<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?
返回列表 回復 發帖
3 n7 c/ i" I3 e5 O
至於是否有版友跟我私怨借題發揮, 自行判斷吧 ...
2 S5 E5 m9 F  f- H0 p( |! {andyho 發表於 2011-3-25 11:38 PM
- w" M- M7 F: o' C$ k* ^& [
' T* L5 a: b+ G見你地幾個吹得咁開心,我就無謂做炸両,阻住大家開P ( l4 @2 f% s$ U6 X
不過一場版友,見好就收,你知喇,隱形俠隨時出黎掃場
$ B2 H# T3 r" Y- q2 S2 f$ U6 j8 |. g& `* ]; d; e6 L* F2 [& }
同你打賭丫, 你估幾耐之後香港人又去排隊食壽司呢?
+ \' t7 H9 K" r4 iandyho 發表於 2011-3-26 12:06 AM
! d6 s* {2 U3 W: ~, u' b; x

$ i; O9 D5 i0 E! ^! z. A挑...班友照食可也喇,
4 C, z, n5 j6 ^# [* H我見有D壽司店做特價,客仔仲比以前多添呀
  q4 [6 @8 B" ~' i  Y

. y* h! E1 r2 [" O見你地幾個吹得咁開心,我就無謂做炸両,阻住大家開P - p9 Y- n# O7 _, g% @* _
& M  m$ U- l  dinfjlam 發表於 2011-3-26 12:11 AM
0 e9 H) C7 g, n3 P2 g$ L0 A7 q
) m2 j! M; J/ N8 ^/ f( \* M版友唔忿氣要苦纏, 你見我都無再理佢啦,
2 y% H0 t* Z& L5 k; H2 h* F+ V1 A我都係趁隱形俠現身前, 先隱形好了, . u7 T: {) C! M; H
下次等埋狗哥上來, 再熱鬧d. K1 t& [* f5 U( f
伽俐略兄, 下次再吹過
4 w9 h/ o: l+ ~6 |- `

$ ]9 z# k4 [( ^夠喇, 我簡直無心機看及回你, 就當我連尊重也不想尊重你了, 好不好?
* f1 h& @( U! F7 `' ?: [' w你頂我唔順, 唔好回我就是了, 網絡世界就是你人生的全部嗎?% |4 l% J( E" V9 Y
我是什麼貨色, 閣下是什麼貨色, 讓其他人看看及定奪不是最理想嗎? 就此打住 ...& A3 m; L& b. W
andyho 發表於 2011-3-26 12:03 AM
6 z/ q( n0 o% m. @( j
/ k2 N5 K0 g* ~  L( ]5 y
夠?.....
* E8 X" g6 ~- s0 q: Z你貶低完我, 不尊重我, 一句"夠喇!"就當沒事發生? 蝦蝦蝦!!!
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
, W  u/ _  t0 K. O6 s! {2 a
5 X+ E* K! A. Y7 ^那我也用心回應一下你, 你所講的所謂雜種仔世上並不多, 有時是你的錯覺
! d9 c% q/ y% X- c( D很多人批評大陸問題, 未必所有都如你所講, 是反中崇外的心理,
  y0 c% J% ~% A以我為例, 我是覺得為何好地地的一個歷史古國今日搞成咁, 儘管有錢但不受外國人尊重, % I9 n& u6 }& C- o% I
, ]2 [1 ]1 g$ _3 A我抬出外國或日本的事去比, 是想講:「為何人地做得到, 我地完全追唔上?為何不反省下自己的不足?」# N2 R( U4 A3 J( |  a
反而我見很多把口嚷著「我是中國人」, 卻最愛去買歐美名牌手袋, 日本或德國名車而洋洋自得的大陸人, 5 d% x0 u; N( b4 b# ~; k4 B+ @* \, y2 H
這種人的心理, 可能接近你所講的雜種仔了 ...$ {3 V' r: p3 b8 M  U
andyho 發表於 2011-3-25 11:59 PM
$ y* N1 M( w+ R* _0 ]

) d) d" y; X5 s$ [2 p講真,  批評大陸問題,  同搵機會借意抽水,  相信有少少智慧既都分得出既,  當然,  如果你話抽水都係批評討論既一種,  咁就冇得講啦....
% b% R: K7 N4 C- X! p  q2 G9 {
8 b2 ^( h% U2 i7 I" \中國人既文化水平,  點解落後比其他國家,  呢個係歷史遺留下來既問題,  一個國家要完全脫胎換骨咁改變,  係需要一段頗長既時間,  小弟去過日本兩次,  都係旅遊性質,  親身體會過日本人既優秀,  但正如之前所講,  每件事都應該獨立看待,  如果事無大小,  總之就例必將問題扯到中國頭上抽水一番,  我覺得咁樣又唔公道囉....
! j8 m$ o+ J! o, \' i8 ^; Z# k1 Q4 B5 B% [* u* W
中國人用外國貨,  我又覺得冇乜問題喎,  正如外國人都會用中國貨,  呢個係個人生活質素既要求,  同係唔係愛國,  冇直接關係喎.....
33# 打狗棒  / m3 l8 j' D3 w, K8 T0 t3 z

( m6 |, p- e5 Y& p( X5 |" W, S* O有些BB仔食左大陸奶, 個頭特大, 顯見腦袋容量也大, 腦筋好有咩問題?". \3 w& A% A1 L
, F0 F% j0 q2 t& F
' `* C! I9 q. y你不覺得有問題嗎?5 y+ K5 F1 @2 ~# g% q& r7 {1 Z/ S3 f8 `% I4 Z0 P2 o# k; z
別人有病已經很痛苦, 你們還要借來人家的慘事去揶揄其他網友,1 k# Z5 R" \% J5 J0 }
這種行為和態度極為可恥.... ! A0 y+ C5 Z/ k4 u6 @, o5 ^
為求到達自己可以揶揄別人的快感 而去用 一班可憐病童作籌碼.... 可恥9 Z6 z6 N! g, X; z* s, Z9 O: `
hamsubboy 發表於 2011-3-25 06:58 PM
% W) z9 U8 @0 h" E! R
1 [" \: @) v6 kHamsubboy兄,
/ n# A' U9 w/ F* ?! A2 A狗哥把口同個腦,不嬲都...o羊...架喇 # b+ o3 ~' q: S! k1 W/ O
根本不值回應,更不應把如此言論放在心上
) u. c* O% `0 Z3 ]+ ^" y2 L3 ?2 D" W7 W3 R1 y$ H" O4 F" W1 A  [9 t& g
9 C$ Z+ R" I. X  y  O2 U6 ^5 |* V1 o- q3 k% o! J/ f* b
Hamsubboy兄,9 L9 Y2 \1 [! ?) ~; J. Z
狗哥把口同個腦,不嬲都...o羊...架喇 6 c+ F! B; r* `, l
根本不值回應,更不應把如此言論放在心上. z9 t0 H' a- E$ w: o4 t
infjlam 發表於 2011-3-26 12:21 AM
5 @2 u' K, ^, @
" g/ _  _8 C1 V  v( m: N! e- O伽俐略兄你勸下某人啦, 6 n0 P1 H8 Q/ x: k1 i9 @
之前有人在#49至話有負能量唔來喇, 一陣又唔忿氣作孩子氣式的反擊, 唉~
6 t2 Y4 v" t* E; _9 h0 `, r& H有時我都明白的, 一個人在現實生活中找不到定位, 就渴望在網絡上爭一日之長短, 有時都幾慘的% |# e% @1 e3 X  r7 |. U
閃喇, 費時隱形俠現身, bye~
! Q& D7 o* j' \5 M7 y% i

* q8 r$ Y, j% t. ]" n3 g見你地幾個吹得咁開心,我就無謂做炸両,阻住大家開P " d% r6 D+ R( u6 f; z) p
+ D' p2 A  W- b9 Vinfjlam 發表於 2011-3-26 12:11 AM
4 ?: T# U7 ?3 ~4 y% ~
3 e) N! ^  Y; D- v
我估隱形俠上次是飲了點酒, 好日唔上來, 唔知來龍去脈, 飲到HIGH HIGH地, 咪BAN 籮....
, G& o$ c) [( a- @' n, O! T$ k點知人馬座衝動慣, 出左手, 收唔番, 要搵人給大家下台階,+ h- h# E7 W( T) _( |
所以, 轉頭ADMIN賜我們還陽, 跟手鎖狗哥入"水飯房7日, 讓我們平息怒火....( H- e* S0 \! E! W4 e

2 S  H1 d+ I/ V# h) w隱形俠一向跟在下稱兄道弟, 我沒怪他賜我一死
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
8 `! {/ t" }+ `- U
4 j. X( O: x* |伽俐略兄你勸下某人啦, * p2 A( H3 w! L& H5 N% f
之前有人在#47至話有負能量唔來喇, 一陣又唔忿氣作孩子氣式的反擊, 唉~: B, S6 [8 k! O! b
andyho 發表於 2011-3-26 12:25 AM
0 `1 V4 r6 G1 X' v" R  M: _

4 E: U& C! E$ k1 r$ P你唔好扯埋我入局喇...
1 c/ x  A! U6 |7 k" b! N9 w- ^你同Hamsubboy兄同係好人黎,! D: P+ ?! B* J8 }5 T/ p9 }
咀型唔啱,咪下次吹過o羅...  c' i3 `, U% r9 D, Y+ \
唔一定要尾彩
6 @( m& o$ f0 w; @8 n
5 ~$ W) K! ^# o6 ^6 l# U) o# D你唔好扯埋我入局喇...0 y' A" c* N% F4 c3 ~5 b+ x
你同Hamsubboy兄同係好人黎,0 t( s0 Q* [  S% K# k
咀型唔啱,咪下次吹過o羅...3 G9 R1 z8 f+ f+ b* q
唔一定要尾彩
8 P4 b1 S7 ~6 i  O2 [( Q  I' iinfjlam 發表於 2011-3-26 12:31 AM
7 B6 k3 _8 C7 }7 m
2 O' ~! s6 z+ g; s5 ^
你知我次次同人鬧完就算, 唔會留到下次, (包括我過去同你鬧完)$ w2 B5 |4 M5 p  z7 H; v
但我只是懷疑有人不是舖舖清, 將私怨日日帶在身, 那我都無法子
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我問你仲敢唔敢食日本食物?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。