<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » | 你話網上有冇真正 既 Friendship 呢 ?|
返回列表 回復 發帖
我喺ef都唔算好耐~6 u4 x) ?- _1 P4 ?* C0 R8 p. a
發言唔算好多~1 X% T' b  N! f4 ~/ o" m! M: m
之前去sport版最多~! M4 S# j1 e: e. Q
, F! w! ]' S# t- X: C4 T
但喺呢度識咗一個而家都好小嚟嘅朋友~
' r# X, K$ Y3 R: a4 {9 ~[機密]兄~: S$ ~7 y3 _) w1 U$ r# ]" |
我個朋友出咗事佢真係無條件咁真心幫我朋友~. B# Y. k: e2 G/ H( ^3 ]
真係好唔該佢~) ]' p% T9 n4 w! m; b: O! N9 x

: [6 J& Z$ v6 M) r: F5 p/ l9 ^唔好話有事就多數無人幫~
6 S2 G$ K1 U6 t- G% {5 l0 X凡事都無絕對嘅~. S1 [0 d- K9 v' j  ]5 I4 p
自己交個心出嚟當人係fd~
8 g) I5 R" J/ C* A總有一d人好似你咁係嘅~
& g, b" g' a# v- S* T- f% ?. \9 G$ ]" L/ O- I5 F  ]1 T
我自己玩咗forum幾年~' F. F: w4 q/ D4 @" @" p% M
都識咗一班fd~
' w, q# M6 O9 w! A; r1 t家陣已經變成現實中的朋友~( y! T, j0 f& |' _$ d
有時會出去玩吓咁~
) O: _7 G3 b) O1 j* E5 D/ p% l上網吹吓水~
6 S% b1 l6 D* n* N有時自己唔開心有人同你傾吓計都幫到小小嘅~: r, F. r5 {8 @7 v2 ?" I
起碼唔駛屈住先啦~/ m6 n* X2 [) p
% u" [  O. N/ o3 u
我信網上會有真心朋友~
0 ?% d, ?2 ~, V) `4 u0 u' J9 v/ l只要自己都認真對待網友的話~
! l; m2 S, T) \0 ^' f8 q% Y咁當然都有好多喺網上搵著數嘅粉人啦~
Originally posted by iMacc at 2006-10-23 08:54 PM:0 v2 A4 F8 X$ d
我喺ef都唔算好耐~
, p* r' j) b; Q發言唔算好多~4 [' y. m; a: b
...
5 }  I+ V7 \/ ?4 c

# G6 A7 e, m. T( h% G! v% m% H* S% R* C; E/ o
最近都好小見 機密兄出現~
7    6      5    4     3    2    1
Originally posted by iMacc at 2006-10-23 08:54 PM:
4 |+ ^, D9 X* F4 _) I  c我喺ef都唔算好耐~
/ b$ p9 }! n& [( Z* `. g發言唔算好多~9 [/ i$ d& E7 p! {
...
0 [, @+ ?5 u' u8 c
3 c8 t2 O7 Q  @5 r8 T* h
1 d) U' Y" @6 s7 ~5 q3 a
好同意。。: ?0 e3 ^: C& Y8 V7 t& g* i
的而且確,有時候。。
8 L- p, o7 Y. ~; h: h真誠對待他人。反而製造左機會比人“揾自己老襯” 8 k+ N2 k0 r  E3 x/ S
真系“該燴”。
Originally posted by vv1668vv at 2006-10-24 02:47 AM:7 D$ q2 T$ ^( r. ]4 n# F9 |: Z
5 A3 H4 b7 D3 X0 z! y
好同意。。
: V: v# I* y  y; C2 J6 T的而且確,有時候。。0 c& F* ~( y5 l- t
真誠對待他人。反而製造左機會比人“揾自己老襯”
: v) A# z/ }# |% H% D2 y' W$ j真系“該燴”。
, Q$ l) e. R9 f. I9 {3 [
6 c" ]% S. ^0 _! |4 A自己醒d未得 law
7    6      5    4     3    2    1
Originally posted by Triangel at 2006-10-24 03:37 AM:+ m9 t; ?9 d2 M  j' E
- k2 _/ b6 w5 N+ H) @3 }2 C6 n) s( T' l
; _( b3 \( j; V$ n8 h6 c# O
自己醒d未得 law
5 u" G4 l7 O1 D% P  Q  l8 k( F; H$ d2 I. x7 E9 G
好 同 意 。。   
' ~" L# V4 s: I0 ?又系播。。。
: Q& j& e3 M/ q如 果 個 個 好 似 你 0甘 醒 就 實 唔 會 癩 野 啦。。* a" N1 e4 y8 I5 L, Q/ f5 w# V5 ~

+ v" u$ A; k! [& f! B/ p. X, |& i9 M" u- C[ Last edited by vv1668vv on 2006-10-24 at 04:06 AM ]
摘自小弟''Just a moment.''內某文: |/ s6 W1 h/ Y. z! i

4 R5 q4 r2 W& F, `) t& `% [% ^, b我通常都吾會理人用咩正/分身,因為佢鍾意玩咪玩囉,我吾會去查人.......只係,如果呃人傷到人感情既話,我就會起佢底牌..............因為上網係一個容易比機會人講大話既地方.........講大話吾緊要,因為你呃你自己...........但講大話呃人感情,就一定吾得........難得大家好不容易係網上建立互信既基礎,一下子俾你破壞,变成互相猜疑...........所以害人之心不可有,否則必作繭自綁. [9 }1 s' A! I2 |4 k* H0 J. G

/ K7 w" X2 u6 v, l
其實係有ga,我自己都曾經在網上遇過一段好好0既友誼,果時成班友響chatroom玩,之後識左,約出黎玩,慢慢咁熟左,之前都有一個諗法,覺得出黎見過面之後可能唔會再聯絡,但出完第一次之後,我地仍然keep住contact,而且仲有約第二次,第三次........之後什至係我地唔再靠internet聯絡,果時我地已經冇玩chatroom,不過大時大節,得閒冇事都會出黎玩下,已經變左朋友,尼一班朋友曾經都有過一段好開心0既時間,不過很可惜之後因為一件事令當中有些朋友吵了,這兩年的友誼一夜告吹....4 S; z) f" s- k

, e" y+ x: t  |# B% Z[ Last edited by stanley_ckc on 2006-10-27 at 12:11 AM ]
Originally posted by stanley_ckc at 2006-10-27 12:10 AM:
0 A/ h) K! J5 R0 m不過很可惜之後因為一件事令當中有些朋友吵了,這兩年的友誼一夜告吹.......
5 E  l/ f2 c2 s
: }9 V" J, F0 ?+ E: Z% B+ P( p3 R
一段長時間建立友誼6 t9 g& G3 \/ V, C: G
一夜告吹* r- U* l7 u6 y+ g# d8 J1 E. M- V
這未免太過可惜$ A( q, x3 K1 y) r) ^3 ~* z5 k, d
(But the Sad Thing is: It Happen Quite Often To Everyone)
Originally posted by Triangel at 2006-10-27 02:37 AM:
7 I2 y9 n; W! W8 a- R) G
+ y- ~0 y% [0 \/ B" Y- S
* `# j/ X) ^  R0 h" N; ?  P一段長時間建立友誼  D$ V( p8 R1 r5 A' k8 X6 S
一夜告吹5 J  a# P. j3 |& A7 b" n4 q) T) g# B
這未免太過可惜
6 O  H& Q+ h$ y" v; A- p(But the Sad Thing is: It Happen Quite Often To Everyone)
; C- S5 b7 O- F  J# x! @1 e3 K, N
0 b2 U5 Q4 B4 T: Z$ l8 |1 Z5 [
很認同
有時候, 友誼就是這樣。6 P& P: j& H, Y
合久必分,分久必合。/ ]2 c7 [9 R+ B, O, Q
! F& X0 c7 g9 |* q1 D. h1 O/ P
有時候,唔見面,保持神秘感,
- F4 C* x$ T) h大家互相有一種,“彼此不要求” 的 保留心態。
: I! \/ \3 \$ e2 R未嘗不是一個維繫關係的方法。。6 {: @  B8 i5 f* j; g$ q

& ~; L. H* e4 ][ Last edited by vv1668vv on 2006-10-27 at 03:38 AM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » | 你話網上有冇真正 既 Friendship 呢 ?|

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。