<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家最驚咩野昆蟲? [積極+]
返回列表 回復 發帖

大家最驚咩野昆蟲? [積極+]

我大部份昆蟲都驚,3 `4 L; Y4 A/ @; K- s' B! ?
曾經試過係茶餐廳食野時,因為有隻烏蠅飛埋黎,
! C  G+ F) ?- R! s/ e8 D嚇到我一九拍瀉左則邊果位杯凍檸茶!
  Q* f. G4 ~; D$ x好在則邊果位係我朋友' Z1 Q1 v' w0 y2 Y
5 Z4 I" W+ {& X  [/ r# s
[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-6-10 at 09:57 AM ]
如果講常見既- H/ K  u4 H* N- }3 G
就一定係「蚊」!!!  B" D0 E* Z. ^. ]

# I* Y9 [% K! l  B5 D) h飛得又快
% U8 J& h. f) K體積又細
! i1 m8 s4 E$ b. A好難捉
( C1 B5 k1 |6 S' a9 e2 M3 H. L7 l. o0 s, W+ A& J' @& R$ g
日頭都好d
& C; q) m9 |+ |, D+ Z# X1 }, p- w7 I夜晚d蚊就出動
* o+ R( }, A* l9 n1 i就算唔咬您# j( l2 l. ^7 E  h) [- y0 N
都會係個耳仔邊「嗡嗡」聲煩住哂
1 b% i/ D6 [0 l2 q" j1 G2 E( c# x好慘架
Originally posted by 良友 at 2005-6-9 09:57 AM:: F2 x$ J7 u$ S# |% B* Y  T
我大部份昆蟲都驚,$ j& b7 y0 ?+ ^0 W% V% S" i
曾經試過係茶餐廳食野時,因為有隻烏蠅飛埋黎,( L0 ]( c7 W, f
嚇到我一九拍瀉左則邊果位杯凍檸茶!4 [. i, m4 z; j; |
好在則邊果位係我朋友
- f9 l) D) B; q- \2 N# }1 |3 y& J* z0 t2 N
所有昆虫, 特別係响狹少空間亂飛嗰隻# E* t& |4 K5 ^! s
不過蟻我就唔驚喇, 仲会同佢哋玩
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
Originally posted by 樂壇渣Fit人 at 2005-6-9 10:11 AM:' l' \7 |1 l) `# f. l
如果講常見既( v' |2 b4 A3 r2 j  |- T, g$ ?$ }
就一定係「蚊」!!!; B* D- A) j: \" M( I) _* {( s" u" D

: D2 r0 @7 _/ H' N7 d飛得又快; P3 @+ |( o0 B0 J; O% N: _, o
體積又細
( @/ u$ B! j  E6 T; d8 }好難捉
- ]9 g& K( I  a/ K
; x4 t! o+ U. o( f0 T3 {0 L日頭都好d4 o) s5 j% @0 f$ J0 X  C% n7 j, {0 H
夜晚d蚊就出動
: d/ z; L& Z. m/ Q就算唔咬您/ J( `# k8 S% p+ ~8 b
都會係個耳仔邊「嗡嗡」聲煩住哂
, u8 e: }' V7 ?4 a% Q& c+ P/ \好慘架
" U2 A+ J- i- D# z- N+ ]2 c
我同我阿哥成日玩..=.=~用手捉~之後再放佢出黎飛~再捉=.="
好快手~~~~
字伯言,吳郡吳人也。本名儀,世江東大族。
Originally posted by 阿細 at 2005-6-9 10:58 AM:
& Y9 L' e+ I+ n" i. @8 N
( ~6 ^- Z0 I# c7 U/ i我同我阿哥成日玩..=.=~用手捉~之後再放佢出黎飛~再捉=.="
: ?0 F* Q/ B! ~8 w, h

6 z# N' x$ E8 u我同我阿哥成日玩..=.=~用筷子捉~之後再放佢出黎飛~再捉=.="
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
我依家好多昆蟲都驚, 細個o個時都唔係咁o架, 都唔知點解依家變成咁
蟑螂!!!
- E( q  p' ~# J7 ~' r' {- o( Q+ k離遠見到已經打晒冷震,怕怕!!!
識飛曱甴!!
4 T4 j+ c: {; a6 @3 F  ?) @% g$ A  v+ E" d- H0 }/ h; f! B* O- s
[ Last edited by 史艷文2 on 2005-6-9 at 01:38 PM ]
能忍不計心胸闊,悅盡人情眼界寬
Originally posted by 史艷文2 at 2005-6-9 01:15 PM:9 u8 A' F6 V* P' B3 w& w9 A- u
識飛曱甴!!, a- |# W# s! F1 P5 A( D  p

4 G- v: T% p: L+ w[ Last edited by 史艷文2 on 2005-6-9 at 01:38 PM ]
+ [# d) g, B2 B4 S" D
3 e' t' W, h$ D  f, v2 o; _曱甴本身都夠晒串架喇,) T2 v, S- s% h
識飛果D仲X串,我都好很驚,係HOME見到都唔知點處理!!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家最驚咩野昆蟲? [積極+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。