<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 見住無線播番D隔晚波,冇眼睇
返回列表 回復 發帖
出面聽人講所有華人地區只係得香港要比錢睇世杯, 如果係, 咁我就唔再覺得身為香港人係一件光榮既事。
Originally posted by queenly at 2006-6-11 10:34 PM:
( R1 V3 C4 i; Z出面聽人講所有華人地區只係得香港要比錢睇世杯, 如果係, 咁我就唔再覺得身為香港人係一件光榮既事。
. X' a8 I  z8 ^/ X2 m- M( ]0 {我有好d入息幾萬的上司都係寧願睇珠江台之類的大陸台都唔比錢裝有線
免費電視台係咁架.......唔好咁高要求啦...
Originally posted by hongkongpeople at 2006-6-11 11:43 PM:
, d5 B6 U% p6 Q2 L  f+ B& _7 {* S免費電視台係咁架.......唔好咁高要求啦...
( \3 q, X, a* W" W: t) }; L# p" M9 @( i+ A5 v7 {
我有安cable,只係以TXB的做法,以為自己好有寶咁,' ]0 L9 f4 X% S3 I0 K: E

: {8 c) m% Y9 h. n* i1 Q2 k6 R我認為她們唔好播,仲好.

排名就是力量,google, yahoo講左俾你知
Originally posted by 新經濟學巨人 at 2006-6-11 11:46 PM:- T) L2 ^6 Z5 a' U5 ~) I/ X9 J

4 ^3 _' B% V7 W% J0 x6 K6 N% b* s3 P
1 g7 ~' p( F* S& j4 m' F6 y我有安cable,只係以TXB的做法,以為自己好有寶咁,
/ K$ ~; a6 ^4 L7 g- X3 J+ k$ T$ h. E6 H( B- h3 K
我認為她們唔好播,仲好.
6 D2 W/ ^/ \6 d& s  j/ L

- I0 v( c, X. J$ R3 {, y
$ O+ R. h  K2 B% L  q: U香港唔係個個人屋企都有裝cable
# V: j5 z1 Z6 k0 C唔計俾得起錢而唔裝個D0 B1 O6 q$ Z/ y$ m
TVB唔播; U5 S6 |) L% d+ _+ T7 w+ c
負擔唔起個D人屋企睇乜
Originally posted by irisG at 2006-6-11 11:55 PM:
# U/ s' |- T1 J& w2 k8 p3 r& S" Q! L" p  O1 I, n9 \+ y6 b

. P! V9 p2 y3 K1 ~
* x& m( v7 U9 u7 k  W3 d  ~/ A6 w香港唔係個個人屋企都有裝cable
0 e% [2 W- }' B1 o- M5 t唔計俾得起錢而唔裝個D; R" T! G0 y5 c2 g7 [+ t
TVB唔播
0 G* u: G6 E% {5 d. c7 u* r負擔唔起個D人屋企睇乜
8 I9 P8 w0 F" M& {0 h
7 f: P) }; d, D0 M5 f
我頭先又睇吓TXB,又睇吓AxV,+ A% E: R; O  P0 {" v
TXB座成班人,以為好似現場直播咁款.....  G: z" n5 U2 ?/ V+ {
AXV,得兩丁友,low key好多.

Originally posted by YUEN_LOUIS at 2006-6-11 10:44 PM:
8 ^. U+ Y2 z+ v5 K
6 n- H8 a6 H+ g2 Y! G. B. u我有好d入息幾萬的上司都係寧願睇珠江台之類的大陸台都唔比錢裝有線
: ^5 t! ~) ]: ~* T, `* ~& X7 T; t
1 l7 ~% k: t& X! F8 b0 ~7 {$ o聽落似佢地孤寒多d
Originally posted by 新經濟學巨人 at 2006-6-12 12:02 AM:
' k! W7 @5 X7 F  {9 X2 _
& M, y; X/ K7 o2 H
/ [% G5 E; f8 D* N) B4 T. D/ a! r; Z我頭先又睇吓TXB,又睇吓AxV,' ?! s5 s8 p; ]) q
TXB座成班人,以為好似現場直播咁款.....3 B9 }" m# n" I- @
AXV,得兩丁友,low key好多.
$ x7 N, F+ t6 Y/ }8 c5 M" v7 |: C1 B# w
TVB做到好似現場直播咁款有乜問題?
4 x: B+ _( {$ `) P$ W- K如果我係未睇直播而有需要睇重播的觀衆,& ^8 E5 c* m( J" W+ C
TVB搞得似現場直播我會睇得開心D
* J0 h/ ?/ ?9 k! M/ e7 M% fATV係資源問題冇得比
; L+ H& d8 f+ [* A& }0 B! R免費電視節目有D野係同收費電視冇得相比* x# X# ^+ b4 p& O# X8 h
但有好多巿民需要睇
TVB係最多錢的電視台,但竟然"姑九寒"唔夠cable flight, y. z& s/ S8 M8 p; h

2 ?! X/ A: |# |1 f我記八年前佢地都攪得好好.唉.....現在..................
  x( g$ Q# Y- Z  t- ^7 M
; f% s! [, K+ `# h4 B6 n& W我諗下次now實同cable flight. TVB毫無 corporation ethics
2 @5 U, e- u3 [6 g$ Y  Z6 @% c8 C1 @
外國的無線電台肯flight,通常都會低小小價比佢地(人民利益),but 香港.....唔通要記望ATV....
Originally posted by net169 at 2006-6-12 12:13 AM:1 ~  P. z3 h( N7 L; E# B3 C. k
TVB係最多錢的電視台,但竟然"姑...
' p& u' w3 t( @% n% V- S5 \$ I/ K# [7 e. b4 t# A" V4 I* W) Z
策略問題,TXB俾她的TXB PAY TV攪到周身蟻,資源分薄了.

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 見住無線播番D隔晚波,冇眼睇

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。