMS。
Originally posted by 良友 at 2005-6-4 01:10 PM:. u! r1 q: ~; c+ Y8 j' h
# S) m  z8 ^, \- F) E2 P$ Q
nonono,唔信耶穌就要落地獄架喇,好慘的
5 ~$ F% E# J. q$ L# h& C8 s1 T) G$ X/ o& P
又好似係喎, 俾你講到驚驚地添
Originally posted by vivienna at 2005-6-4 01:15 PM:; n) E* J4 a3 [6 m
基本上﹐如果你未結婚就同女仔咩咩﹐...
7 B& {0 [0 @4 K( E" {1 K0 N8 A  o1 C, k" `: }. c$ W4 A
雖然無乜 Principle, 但好 flexible 喎,
2 |3 H" i" O! p9 G% d' ~Benedict XVI 要搶客就要学吓喇
Originally posted by singgeihot at 2005-6-4 01:18 PM:5 c5 ?- @: c# }/ D4 r& H% ~
2 K7 Z) D% g+ |% S% _( A
2 C* j+ `1 _) J5 J, W
雖然無乜 Principle, 但好 flexible 喎,
1 j% N" c: h! fBenedict XVI 要搶客就要学吓喇
4 r: O& a3 T" L5 iBenedict 係天主教﹐唔係基督教。1 h) J2 ]; D' E6 m: ~/ z6 {
John Paul o係距任內就實行左‘神父唔可以結婚’尼一樣野。
, r' Z' `# _& g# B全世界最多人信天主教﹐最有影響力亦係天主教﹐我覺得基督教識講唔識做。<----尼句野會得罪好多人
各位brother 好!!
& s7 t: S% i) Z3 Y) r9 n" K- P
( V7 B' m* ]% X1 I6 K( v  X' p- K6 Q我係基督徒, 希望解答到你地d 問題~
2 I) M% ^! H" s4 ~0 ~7 e' j$ i9 C6 ?( L5 j2 r- s2 j
依家唔係要逼人信, 更冇話一定係我啱你錯,  m) M- h5 m' L9 a; l# {3 v8 X1 v
只不過交流下.......ok?? . e) a: y+ ~9 C1 V9 p+ a" D

) y0 c9 w! u- a* ]brother, 有咩唔明可以問, 我都會答架* Z% b' M. a) D; u) \2 v& L
我亦都會睇番d posting 俾大家知道基督教既立場
- l1 _" \; }  K2 n- _
5 f8 ]* a6 n* z# ~3 ^如果hurt到大家, 係度講聲sorry 先 !
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 俾機會你親口同神講聲多謝,你會多謝咩呢?[積極回應+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。