<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 人都死光了嗎????!!!
返回列表 回復 發帖
3日,你服唔服先?$ q' \5 b+ s# R& ?" Z
自由神 發表於 2010-4-2 11:09 PM
禁言3日之後永久禁訪

評分次數

就以呢個Post為例.....
: O1 o( ~! ~- r【人都死光了嗎???!!!】
7 c: L& \% W, l* x自由神 發表於 2010-4-2 10:55 PM
, `: ^: f4 }; A0 a. A9 x
我都唔知講乜好,只可以用 " >>> "黎形容我嘅反應.( q; \6 L" N: C% N6 X1 t$ [
死光了只係打個比方,我話26fun成個死城咁,係想講26fun水靜鵝飛,唔通我咁樣就係咒各版友去死?; V) C( y# i- F3 W, \& \/ U
當然,同一番話,聽者各有不同意會.不過我相信大部份人都唔會當係一回事.! l6 N9 n3 I4 e* @; Q
可能版主你係平時聽到朋友同你講:"喂,近排死左去邊呀?"/或者比阿爸阿媽話:"你個死仔!"個陣,都會話:
' W0 |9 D4 L- Z/ n3 ^3 M"可唔可以用詞唔好用【死】字呢?我無得罪你掛?"' w! B- g! n5 P/ }# w0 t
係咁嘅話我都無計

評分次數

• admin

2 r5 X, R! \) M
我都唔知講乜好,只可以用 " >>> "黎形容我嘅反應.
. F# y6 P% e' [) E* o3 N死光了只係打個比方,我話26fun成個死城咁,係想講26fun水靜鵝飛,唔通我咁樣就係咒各版友去死?
. }) Q. J' D9 r/ h: X$ j5 c( ?* m  b當然,同一番話,聽者各有不同意會.不過我相信大 ...- j* Y  I8 [+ [3 k& M+ `) E! t3 V
Winters 發表於 2010-4-2 11:39 PM
你同佢思緒近,可以接受佢果套
! h' y1 K9 V% U% g* b. h9 n) ~並唔代表其它版友接受得到. [5 \) G8 z& N: }+ X9 Q# d
唔怕講,我平時都係咁講野,隨時仲粗俗過佢
8 ~3 R) e" ?' ^" Z/ C0 K' P- l* E, Q% w! J
不過呢度係有版規,會員有義務去尊守
; P& L: Q5 O( U4 t+ E% E當然會員有權講佢想講的,但我亦有權做我應該做的

評分次數

• admin

你同佢思緒近,可以接受佢果套3 e2 r* z$ `  @: l$ e: i! k
並唔代表其它版友接受得到
1 T9 R3 z( A$ `4 U, a( A/ l唔怕講,我平時都係咁講野,隨時仲粗俗過佢# V- K4 X* `; A% k7 x- R) l

0 V5 H* S6 D5 M6 e. d* m" v不過呢度係有版規,會員有義務去尊守$ V" ?. o% V' R0 O4 k; f! q
當然會員有權講佢想講的,但我亦有權做我應該做的 ...
6 h+ f4 f5 X' V2 c自由神 發表於 2010-4-2 11:43 PM
% n  H4 e2 J1 L  M% x1 h3 z首先我要澄清我同佢嘅思緒係唔相近,起碼我對六十幾歲嘅熟女無興趣先% [7 @7 a8 J+ [6 j1 l8 i7 Y6 L
至於版主你講嘅版規,請問係咪講以下呢條呢?  c+ P( X. g( t( j. J, ^
-1.5嚴禁發表裸露及不雅的圖片,文字內容亦不能過份猥褻
, W: ?; s" V6 u. U+ C係嘅話請問版主甘生係因為個"X"字被罪家係因為個"死"字被罪?
# x' S' o6 p# m5 I係前者嘅話我無異議,但若果係後者嘅話我就真係無奈.
5 g7 B! j; {0 s% Z: f/ ^如果版主你話佢個句"死光了"我接受到,唔代表其他版友接受到,# v) q9 u- [1 w
橫豎呢排興公投,呢度又有個投票系統.不如咁呢,由各版友就此"死"字表態呢.

評分次數

• admin

6 g5 x8 h2 ^0 F, {. t2 M以言入罪?? 講就係冇罪?& l9 j8 `( F% d
3 q) [& j% J) ^# F+ p3 w! P  D# S如果你認為上網就講咩都得, 咁你就錯.7 w2 {7 @1 M4 f
d228216 發表於 2010-4-2 10:34 PM
& _' t' Y; @$ A  q& m8 J7 }# O
嗱首先版主你唔好扣我帽子,我從來無講過講乜都無罪,無論係現實定係網上世界都絕對唔係.: _2 a' a1 `, d0 h7 e
就攞近掛高 登個條友為例,佢因為係網上話要炸死曾蔭權,強姦同非禮學生妹而被定罪,我直程舉手讚成.
! E' x' r7 @( W, B+ V
* w2 c9 Y0 _; W" [. t我唔知甘生佢有無用粗口黎辱罵版主你,因此我無法就此評論., r0 I  ^4 X# [4 N
但如果版主你覺得甘生佢"OK , 這證明 .... 你是盲的 !!!"呢句- W, i/ z6 G9 Y% E& q! R" V話可以入罪,我都無話可說

評分次數

• admin

甘仔high左,特登插版主,擺到明「摟小」,  q7 W( k0 a" `
佢自己都認,有乜好講啫?
1 ?4 \+ J) N& t& k1 p2 o: I4 Y' f2 k# ~
呢D叫:求仁得仁 2 R  e, j- }% \
; W/ s. l6 Y. }) b6 K( g1 x
何況3日啫,唔係掛住佢掛得咁緊要呀...

評分次數

• admin

8 ~1 Z! L/ s) s( p, i& ^! a首先我要澄清我同佢嘅思緒係唔相近,起碼我對六十幾歲嘅熟女無興趣先
9 [: x8 K1 u( @6 ^& k至於版主你講嘅版規,請問係咪講以下呢條呢?) y% Y4 q- a2 P  P) T, y" C( V( @( l/ A
-1.5嚴禁發表裸露及不雅的圖片,文字內容亦不能過份猥褻。
9 y  A( R% e: q& p& n( D! U係嘅話請問版主甘生係因為個"X"字被罪 ...
  r" O/ h5 n& g; B1 EWinters 發表於 2010-4-2 11:56 PM
公投?好笑啦,為佢而公投?8 T; ^' X$ s" n: h
6 ~; ]4 v- c  c4 G9 r7 q' G
都係果句,我既責任係保障大部份既會員可以o係度安心留言

評分次數

• admin

公投?好笑啦,為佢而公投?) F6 k0 u) i' K* I0 A

. c5 R: Y3 ~/ u# @& N6 I8 t( a, R都係果句,我既責任係保障大部份既會員可以o係度安心留言1 l& B+ X' Q" v9 C& ]
自由神 發表於 2010-4-3 12:09 AM
4 C3 P3 {( x, L
為單單一個"死"字公投,梗係唔夠認為"死"字會引起版友們不安好笑啦7 z% M7 l. r4 g3 m

0 e' l$ q" ~6 }) n& u; U, V我明白到版主你嘅職責,因為我都第度都有做版主,都明比人小絕對唔好受., N6 q& H) J7 C& |& s. i. }: H* v
不過,勸版友唔好用"死"字,我始終覺得係荒謬絕倫.

評分次數

• admin

, a9 q" l1 }( P9 i' [
為單單一個"死"字公投,梗係唔夠認為"死"字會引起版友們不安好笑啦* K+ l3 T4 [+ c( ^; ~/ w( e

, T8 n6 Y7 P" R5 j( \" \9 S, L我明白到版主你嘅職責,因為我都第度都有做版主,都明比人小絕對唔好受.7 S, x2 }3 p8 f+ I, b3 j, H
不過,勸版友唔好用"死"字,我始終覺得係荒謬絕倫. ...
' k9 l( t  G* QWinters 發表於 2010-4-3 12:15 AM
世界之大,論壇之多~0 x% H1 y/ W& Z7 N9 Z
各有各法啦~; J; Y: s! l2 I
與其針著個【死】字,倒不如諗下點解我唔一黎就ban?
: ^1 c( X: w* _0 x要以言入罪,佢留言之外我要搞佢有幾難?! y# j) {8 g- ?& x1 t
我絕對唔想任何一個會員離開,只想大家都開心輕鬆o係度玩~

評分次數

• admin

& ?/ R, q4 C+ ^  i) q7 H) a; J' a為單單一個"死"字公投,梗係唔夠認為"死"字會引起版友們不安好笑啦# |- x- B/ u  [8 y2 q
# L9 k4 ]6 M$ |- Z; \2 _/ i; a; l
我明白到版主你嘅職責,因為我都第度都有做版主,都明比人小絕對唔好受.
' q1 v6 l9 J$ C6 B: }5 Q' o- l# R不過,勸版友唔好用"死"字,我始終覺得係荒謬絕倫. ...
4 u+ p6 S9 f5 ?# ]/ D* |Winters 發表於 2010-4-3 12:15 AM
& x8 z8 R% |/ J* R4 A; l
冰封三尺非一日之寒...e_e已死, 夠否真正復活...看天.

評分次數

• admin

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 人都死光了嗎????!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。