<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » (CE)大家考世史考成點呀 ???
返回列表 回復 發帖

(CE)大家考世史考成點呀 ???

真係估佢唔到,真係吹佢唔漲....# _: T0 |# z9 Y3 c" y
0 R$ h3 l1 A$ b% g0 ]
我溫得唔熟嗰d佢就真係考晒,, s: b5 l4 a& a4 }4 x+ Z% s
(香港政制,日本)# O& R# I; \" |" |
最衰就係日本,我諗佢會考經濟奇蹟,點知佢考日本早期嘅野....
/ P( e* |: Q) g/ g7 O% n9 y5 w* P6 Q1 |
阿sir一早叫我地溫南非同巴爾幹,
- {8 Y7 L3 O: S$ H- E點知真係出番南非1 P! e; O8 O' V( q$ }

/ y4 ~! o3 p. M" ]: R9 C! O. Q不過今年CE都算好彩,好多都係吹水題,6 n3 U4 \/ w1 V: z- M% E
只要平時肯去睇下本書,基本上都吹得到,7 y1 f) F3 V# U1 {/ M8 A' v
起碼答到個point....
; d  x& }( c; ?8 r* Y0 W' K, c: T- N
/ v) q% H! J7 Q1 f/ b- f最後嗰條論述題,唔駛講啦下話
# X. H3 |' r2 `( g  V我諗大家都係答第9題,即係自由題,- h7 [. u1 ?7 i1 Z' U$ U" T
我個人就答1978年中國的改革開放....# K) L. z( Y* k$ ?! y( `

, B, [# ]# Q7 t/ h- E- a6 `( K) o) y你地又點呀 ??8 @7 w# w0 i: k1 P0 |$ t

; E' u& Y0 D4 j; ~# ~7 D5 t[ Last edited by jen01 on 2008-4-28 at 02:05 PM ]
以閣下的德性, 自由題: 改革開放? 一定歌功頌德, 大吹大鐳甚麼鄧小平總設計師的豐功偉業、甚麼神舟升空創舉、甚麼北京奧運傲視世界......之如此類的黨八股, 今科狀元, 捨閣下其誰?
用番你嗰句...
) ~8 z0 z: ^0 V. e! g7 I3 ?1 b- t, r% A/ N0 h+ J; K
"關你x事" !!!!
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:28:; ?4 ]9 g2 }0 r8 i3 t% s7 ], V' g
用番你嗰句...3 E/ p8 X7 {% q4 |

: x2 e9 [1 z$ k: L# Z0 C5 r"關你x事" !!!!
: n; t/ u" E# W8 P# m
冇人話關我事, 李蓮英閹割做太監都唔關我事.......
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:12:4 p% w/ p9 N% y/ T2 `) n
起碼答到個point
6 k9 x7 O- U8 i2 ~
) {( G! k6 o/ {) I. q6 ^, [' @真替你擔心...
Originally posted by 打狗棒 at 2008-4-28 01:32 PM:( m) k/ L2 {/ Y# z

5 ]* F1 }. r3 w; F5 ?冇人話關我事, 李蓮英閹割做太監都唔關我事.......
8 S- a+ W6 N. N* Q/ v
3 [: ]+ ?6 q9 [唔關你事,咁你講咁多野做咩姐...  H2 f6 u8 d' ?$ l3 o: s  M) ^( w
你係會考生咩 ?? 你有考世史咩 ??
. o  w  ~6 i# I) k% Z你又唔知,又唔關你事,咁你咁多嗲做咩姐....1 P1 X7 t: t4 j) u2 V0 X( u" x, Z

5 J( c# R# \% e8 r) O* p同美國議會班議員一樣,郁d就嘈喧巴閉,9 G! q% x; K. }3 `. P0 D$ [7 H
關唔關自己事都嘈一餐先.....7 z. U5 T: v& |* o& c9 x# y6 `

2 ?: i8 F( G- ?( R: Y博出名咩 !!!!$ H! w* ^9 V  R; ]5 g: O$ K' o, t5 P
+ M$ b6 U" ?* e* f1 ~& I
[ Last edited by jen01 on 2008-4-28 at 01:46 PM ]
Originally posted by QuiGonJinn at 2008-4-28 01:42 PM:
& ~% d( v) K% z, o" `+ {0 I& Z" K8 g6 D' t5 b7 b1 A0 b5 e1 V  E
真替你擔心...
2 W1 L' F3 g+ I! B, R+ N
, ~2 @* {* P4 _! f% R! l
睇晒成段先啦,
& S5 e3 ?% A5 C9 z' g- r% R" b淨係睇一句 !!!
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:42:
9 F. ~4 h2 W( j6 Q) @1 m
! u, L4 N% C4 o: Y( A! ]. F
. C! ~* T4 h  |! A1 ~3 J唔關你事,咁你講咁多野做咩姐...2 l, `: X' c5 k8 G: s, Y0 a
...
, a2 d6 i* \# B! v2 x6 L你開得Topic?我就有權發表意見,咁唔鍾意?delete咗個topic吖笨!!!
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:43:& q" \: D9 d& G0 L; T- d) V
: Y# V) n/ t" n4 w( G, ?

9 j; {+ I& X3 g3 Y睇晒成段先啦,
& E: X" ^6 y/ K+ r) ^淨係睇一句 !!!
+ c" a4 d. B3 t8 J又好!1 l/ a% n' P+ Q' v
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:43:
: w$ u* ]" P# z9 S# D2 N" e真係估佢唔到,真係吹佢唔漲....1 S" [" e$ @5 x6 O
8 p5 E1 l- }: u1 [
我溫得唔熟嗰d佢就真係考晒,
+ p, w1 J0 z" ~; e- a6 m5 j(香港政制,日本)
# l5 W3 b# Z0 K# {最仆街就係日本,我諗佢會考經濟奇蹟,點知佢考日本早期嘅野....
5 Z* H2 \+ m( p/ u, [+ ?4 p5 \  L/ O
阿sir一早叫我地溫南非同巴爾幹,
- y0 k+ e) a6 R* O點知真係出番南非7 J. G1 i6 K, C, r( m

6 Q" c1 Q- ~0 d+ ~) M! |9 L不過今年CE都算好彩,好多都係吹水題,
) k) G( o0 u9 J5 e# _4 ~只要平時肯去睇下本書,基本上都吹得到,' P, d, {2 I# s6 E+ @. M& x
起碼答到個point....- A" A# i) X9 P' y: P% g2 `

4 d0 n1 K" C6 U) X6 n& @( S6 Z最後嗰條論述題,唔駛講啦下話
8 n0 x: X! f1 M: z; `我諗大家都係答第9題,即係自由題,& k+ u$ {$ d- I4 M6 s; }) }! M1 \5 ?
我個人就答1978年中國的改革開放....
  p6 B* E2 Z, H4 ]2 v1 B, e1 f5 [5 I! d& @1 }
你地又點呀 ??
# q! }$ c. ~' \; H一樣咁擔心......
講得好...3 X" D: I) R- K( [
我開得topic..就預左有人發表意見....
1 B: `. q; n# x" j$ Q咁你講得野,我係咪有權發表番我嘅意見呀 ???" g0 u6 n$ N: ?/ K6 K

8 ^2 ~' n# X6 C5 c+ e我無唔鍾意喎,呢個係你自己嘅誤解.....' t, I+ k! a3 e- @5 j( v7 F
不過咁,如果你唔鍾意係我個post發言嘅,你可以唔出聲...
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » (CE)大家考世史考成點呀 ???

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。