<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » Bad News in playbr2 life
返回列表 回復 發帖

Bad News in playbr2 life

今日發生左一個意外....
3 r7 h5 p+ h4 a% R' Y# v3 ?雖然我置身事外, K2 K# A. U: i1 o
本應感到''幸運''才對
6 m7 H2 h8 l+ ?但還是有點兒『不是味兒』5 S/ j# ^+ I; J# G  K' k
不竟,那兒是我的''木人巷''
4 T4 [, ?3 D. u/ }/ ]( r它提供了一個機會(雖然那些機會是先硬著頭皮,再自己創出來)
/ l. ]( H7 ^- i& T: S8 b# p給初出茅廬的我大展拳腳
& S' t! H4 [) h* |. I8 `. r而我亦戰戰兢兢的把那廢墟一樣的、垂死的、保守的那兒來一個翻翻天覆地
$ T- l) i  |2 i, [# `苦心建立多年的一切,最終沒有飛黃騰達,沒有得到感激,反而讓自己走進窮兵黷武之境8 q# b* M9 G/ B3 u
常言武候六出祁山,何不以此為鑑! 故豁達之。
( f. B- _  C3 F" J! @) C* a  g8 V; R偶爾回營,其施行之法皆無出吾之其右,唯姜維之材難習真全,莫說蜀中後主之能.....
1 k/ K) ~# s) f. d此後大興木土,欲重振聲威,今得知飛來橫禍..... 可謂一Q清袋咁滯 !
9 T0 p0 [; H# m& L1 B+ m! s+ V/ d6 ?4 o其實一Q清袋既,重有我曾經努力為它所建立及辛苦保留下來的一切
" X6 X* y4 e3 C! M& ]9 y$ x就好似一個支持阿先奴既球迷,有日收到球隊終止了百場連勝,而且重要解散球隊既感覺
) D( i- A6 d3 ?0 q. ]) _; _' U& F; J7 l
其實,意外ed野,有我係度都一樣死…
5 {+ h! ^0 _3 P3 p如果我重係嗰度,反而係我死得重慘!  h6 J) L) R# I3 a" z! y
但如果還有我在,佢就肯定唔駛大興木土,以致今日損失慘重
  G/ {' V+ C; T& V, P# U; ~# F; b細心諗吓,或者有我e個Lucky Star係度壓下陣,e件意外就未必發生係佢身上! F, l7 U* p% X
否則我咪要英年早逝!咁日後揾邊個黎統治地球ㄚㄚㄚㄚ+ M8 z, v$ O; D) c
. ]  [/ n, Z) h# F
1 z9 A' n. e9 f9 Y$ W6 D# m

, M6 r. N4 G7 d....睇黎e件事都上硬聽朝報紙    <完>
, }" K3 Z( Z0 n$ w8 W
% P7 o" Z8 b- T; \( ^6 ~' k4 e% `[ Last edited by playbr2 on 2008-1-14 at 03:04 AM ]
乜野咁甘???
自我放大!!
' Y1 |: a- x( g. r
2 B, F  u+ R  S1 I0 X3 h; rPlayPlay blogging??
Originally posted by QuiGonJinn at 2008-1-14 02:46 AM:
9 W# C6 w4 ?! x, _自我放大!!
) l$ w; y  A0 ~3 }1 Z0 O6 [7 i) |  i' F" _4 o
PlayPlay blogging??
8 ^9 v3 O' f( S; V" t/ P
) M9 V3 n; J; Y
Villageman
Originally posted by d228216 at 2008-1-14 02:48:
  W* \4 ~! h5 f
: o9 ^) p- k" Z% `5 D& W
1 d5 d* d8 c" p" `Villageman
* Y2 K/ p% s8 w. w! m0 T' B; `
扣你分,無意義回覆!!!
Originally posted by QuiGonJinn at 2008-1-14 02:51 AM:5 ^3 O& J3 O0 i4 {9 W
9 |' {) t$ f% A9 h* e4 ]
扣你分,無意義回覆!!!
& ~8 q* a8 H! ^
nonsence villageman
Originally posted by QuiGonJinn at  02:46 AM:
; s: k: x% G/ w' a自我放大!!5 c+ D# j  z; ]8 P/ n, B4 B

1 s! f$ r0 Y- W( TPlayPlay blogging??
" w& i' [$ K* I  c; t9 n7 ^( [. E( N7 x- k
我e+自吹自擂,再自我安慰都唔得ㄚㄚㄚㄚ
. n( V- N% `) Q見人地出左事都唔係咁好啦!# l) L! p+ f! r7 s( F. u3 U1 ^* u8 j
何况係一個你曾經付出個努力既地方呢!!!
Originally posted by playbr2 at 2008-1-14 03:10 AM:
$ H' y4 E+ D0 a3 H
4 t  z1 o$ S9 F! L3 @1 ]& n. |3 V: G
我e+自吹自擂,再自我安慰都唔得ㄚㄚㄚㄚ6 R7 y: v( v8 G7 U$ G; C- L  F8 o
見人地出左事都唔係咁好啦!
5 N& q2 h3 S. ?. J何况係一個你曾經付出個努力既地方呢!!!
4 n' x+ \, o, |0 E& Q( K1 D) _
Originally posted by d228216 at 2008-1-14 03:00:% x' N2 f2 e. q/ d5 I

1 n3 m% |% Z1 x+ R4 K( ]% w  m! knonsence villageman
1 W7 F1 W: b$ v) D, r
鬧我!!再扣你分!!!
' ^) E, b, S/ D4 H. Z8 Q9 b, `/ Q+ J- h  ^6 ^! y; c
[ Last edited by QuiGonJinn on 2008-1-14 at 03:32 AM ]
Originally posted by playbr2 at 2008-1-14 03:10:
# E' b3 @# i5 i, C
  J% Q: j9 a6 E
2 I: `) R( y6 _4 N" l4 ?; {4 s我e+自吹自擂,再自我安慰都唔得ㄚㄚㄚㄚ
( c3 [4 |& M' H6 E& B  _0 l見人地出左事都唔係咁好啦!
: d# p+ o) w7 p6 z何况係一個你曾經付出個努力既地方呢!!!
; b  j6 |3 J0 \  G* K( O- T
用阿仙奴做例子,唔係太多人會感同身受,應該用多啲fans嘅如menu or 車仔.
  f+ \3 U3 h9 ?4 [" ]" ]- ~0 O
+ U) c+ m( w% k; S6 x7 J3 I我明白,6 A0 K4 v% C5 ~
好似當年有個人不斷喺我面前重播嗰場英足總final,
! o1 W/ ?6 k. \) z2 h傑斯加時一腳射低我隊波一樣.
" \  M. ^. z1 V" H& I% A(註:後來我同嗰個人離咗婚)
( }  ]2 a2 Q" F/ @  k: D
: l$ p7 ^/ n6 a" }6 P變幻才是永恆,
1 l, N  }# ]7 v" L+ ^$ A% V就算你放幾多心血教個仔點樣點樣,, k3 E3 {- {# R3 [, P$ g/ f
佢將來可能同你期望係另一回事.3 Z# n5 f$ |9 Z! I! ~) f
各人有各人的命.. c7 k% o/ ?5 y! A8 K& g
那能管得這許多.
4 {# X. O& ^1 i; R5 C
& O, m2 `* l* _6 B9 f5 B2 F何況只係一個工作過的地方??  L0 P6 G8 S0 a9 c. ^, Q9 y" Z7 M, l
成事在天,盡咗力咪得囉.
# o+ w( k& d4 Z6 N7 Z# l% a3 m9 d
+ e, ^' N: ^# H$ x你同你父母期望,我諗都唔一樣啦,係咪?% n4 n/ r. _1 |! E) S
2 X" h" Q/ Y. |5 l3 J
[ Last edited by QuiGonJinn on 2008-1-14 at 03:46 AM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » Bad News in playbr2 life

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。