<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 易小玲真面目控訴美亞拒絕賠償
返回列表 回復 發帖

易小玲真面目控訴美亞拒絕賠償

康泰、美亞蛇鼠一窩  ( j, S7 T; o) u, z. B5 Y1 t2 M

' u" H* m& T% I* I" C$ I[youtube]eSobXQxl-Os[/youtube]
禾係 ........ ....... 電梯男
其實好簡單,  只要有醫生證明佢係屬於永久傷殘造成失去工作能力,  就唔到保險公司唔賠,  但點解搵唔到醫生證明呢?
其實好簡單,  只要有醫生證明佢係屬於永久傷殘造成失去工作能力,  就唔到保險公司唔賠,  但點解搵唔到醫生證明呢?8 i( {9 e0 a+ }
K2K 發表於 2011-3-31 10:01 AM
9 I) @; K. l8 D' T
4 T' a) H- G: v
據講保險公司份保指明要四肢傷殘, 傷者仲行得走得, 所以拒賠償, 有無取巧, 心中有數啦
% D' e! P8 @+ Y/ {; ?, q3 W* D6 N
0 ]" O6 b* v' W& e( \  \據講保險公司份保指明要四肢傷殘, 傷者仲行得走得, 所以拒賠償, 有無取巧, 心中有數啦
" v0 Y; T) R6 E' P" U( Bandyho 發表於 2011-3-31 11:43 AM
% Q9 q  V& L2 V6 M( E) \$ F
0 b  P9 ?  q+ i) E1 x2 w
你睇過易小姐份保單嗎?
1 O/ d! V' h$ s6 x
3 {) ~3 a8 r$ ]4 N/ U你睇過易小姐份保單嗎?. G9 Y0 g$ c; r8 u4 U) b( h7 y
K2K 發表於 2011-3-31 11:53 AM
4 \- e) a4 s- X
9 _, z) v8 O+ x& Q2 u0 \睇新聞啦哥哥, 易小姐自白架
5 X" _  Q- d, q# b- q

6 x4 }& U  Q- p& }睇新聞啦哥哥, 易小姐自白架
0 U; _# o& L! Wandyho 發表於 2011-3-31 11:53 AM
2 I. R# n4 x* A) d; f8 x
( m+ x' U- K/ E# o1 O0 w: q- ]* @咁你覺得易小姐真係失去工作能力嗎?
7 f) \, z% `, [* y. n+ ~) J8 z- }
0 B9 @* P/ G8 Y- p6 Q3 h咁你覺得易小姐真係失去工作能力嗎?
% o6 d, X+ J' M% A6 Q; h) u  @K2K 發表於 2011-3-31 11:57 AM
* f8 s. R7 h" a4 A# r0 n" J
% C  A; s( [1 P5 |
好誠實咁講, 對不起...6 e4 E; A( U- h8 P/ O
大家樂請佢做收銀, 你會唔會想去飯先?# m$ d) x: b* X- `# H& f
半島請佢做仕應,  你會唔會想去飯先?
浪子~孤獨就是良伴~
" }' y0 R/ R  W: n8 U
1 I) ?; I; O4 x) I6 z. r
好誠實咁講, 對不起...* B! D# z. R) [  u
大家樂請佢做收銀, 你會唔會想去飯先?
- C/ n, j* I# z! n, \半島請佢做仕應,  你會唔會想去飯先?
8 e* A& w. g6 V) n! ?: I3 b4 u, S浪子 發表於 2011-3-31 12:13 PM
# i( X8 L4 ~- ^$ ~( V+ J/ t9 D+ S
你用個別行業來講就梗係啦,  雖然佢係不幸毀左容, 但亦唔可以硬要保險公司承擔合約以外既責任, 法治社會,  大家都應該講法.
. G3 o/ q' Q: F/ p0 Z8 @7 D6 c
7 N1 r% U+ t2 m0 t) o
你用個別行業來講就梗係啦,  雖然佢係不幸毀左容, 但亦唔可以硬要保險公司承擔合約以外既責任, 法治社會,  大家都應該講法.& O1 T4 Z. f8 B
K2K 發表於 2011-3-31 12:19 PM
4 b; `& h7 s5 I7 l) S8 j: F, s# F0 m3 l0 s. G4 }1 [6 [
先唔講毀容, 斷一隻姆指, 另一隻手有兩隻手指不能屈曲, 都唔會影響工作能力嗎?
& a8 z+ |) o* `0 f! p! U/ Q' K" i! o! x5 L* c5 a7 `  w' [( ?; P2 r
先唔講毀容, 斷一隻姆指, 另一隻手有兩隻手指不能屈曲, 都唔會影響工作能力嗎?9 A% J8 X; A1 l' f  Q6 C9 h9 ?5 ^& v
andyho 發表於 2011-3-31 12:45 PM
9 v8 t  g/ g+ ], w2 e

W* a8 v  F3 R4 n6 s9 ^你想講陳國柱?  斷指是否影響工作能力問題,  傷殘定義應該係有訂明,  呢個我唔肯定所以唔敢亂講,  但既然你話自己係傳媒人,  尋找呢方面既資料應該難唔到你,  最好你搵齊資料之後去幫兩位苦主追討,  比o係討論區討論有用得多.
( D: [2 H* x; Q# i& S" G/ P* Q) D3 N) R& T
呢個主題係講易小姐,  據我所知,  毀容就應該唔係屬於永久傷殘範圍.
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 易小玲真面目控訴美亞拒絕賠償

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。