<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 收集NBA特別紀錄大全
返回列表 回復 發帖
Originally posted by chong2002 at 2007-3-14 07:20 PM:
最快出場紀錄

九六年小牛對公牛

...
他做到了
而射罰球同犯規都停錶
3分鐘話長唔長話短唔短
Originally posted by 我愛章小慧 at 2007-3-14 06:52 PM:

佐敦最後一年.....係最老人拿下五十分既人
40 歲

有咩???
當然有啦

佢停左佢既8百幾場連續常規賽有十分

只得6 分  佢廢事人 話佢老
之後嗰場咪51 分,再下一場45分
Originally posted by 我愛章小慧 at 2007-3-14 06:55 PM:

對上一次好似係溜馬 , 米拿 同 ... 唔記得個名~~
係季後賽黎

佢地係第四隊做到既
如果我冇記錯係咪Dennis Scott???一場波入11個三分?????
揷爆鄧麗欣、鍾欣桐、黃婉伶、薛凱琪、關心研、鄭融、劉心悠、董敏莉、應采兒、陳文緩、林嘉欣、官恩娜、陳自瑤、陳法拉、廖碧兒
Originally posted by feuosma at 2007-3-15 12:19 AM:
如果我冇記錯係咪Dennis Scott???一場波入11個三分?????

已經係係好耐了

係高比仔

同一個人   12 個

另一人重要係高比仔看既
佢當年鐘意喺咁偷波
搞到佢對手射入十二個

都係佢自己攞黎
唔係個紀錄咪自己玩晒囉

......................................................

三分一場全入紀錄
又係高比    九球全入
Originally posted by 大優勢 at 2007-3-15 00:27:

已經係係好耐了
...
唔該曬......今次如果我真係冇記錯的話..........
太陽隊以前既控衛奇雲莊遜HALF-TIME大三元係咪又係記錄????

講起佢就真係超勁....佢晌太陽時...連Kidd同Nash都要行埋一邊.......
揷爆鄧麗欣、鍾欣桐、黃婉伶、薛凱琪、關心研、鄭融、劉心悠、董敏莉、應采兒、陳文緩、林嘉欣、官恩娜、陳自瑤、陳法拉、廖碧兒
Most Assist in a NBA game

Regular season
30 Scott Skiles, ORL vs. DEN 30Dec90
29 Kevin Porter, NJN vs. HOU 24Feb78
28 Bob Cousy, BOS vs. MPL 27Feb59
   Guy Rodgers, SFW vs. STL 14Mar63
   John Stockton, UTA vs. SAS 15Jan91
27 Geoff Huston, CLE vs. GST 27Jan82
   John Stockton, UTA vs. NYK 19Dec89
26 John Stockton, UTA vs. POR 14Apr88
25 Ernie DiGregorio, BUF vs. POR 1Jan74
   Kevin Porter, DET vs. BOS 9Mar79
   Kevin Porter, DET vs. PHX 1Apr79
   Isiah Thomas, DET vs. DAL 13Feb85
   Nate McMillan, SEA vs. LAC 23Feb87
   Kevin Johnson, PHX vs. SAS 6Apr94
   Jason Kidd, DAL vs. UTA 6Feb96

呢班友真係變態架.........
紅字.....我偶像......

[ Last edited by feuosma on 2007-3-15 at 12:45 AM ]
呀我仲記得......都應該差唔多係10年前.....
達拉斯小馬隊創既記錄........全隊一節入面入兩分.....應該係史上最差???.....

果場我有睇......果兩分仲係入兩隻free-throw.....
Originally posted by feuosma at 2007-3-15 01:03:
呀我仲記得......都應該差唔多係10年...
原來我又記錯................
大家都係睇呢到算把啦.........咪再聽我晌度9 up.......

http://www.nba.com/history/records/regular_points.html
Originally posted by feuosma at 2007-3-15 01:03 AM:
呀我仲記得......都應該差唔多係10年...
記得對手係湖人

頭兩節小牛領先湖人廿幾分(當年湖人成績唔弱嫁)

但係第三節突然唔知做乜射極唔入

只得二分,由夏柏射入罰球        , 湖人就廿幾分  

最後重輸埋添呀

------------------------------------------

之前紀錄係一節入得 四分

++++++++++++++++++++++++++++++++++++===

重有個季後賽紀錄

半場入得最多係三十七分

花名叫""sleepy""

真名唔記得

八十年代做既,, 馬刺隊員

全場當然係'神'入既六十三分啦

[ Last edited by 大優勢 on 2007-3-15 at 12:48 PM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 收集NBA特別紀錄大全

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。