<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 熱火三分命中率漸入佳境
返回列表 回復 發帖
其實我發現左樣野,就係熱火每逢輸波,三分命中率超差。。。。可能係佢地心急追分所致。。愈是大敗,三分就愈係亂射一通。

仲有Sport板飛機區 索女運動員、PE學生妹等緊你(新圖非附件~免分~)
Originally posted by fung0109 at 2005-11-27 23:28:
Kapono哩個好似幾射得架啵..睇NBA.COM~
佢係好射得。。命中率最好。不過起手機會少。。。出場時間亦不長。因為佢係posey之後walker再之後既後備。。。。我認為stan可以重用一下佢。。

仲有Sport板飛機區 索女運動員、PE學生妹等緊你(新圖非附件~免分~)
J.W同walker都係勁唔穩囉D3分~建議將J.W換76人個高華囉...博一博都可!
而家有手套打後備PG啦~
Originally posted by fung0109 at 2005-11-27 23:30:
J.W同walker都係勁唔穩囉D3分~建議將J.W換76人個高華囉...博一博都可!
1)唔係話換就換,人地都未必肯。76人有兩個Ai打後場都好夠。
2)如果只靠一個payton其實好危險。一來佢已經老,二來佢速度慢。如果有咩傷或者對者對手有快PG,就死梗。。

如果要換不如用walker去做交易。。

Originally posted by fung0109 at 2005-11-27 11:30 PM:
人地76人會放人咩?!
我都同意76未必肯換..但而家熱火好需要一個3分射手
WALKER比J.W更有用啵我覺得~可以替補夏士林進攻力弱啵~~~
Originally posted by fung0109 at 2005-11-27 23:36:
我都同意76未必肯換..但而家熱火好需要一個3分射手
WALKER比J.W更有用啵我覺得~可以替補夏士林進攻力弱啵~~~
其實兩個位都好需要替補。。不過高佬可以搵返Doleac 出黎。。。。不過PG就真係無晒人啦。。但係全能既walker又真係有用喎。。。煩惱。。。。=.="

其實講三分射手, Kapono 真係幾好。今季既命中率,維持係5成以上,依家平均有5成4,唔同walker、jason咁大起大跌。。上季佢每場打18分鐘,一季都入成二百四十幾粒。我覺得真係可以俾多D機會佢上陣。。。。更重要既應該加強佢既開火認可性,Posey都係有4成7。stan應該俾佢地兩個係三分上發揮多D。。有兩個準既,唔去射,俾兩個唔穩定一個完全唔準既狂射,真係唔輸都幾難。

[ Last edited by shaqkobe on 2005-11-28 at 12:00 AM ]

Originally posted by shaqkobe at 2005-11-27 11:59 PM:
其實講三分射手, Kapono 真係幾好。...
stan 就係唔想成日射三分埋唔到籃底, 如果唔係做乜要送走兩個 jones 呢?
佢就係貪walker 同j will 兩個剷籃得, 跳投又得, 可以引開對手俾 wade 多d 機會 one on one
不過佢有樣野唔記得, 每隊成功o既球隊都係維持2+3 or 3+2 o既陣容, 即係兩個進攻力強o既球員搭住三個工兵, 依家 heat 正選得 haslem 一個工兵, 其他球員又各自為政, 助攻少 (少過 damon jones 同 eddie jones), 命中率唔高, 得勝率又下降...
Originally posted by bigfish at 2005-11-28 19:25:

stan 就係唔想成日射三分埋唔到籃底...
其實stan(應該係raily唔想D.jones走架)。。。不過果時想要芬利,無計…………依家林返起,真係蠢。。。
至於jason+walker既助攻動字,並不比Jonesx2差太遠。。。。命中率就真係差D,不過其實E.JOnes都唔係真係好穩定果種,D.jones都係下半季先至有準頭,之前都好唔穩定。。依家仲有Posey同Kappon兩個穩定射手,真係唔會比之前差太多。。希望過下時間,班射手可以穩定D啦。

[ Last edited by shaqkobe on 2005-11-28 at 07:33 PM ]

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 熱火三分命中率漸入佳境

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。