<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » | 你話網上有冇真正 既 Friendship 呢 ?|
返回列表 回復 發帖
最起碼我都當你地係真正既朋友8 `5 P6 J- H, f) N# F5 z$ F6 s5 S
我要講既只有咁多
Originally posted by gn00987333 at 2006-10-18 01:07 PM:6 c$ ?9 r3 j- M% E( {7 x
最起碼我都當你地係真正既朋友, f+ z9 c7 [" [6 L6 Y. W* `) x
我要講既只有咁多
+ @2 X# g5 q& M' S, T! S  l明就明,唔明就算
( R9 j. @/ J0 M+ }. ^3 q6 U3 s* L5 V5 l/ t
你忘記左打:
) v6 t+ g' i4 C' B' P"明就明,唔明就算。。"
6 c) W% Y$ o6 p" q/ V/ K1 Y" Y3 u) x/ }. |
[ Last edited by Triangel on 2006-10-18 at 01:33 PM ]
7    6      5    4     3    2    1
Originally posted by gn00987333 at 2006-10-18 01:07 PM:& l! i, D# Z) i/ M) R7 Y3 B
最起碼我都當你地係真正既朋友1 z& B9 F( ~! P9 r, u+ c
我要講既只有咁多
8 {: F, i0 m/ ~& {" u3 J* C0 o' L0 H

# U! Y3 n, P$ g% p( I* W) a做咩gn囡突然串o左咁多呀?
IU   vs  UI
I won't GIVE it UP!  as a WOMAN, I must work hard for our Happiness~~~ ^^

求新.求變.凝聚.合作
當然有啦,雖然而家我少左上黎,
( D  ]- n/ W( N0 g' `不過上上黎同朋友仔吹下水,
) z/ N/ k: A4 t% T1 [& L8 o有咩唔開心,呢到既朋友都會想辦法黎氹返我,- U- j# r, _# S: G) _) O
之後都會有好多舊友同我say hi~
6 r: ?, i: O8 v3 X仲有唔少新朋友比我認識,: A- D4 s' A, N# x! \
估唔到我走左咁耐,都仲有人識我,( B9 a9 H: y2 ^7 T- b% e7 V
仲有人冇忘記我,真係好開心,
- m) g' V3 G+ H呢個就係ef令我有歸屬感既原因喇
Originally posted by 左輪仔 at 2006-10-18 03:16 PM:
; E0 U8 A. C; E; o" _* q當然有啦,雖然而家我少左上黎,2 W6 Q: D$ I. F8 J; s/ o1 a
不過...
  e( f! u. Q; s9 a( m  M- g  w
  q# D4 {/ X6 Q7 f% b; X

+ ?. T0 ^: k2 _" v: hef 係講心﹐唔係講金!
" Z% ?9 @" C5 p) C! G5 ]: q, M2 F! b( j% m  e
你走o左幾耐個個都隨時歡迎你返黎la 左仔~~
IU   vs  UI
I won't GIVE it UP!  as a WOMAN, I must work hard for our Happiness~~~ ^^

求新.求變.凝聚.合作
Originally posted by trista_cheong at 2006-10-18 15:23:
- W0 f: z5 y) G/ k  d+ T' {ef 係講心﹐唔係講金!0 R' X! `& W4 r& `. y
, L0 N: j" ^8 K5 p& I* U0 W& S
你走o左幾耐個個都隨時歡迎你返黎la 左仔~~
5 v* W! \7 B$ e0 ^3 o; F. z聽到呢句說話,真係有d感動
Originally posted by 左輪仔 at 2006-10-18 03:34 PM:* N9 D& x' t1 H5 b5 H/ Z) X$ g

. \* V2 s# z/ S; m9 v% R1 y  H. x聽到呢句說話,真係有d感動
, u  _) p% ?1 c( ~( e7 w  A0 @! G4 C; X( j6 ^
: [0 g/ `0 e/ g
IU   vs  UI

求新.求變.凝聚.合作
自動報到' G* M4 U0 B" p

; f: S6 \' L  R0 L' u$ B
Originally posted by playbr2 at 2006-10-18 03:49 PM:
7 O4 u5 |8 e! k  t0 c. t% d2 B; e/ `8 e" z  N7 x. I/ z
我係指真實生活上既朋友,有事揾人幫,你都會先揾佢地.因為你可以見到佢地,咁做起事上黎你會信心大D,因為你可以摸到佢地所以安全感高D,.........但其實,幫吾幫得上忙又另一回事.......而且,反問一句,你對生活上既朋友又有幾深了解,你能踏足他們的內心深處嗎??( r7 |4 H/ s0 |  Q/ k

1 }7 e; X& M: d! q! J$ u至於,上網既朋友係虛擬性質的,因為在日常生活上我們未必真正影響到你/控制你........而表面上大家沒有身份地位區別,所以可暢所欲言,講一D平時未必同人講既野(秘密、私隱、赤裸裸的''性''),........但實質上你我双方都有不能越過的防火牆,就好似你既個人資料,身份利益等等............如果知得太詳細,玩得太投入,变左真實朋友,大家就會不其然地想控制/影響對方,咁暢所欲言的空間就會消失........因為虛擬朋友你不能摸透,所以會覺得他們在真正有事時幫不上忙.......但其實在心靈上,他們是唯一可以透達你內心痛處既知己........5 u- l& e, x9 r, ?3 }# l5 Y8 H) L' K
  ?  E% Z5 V# u: F$ X7 s
有一句諷剌既說話,日間上你我是勢不兩立的仇人,晚上(上網)卻成為惺惺相惜的知己
1 O: Q& F1 h1 J5 X& c, S4 @# p, m' D
Originally posted by trista_cheong at 2006-10-18 02:58 PM:
( Q$ [" @  l% A1 v, U3 |5 }, |: S) Q* ?, u% G1 a( J
1 D- A' d0 X  h) d6 H/ ?% T) S
1 @) I3 n% d) t
做咩gn囡突然串o左咁多呀?
: n! Z9 U' K" `% @- v+ N......................................
Originally posted by trista_cheong at 2006-10-18 02:58 PM:8 p4 Z. x) t  i1 e2 c4 |

; J: Y4 Q9 j8 i4 T8 K/ x8 L5 G2 x% w% ~1 p; K0 R
4 [: r; a5 A$ I& K' y
做咩gn囡突然串o左咁多呀?
0 B7 T8 s. Z( A3 E" T8 D7 M
因為我變左超正常所以我講野原全唔會理人感受
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » | 你話網上有冇真正 既 Friendship 呢 ?|

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。