<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 見住無線播番D隔晚波,冇眼睇
返回列表 回復 發帖
出面聽人講所有華人地區只係得香港要比錢睇世杯, 如果係, 咁我就唔再覺得身為香港人係一件光榮既事。
Originally posted by queenly at 2006-6-11 10:34 PM:
/ ~' v1 L2 w, W, H出面聽人講所有華人地區只係得香港要比錢睇世杯, 如果係, 咁我就唔再覺得身為香港人係一件光榮既事。
  n) a- l. t, `' k, ^7 s/ D
我有好d入息幾萬的上司都係寧願睇珠江台之類的大陸台都唔比錢裝有線
免費電視台係咁架.......唔好咁高要求啦...
Originally posted by hongkongpeople at 2006-6-11 11:43 PM:! C& E8 l& V: q5 j  L, h0 G7 |& c
免費電視台係咁架.......唔好咁高要求啦...
- [1 T, ~' f# p" i8 w
9 a6 `7 Z) M2 V8 B我有安cable,只係以TXB的做法,以為自己好有寶咁,( a8 ]7 f5 Q9 l, ^. B

F0 w2 ]+ T0 K; `我認為她們唔好播,仲好.

排名就是力量,google, yahoo講左俾你知
Originally posted by 新經濟學巨人 at 2006-6-11 11:46 PM:& t; C8 J6 E7 T( w) x+ H
, B5 ?! n6 m# T' F% c

! ^9 A* {( M, ~  x6 w我有安cable,只係以TXB的做法,以為自己好有寶咁,
- d: H8 A* R$ p0 P( J" v. [6 j! E
- i" n- U- D( n: \5 N( U我認為她們唔好播,仲好.
# x$ H* u7 D% E* T2 h* b3 e# m+ i" B. U; C

1 t6 D* O; h" T  a$ c$ G香港唔係個個人屋企都有裝cable5 d. D7 i2 N/ G# r3 }  P
唔計俾得起錢而唔裝個D
* f. i' s, A3 u' W* X5 l) d, w6 ATVB唔播! @2 w: [& c7 s- k+ \
負擔唔起個D人屋企睇乜
Originally posted by irisG at 2006-6-11 11:55 PM:. W9 L# ?8 c; E8 A; c% P
% a) }5 I8 v' K
( K- N1 ^& I  \1 Q3 F2 d
  [, j/ F' V5 s8 G
香港唔係個個人屋企都有裝cable
% l" f' ~% w; D$ x, o2 W唔計俾得起錢而唔裝個D, G% \4 v, t7 p4 A9 ~& v  b
TVB唔播
$ x/ m& }! A. ^4 H負擔唔起個D人屋企睇乜
3 w6 k7 t' `$ r3 [, P
" h( I1 E4 O3 s4 u2 l; k0 C7 U我頭先又睇吓TXB,又睇吓AxV,$ ^' G% D& M# p0 ~1 M1 F
TXB座成班人,以為好似現場直播咁款.....
3 ?4 s. Y) H* {6 h2 T4 @9 SAXV,得兩丁友,low key好多.

Originally posted by YUEN_LOUIS at 2006-6-11 10:44 PM:& ~: s# l2 g/ y7 P1 L! g

! o/ T) t+ e4 l# q" d我有好d入息幾萬的上司都係寧願睇珠江台之類的大陸台都唔比錢裝有線
4 `7 L; S, d  e4 h2 F# E5 l9 Q9 E7 _: v8 X
聽落似佢地孤寒多d
Originally posted by 新經濟學巨人 at 2006-6-12 12:02 AM:
( a2 l3 z+ Q' w2 W" h) c* Z( l" i9 }' z& W/ N, D7 {

8 F! P# u8 Y" R1 |+ G我頭先又睇吓TXB,又睇吓AxV,
1 J+ D) v! B) `/ b$ C7 Z* jTXB座成班人,以為好似現場直播咁款.....) x0 L3 p% u5 A2 r3 O  ^. L
AXV,得兩丁友,low key好多.
+ T4 K9 g8 W7 i( l+ Z7 ?! O* t( `( z  e9 I1 I' S8 V6 x* q9 c
TVB做到好似現場直播咁款有乜問題?$ A! m% p% X# h% S
如果我係未睇直播而有需要睇重播的觀衆,4 R+ Y" ?8 F; [
TVB搞得似現場直播我會睇得開心D
1 |5 _; K  `$ ?) S8 WATV係資源問題冇得比
& M; I4 J, W  r2 [; G5 `免費電視節目有D野係同收費電視冇得相比
- S8 p9 b. M3 c+ u- U" x但有好多巿民需要睇
TVB係最多錢的電視台,但竟然"姑九寒"唔夠cable flight
7 J$ r- F1 u; G$ o& x8 p
; K/ g0 |+ D+ ?- n* N; o6 T我記八年前佢地都攪得好好.唉.....現在..................
: u5 e4 T/ Z/ G" Q, _6 V
( q+ E2 E5 P2 b. B. ~我諗下次now實同cable flight. TVB毫無 corporation ethics
. ^2 I6 T  b* }% k
& K; k( l  _3 l- d外國的無線電台肯flight,通常都會低小小價比佢地(人民利益),but 香港.....唔通要記望ATV....
Originally posted by net169 at 2006-6-12 12:13 AM:# e  z  B' t( r/ |7 u2 T; B
TVB係最多錢的電視台,但竟然"姑...
6 a+ \8 p4 P0 c: ~6 z
( \1 K  n& a, T- J4 z7 x' n9 N. O策略問題,TXB俾她的TXB PAY TV攪到周身蟻,資源分薄了.

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 見住無線播番D隔晚波,冇眼睇

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。