<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 碧咸有權告皇馬!
返回列表 回復 發帖
Originally posted by ASPP at 2007-1-18 08:36 PM:
其實用另一角度離睇
碧咸依家唔洗落場踢波
都有 $$ 收
你話佢會唔會告卡比路 ?
話時話,佢可能會係呢段時間
走去拍戲都有可能
你肯定理解錯誤。
球員唔落場係有薪金,但這是底薪。
外國職業球員是要落場踢球才有合約上的獎金。
有些球員甚至取得入球也會有錢加。
亦有些計算方法是,贏和輸的不同分配。
碧咸現在不下場一定是有損失的,不論錢多與少也是損失。
有些時候看見球員在最後時刻也要上上場,原因是出場也有錢收。

其實卡比路不是第一次這場對待他的球員,在羅馬之時他不喜愛蒙迪拿這個中鋒,
因為他的個子太小。卡比路愛用的是查斯古特或伊巴這等高大中鋒,甚至現在他愛用
雲尼,而不愛用朗拿度一樣。當時他便將入球效率極高的蒙迪拿放在後備值上,只是
蒙迪拿沉得住氣,才能成就他現在是歷史意甲入球最多第四的佳積。最諷刺的是蒙迪
拿坐在後備籍上等到下半場才上陣,他也能保持高效入球率,證明了卡比路是錯的!
如今卡比路也用同樣的方法對待朗拿度和碧咸,前者自甘無話可說,但後者敬業的操
練和承心的等待,卻換來冷莫對待,就和當年的蒙迪拿一樣!
Originally posted by MaxFigo at 2007-1-18 08:26 PM:
卡比路或改變初衷
卡比路暗示他...
因為卡比路今次斷正,佢高調全世界人挑戰,要封殺無過錯的碧咸,甚至大叫要永遠不
用他。這正正就是觸犯了西班牙體育法例。現在他保鑊還來得及,但已告訴了世人他的
不智,他甚至想拉主席下水,但世估唔到主席在另一邊箱又被球迷錄下罵球星們的這論,
可話兩家都自身難保。中國人常說家醜不出外傳,是有道理的,希望歐羅巴人也可以理
解故中道理,不要外傳家醜,自招笑柄!

[ Last edited by locklock on 2007-1-18 at 09:52 PM ]
其實碧咸而家都唔係完全靠踢波收入為生啦 !
(你估香港 D 甲,乙,丙組咩)
佢出多一兩場D獎金都唔夠佢老婆買名牌袋啦 !

但係卡比路唔放碧咸落場都有道理:
佢都簽咗第二隊,我放佢落場,我点知佢會唔會就住踢嫁?
放佢落場等於踢少個,你做領隊會唔會咁做呀?

除非碧咸真係想告皇馬,求卡比路比佢落場儲$$打官司啦 !!!
Originally posted by ronja at 2007-1-18 10:04 PM:
其實碧咸而家都唔係完全靠踢波收入為...
錢多錢少也是錢,沒有自不自在的道理。
還有他出場獲的獎金數目肯定不少。

現在的問題不是卡比路用不用他,而是卡比路大聲對外諠報永不會用碧咸,
甚至說明永不會再有他的名字出現在名單上,這就是觸犯法例。
其實你的說法是有一定道理,但道理歸道理,如將之實體化對外高聲諠報便是不對。

本人觀看過今季有碧出場的賽事,他大多踢得十分落,有上有落,但只欠了贏球的運氣。
因此應該不存在固意不落力的問題,但卡比路打的陣式4231不合他打也是其中一個原因。

如果我地一人夾一歐羅俾碧咸告卡比路, 都告到佢輸晒筆身家啦
Originally posted by bigfish at 2007-1-18 10:12 PM:
咁你仲唔拎錢出黎
Originally posted by bigfish at 2007-1-18 10:12 PM:
咁你就要快D囉!
我怕D歐羅遲D係咁升呀

[ Last edited by ronja on 2007-1-18 at 10:23 PM ]
大魚兄,你終於出來了,十分高興見到你!
其實邊洗球迷夾錢咁誇,題中的那個律師都可能會免費同碧咸打也不定,
因為諠傳價值性好大。又係另一個商機!

其實做人既野,今日留一線,日後好相見,更何況碧咸根本從來沒有做出對皇馬有害的事。
他的轉會,怪只可以怪皇馬高層莫視他的存在,在最後一刻才對外諠稱和他談續約。
而卡比路的無理不用碧咸也是另碧咸出走的主因之一。

Originally posted by bigfish at 2007-1-18 22:12:
你鐘意隊波定鐘意個人架?
你識唔識睇波架?
一隊波有你D咁既球迷真系有前途
Originally posted by locklock at 2007-1-18 10:20 PM:

大魚兄,你終於出來了,十分高興見...
其實如果卡比路肯出佢打正選, 收返起艾馬臣, 起碼可以贏得球迷同碧咸o既心, 連艾馬臣都會比球迷噓少d
講防守, 艾馬臣同碧咸只在伯仲之間, 講進攻, 碧咸更係遠超艾馬臣, 點解連艾馬臣, 古迪都出, 反而唔出 db?
皇馬肯俾 db 多d 人工續約, 又保證佢踢正選, 咪少一件事囉
Originally posted by bigfish at 2007-1-18 22:27:

其實如果卡比路肯出佢打正選, 收返起艾馬臣, 起碼可以贏得球迷同碧咸o既心, 連艾馬臣都會比球迷噓少d
講防守, 艾馬臣同碧咸只在伯仲之間, 講進攻, 碧咸更係遠超艾馬臣, 點解連艾馬臣, 古迪都出, 反而唔出 db?
皇馬肯俾 db 多d 人工續約, 又保證佢踢正選, 咪少一件事囉
痴la你,睇黎碧咸冇乜野唔惦
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 碧咸有權告皇馬!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。