<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 星期三晚圍堵立法會牙!!!!!
返回列表 回復 發帖
Andyho講野,好似事不關己咁喎 % o6 F" \, P6 l
, A, P  S4 q" z: V
唉...講手段,論計謀,一般香港人真係食得屎,點夠阿爺玩
9 W' y4 c# r. g+ E
版友你都份人都幾天真幾傻,呀唔好意思,應該係樂觀先係9 d) Z% z3 I/ T7 n7 N  I4 L! X% C4 b
Winters 發表於 2010-6-24 01:59 PM
我唔係亞嬌
由得佢通過囉,若然通過後香港轉好左,貧富拉近左,公平左,大家開心; M  W$ V1 m1 d4 C% s
如果無變仲衰多幾成,普通市民一齊受,到時先去知錯吧,# x) y5 C$ s3 L) j0 I# E6 P
香港人係習慣唔見棺材唔流淚架。 ...& a1 ?6 p4 c( L! R
andyho 發表於 2010-6-24 04:28 PM
+ v: g) r0 m1 M5 ^* p8 g0 y今次既通過手段...就係阿爺睇中一班"生意人"既"特點"先搞那掂......5 K! s" q0 i, N/ R( s4 @+ B6 _* Z
而家生意黨好話唔好聽真係明利双收......) t. u& c% F- k* u* V! Y( T5 t
功能組別健在兼多五席...美其名一人兩票,實情坐大功能組別架構....
" ~$ D8 K; _3 b3 F+ r' x甘既政治氣氛.....只會富者越富,貧者越貧....
天童哲學!!
"解釋一定要多,答人嘢要答非所問,最緊要係自我蒙蔽!!!"
7 v: }4 W& z5 T+ P* ^* h) B. G# K2 C  h. f' T
Andyho講野,好似事不關己咁喎 ; h& j! a+ g4 |$ w/ v/ K& n# p# R! v

$ J4 ?0 V$ o5 _) b, ^! h6 S唉...講手段,論計謀,一般香港人真係食得屎,點夠阿爺玩
7 K  _; F) u( S4 Q* e3 ninfjlam 發表於 2010-6-24 08:05 PM
/ f9 r# x( m6 ~& Z' x3 [
7 q2 u" k) b' z0 R& P7 I
好似事不關己,因為而家睇事情已昇華至另一境界。
5 v! S* ~0 M! u  L2 B$ S既然明知方案一定過,索性用另一種心情看待,放長雙眼睇好戲。
. m; M" P' s' ]; l+ J方案通過不等於真正解決社會不公的問題,
1 p/ I3 H* u. u4 [9 N' o7 Y如果結構性問題如就業、樓價等無改善,始終都會爆煲。
7 h2 \, F- Y( U; g) R; b若然我睇錯,呢個方案係好野,仲好啦,到時大家都可以開香檳慶祝。
- t0 E6 n5 f& N' n1 Q+ r
/ v( [$ X7 ^+ B$ x
5 f3 ?9 \  W2 f6 h6 {$ e; S5 z' ?
今次既通過手段...就係阿爺睇中一班"生意人"既"特點"先搞那掂......
$ W/ M' _0 T7 N而家生意黨好話唔好聽真係明利双收......+ h6 ]0 w2 ^% w; N' S- _
功能組別健在兼多五席...美其名一人兩票,實情坐大功能組別架構....
8 ]9 K! m+ Q2 P5 s) X/ b  T甘既政治氣氛.....只會富者越富,貧 ...
' u9 E- g$ z" C* Z0 g- nHansChan 發表於 2010-6-24 08:26 PM
9 K0 _0 e% @9 W3 Y+ m) r0 b9 j

" a0 a: b+ `7 r$ R- T# p& h/ a8 N如我樓上所講,政府要製造和諧假象,由得佢囉。
# \6 P5 J% i  ]/ B! r我近日見到d功能組別議員得意洋洋,不知幾高興,9 g9 p6 K" L5 a' n; _6 w
我希望佢地以後要更加肆無忌憚,剝削得更加徹底,
* }6 D4 O4 b- q4 v- q* i例如樓價要炒到10萬蚊呎,實用率要低過5成,最低時薪壓低至20蚊樓下,
! i, a  k/ d3 N" f' N到那日有d香港人至會醒覺。
$ p6 l+ P: P: T6 `- n6 Q: R# |$ }& y3 l3 Y1 z
好似事不關己,因為而家睇事情已昇華至另一境界。 2 }8 G$ G0 h7 \& n4 `
既然明知方案一定過,索性用另一種心情看待,放長雙眼睇好戲。: _: t8 R/ W; l) J4 A* a
方案通過不等於真正解決社會不公的問題,
- S/ @1 A* [+ L6 X" x如果結構性問題如就業、樓價等無改善,始終都會爆煲。 ...8 e6 Q7 z+ [8 l, o8 _; A
andyho 發表於 2010-6-25 01:59 AM
7 p/ e2 T4 Y: n; O0 u3 e香港人真係唔瀨過野都唔識死...7 S+ G0 z. n. B" n1 q- R. Z' c
/ e1 a% a2 g$ i, z
無知,係要付上沉重代價的
. t6 J+ m, a3 h4 \: M, e$ s
9 A) O) R0 s- t
好似事不關己,因為而家睇事情已昇華至另一境界 , @; y* A! @  _1 f6 R
既然明知方案一定過,索性用另一種心情看待,放長雙眼睇好戲。$ J: ?# S4 I$ L3 X% t
方案通過不等於真正解決社會不公的問題,
1 V' }9 |' N+ Z- u' [! X7 Y2 R如果問題如、等無改善,始終都會爆煲。 ...
: i- j" o0 @* }; g+ \$ zandyho 發表於 2010-6-25 01:59 AM
0 I1 r; i+ T5 K# k$ [
啊老友!!!!!!如果俾心機讀書就會有份好工啦,就可以搵多d錢啦,宜家就生活安安樂樂,就唔會有噤多不滿啦)))))% V! k- ~0 s- `$ Z
你米吹到噤大啦10萬蚊呎,實用率要低過5成,世界未日咩& `. m9 o) q* P: _8 U
現今香港都算ok啦,,,,!!你話樓價高企......好多國家更高啦!!!失業問題......好多國家更慘啦!!!民主自由......香港已經自由到有點可怕!!!+ A! |& s! b" h
其實現今一定要教育好下一代年青人,要俾心機讀好d書;到時候就會有一份好工...有好收入...有好前途!!!
# i8 z$ r3 t) G  M; A0 c2010唔係要搞分化~搞反對~搞對抗啊(中國會想香港玩完?!),當務之急最緊要係搞好下一代嘅level啊~~~~~3 ~! e, r$ }. `2 q1 B1 [
只要下一代有好好嘅教育,香港人先會有進步,人君水平自然會高,香港自然會發達向前7 Y$ N+ e  d: L3 j* Q
/ M* n6 c% c1 P2 t* r; I1 w$ A
3 V  v# \7 l! y' m" e

1 \3 Q# a. t; A, B, A
5 W+ O" Z1 T: O% W& C
香港人真係唔瀨過野都唔識死...
; k" I) x7 \0 S. j% I- u% i1 |
) C. r# L0 P" x6 I* e; @, Y無知,係要付上沉重代價的8 Q2 z  u' `6 h: I5 I6 S
infjlam 發表於 2010-6-25 02:18 AM
你覺得依13年(1997~2010)有咩野變化呢???
( i7 i5 X5 q) k你覺得如果冇變化,我地應該再等多13年咩???
: a$ k5 p$ \  d# `7 y你覺得咩野都唔做企定定香港會好咩???9 |( [  |) T1 o- g3 ]0 E
你覺得我地會瀨d咩野呢???8 J6 N5 h% x$ T1 o/ X, L' j* w
你覺得會有咩野沉重代價呢???
$ B+ R/ E6 r0 u- ^' d# E7 r你係釘對中國??你想香港好??
你覺得依13年(1997~2010)有咩野變化呢???
$ F$ C$ j; I/ e1 |! t你覺得如果冇變化,我地應該再等多13年咩???
& ~0 H- y2 C5 G/ {$ H3 i$ M$ U0 _* R0 R你覺得咩野都唔做企定定香港會好咩???* U. o/ ]7 j& L8 }  g, @8 \) [
你覺得我地會瀨d咩野呢???
( ?: i; S$ o+ R& n+ w$ G你覺得會有咩野沉重代價呢???
2 D8 x3 A& p& S! Z# o你係釘對中國??你想香港好?? ...
# N, l% Z5 f- D5 L3 v奉命 發表於 2010-6-25 08:19 AM
; \0 O. r3 `1 Q+ v: ^+ {: t7 v% O8 t/ d; A. o* o
$ b" N7 s$ w: b5 @+ g5 c
* Y9 \, Z* J; w$ t+ G  U& j. i
# L# j, v/ D# ^8 c- ]9 m- e( K

' R  T4 C& S* c1 ]# W! ]5 P聽得明o既,就聽下,8 z) C( l$ U, k# O2 {" m' v
不過我睇有人係都要選擇繼續做盲毛,繼續掩耳盜鈴
本帖最後由 andyho 於 2010-6-25 10:32 AM 編輯 & R' v0 j1 N# ?6 a. a

# M" U+ l# Y; G; ]  U  g8 C% T: f
8 R6 E1 l2 [( r) G' |: |  {7 [啊老友!!!!!!如果俾心機讀書就會有份好工啦,就可以搵多d錢啦,宜家就生活安安樂樂,就唔會有噤多不滿啦)))))
5 M4 x4 ?2 i1 P0 ~你米吹到噤大啦10萬蚊呎,實用率要低過5成,世界未日咩6 N! }+ p/ n; Y! Y! M+ Q) d$ {
現今香港都算ok啦,,,,!!你話樓價高企...... ...2 w3 K3 p: X5 A7 @- a6 i" T3 o  Z
奉命 發表於 2010-6-25 08:05 AM
4 F% p; c  n4 d8 U4 A+ T# i- t, f1 _, i, j4 O  O4 b) L' |7 y# ?
我覺得而家樓價一d都唔ok,太低喇,樓價太低,地產商賺得少,會撤出香港,
. X, W  L" g4 X7 }( y% l, r李嘉誠等唔在香港做生意,如你所講,香港經濟點會好?香港衰,中國又點會好?
, \# t- c6 _( e1 T9 E所以為了祖國為了香港,我認為樓價7萬呎都太低,10萬呎就差不多了。' \$ ^! f1 Z$ ?, W; Z; P, s
香港行高地價政策,大家供貴樓,李嘉誠及李兆基及政府都有可觀進賬。" O  H* {% d& g! L- I0 u
我地要愛國,大學生無工做返內地貢獻吧,富士康長期請人架。* F( F9 M6 O* [+ Z  B

5 w$ m" e7 \& a) y你講得好對,香港言論太自由,d人成日彈彈彈,我好開心民主黨變成建制派,3 r" B+ k$ e( M8 C& T- H9 H( Y
可盡快早日立23條,應嚴到凡是批評香港及其領導人及其有錢佬的言論都禁止,
% x1 C5 C$ |" I: i無批評至有和諧,有未來,唔再聽見年青人鬧無工做,供唔到樓,那時天下太平,1 Z: n# N# D3 l: M
中國富強,超英趕美。
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 星期三晚圍堵立法會牙!!!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。