<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [鎖貼]版友傾訴熱線第二輯經已播放完畢,多謝大家支持
返回列表 回復 發帖
Originally posted by simen022787 at 2005-6-20 12:09 AM:
! \* X- M+ u! j: {7 O+ a3 ?2 C
/ A- `* n) n/ O. [$ ~/ ^
1 }/ B4 r5 x0 u1 b+ ?0 `! b" w( {8 i7 I: f4 q
讀過半年econ,政府係會積極不干預市場﹐除非必要時﹐就會出手
% [5 Y6 C- M$ w& ?3 D- U
我都有讀啊
【icon小偷™】
Originally posted by simen022787 at 2005-6-20 12:09 AM:) q, |, @, P: M5 b* e8 ^4 }

( n/ K- h0 i9 J  y* U2 U6 u% i+ L# R. K0 I6 W! {# N2 Y4 c

5 ^) x' V( r# @9 A讀過半年econ,政府係會積極不干預市場﹐除非必要時﹐就會出手
- E0 [) o1 c* `; w8 ?( s/ M
我會考攞f……
Originally posted by simen022787 at 2005-6-20 12:09 AM:# @. V; Q) b9 x( ?, T
1 p& @; c+ x: w" a/ T

7 w' y+ X1 \' p# d" Q% [/ ^$ [& p" Z$ b) g! l2 s0 l# f. N
讀過半年econ,政府係會積極不干預市場﹐除非必要時﹐就會出手
9 _7 Z$ g6 j2 }; K: u% d( ]# R  H5 X, {' u
講係咁講o者1 ~1 j" C2 }/ a6 L
入面己經搞到滿城風雨, 睇下搞唔搞出黎
Originally posted by toro at 2005-6-20 12:06 AM:9 s8 @0 z; B* g9 `

- J+ B$ m$ N5 P9 u( ?我想問政府入市干預係咪會令個公信力下降ga?(我响呢方面乜都唔識但又八卦,vivi兄唔好見笑)
3 x& U2 U. k; b5 ?) n  R& ^# a* Ztoro﹐政府入市果陣我都仲讀緊中學﹐當然影響公信力啦﹐我都唔太清楚果時洗左幾多錢﹐但好似有幾十億去托個市。甘樣做就即係話個市場唔得自由囉。。。應淋就應該比距淋囉﹐但o係果個情況﹐全香港都好驚﹐甘阿任生篤一篤﹐甘就洗左幾十億喇。
Originally posted by twh1110 at 2005-6-20 12:09 AM:
4 [7 q) m; W6 A
; u8 g, t3 l' N5 H2 c! O講緊財經wo
; d/ m/ X( I7 k6 y7 }我又聽下先
* O7 k5 M# L( O7 a( A
我成日有好多嘢想知,但又唔知問邊個…
Originally posted by vivienna at 2005-6-20 12:10 AM:
5 O- P% d  `/ M& y- U) s- M; P; w# K$ b
toro﹐政府入市果陣我都仲讀緊中學...
( Z5 r& M* ^+ c- C" Y4 G6 f
不過D錢又唔係徙左既﹐因為D STOCK有得賣番出黎架麻。
Originally posted by vivienna at 2005-6-20 12:10 AM:
" H9 `' O5 _+ ~% F; x" N: S# I: @% r2 ]3 b) B. e
toro﹐政府入市果陣我都仲讀緊中學...
6 v' n# p) O+ W0 ]" {/ W
明白…
Originally posted by toro at 2005-6-20 12:11 AM:
; T- L6 k7 B1 z7 A6 A8 V$ K/ I/ ~. P7 q; {8 o" V8 L1 l
我成日有好多嘢想知,但又唔知問邊個…
* S% M* H' g, K+ }# l蛙蛙兄﹐如果你去政治區POST一POST野﹐肯定大把人等住答你﹐我都學左好多野﹐尼D就係EF既福利喇。
Originally posted by simen022787 at 2005-6-20 12:09 AM:
, K0 d. t# u* `8 |0 x/ }! w( Y% ~4 v  F% t1 c) [$ [! q+ Q% ~( a

6 u* u; p$ m: I( |4 X9 q
% S/ `" p3 z; ?" c( @. v9 G' X讀過半年econ,政府係會積極不干預市場﹐除非必要時﹐就會出手
! a2 g2 l& G) T$ K6 A/ Q- R

+ q; v  x( k7 F: G+ |But honestly I don't trust Donald.....and the HK gov't has been secretly doing a lot of interference work behind...
9 C) I9 E$ j0 `" `
/ x; o4 t: ?% D( W+ XI guess we can not expect the pre-97 years of governing in econcomics....Chinese by nature, are more of a control freak type than other races....

Originally posted by vivienna at 2005-6-20 12:11 AM:
  a4 P1 B, {* t, S/ s# _- |! a' S2 T: b3 A
不過D錢又唔係徙左既﹐因為D STOCK有得賣番出黎架麻。
; F% L9 e3 y3 U+ D3 X" l
咁佢係咪入番恆生指數嘅成份股ga?(開始驚講錯d白痴嘢…)
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [鎖貼]版友傾訴熱線第二輯經已播放完畢,多謝大家支持

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。