<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 星期三晚圍堵立法會牙!!!!!
返回列表 回復 發帖
本帖最後由 HansChan 於 2010-6-25 02:35 PM 編輯 ' X5 i  w1 k0 L; t

5 j- g5 R1 i9 i1 [; G, O
你覺得依13年(1997~2010)有咩野變化呢???0 J/ d% D) N* F. J1 T( S
你覺得如果冇變化,我地應該再等多13年咩???
) {  J4 ^3 u/ ]: f你覺得咩野都唔做企定定香港會好咩???: ~8 \' |/ O1 v
你覺得我地會瀨d咩野呢???6 L/ c  r, L9 N8 G0 T
你覺得會有咩野沉重代價呢???
& b* L1 V6 Z, r% k! }5 f你係釘對中國??你想香港好?? ...
/ e2 Y% k  x; u" x奉命 發表於 2010-6-25 08:19 AM
6 L$ Q2 B+ l+ ^
"一,二,三,四,還原基本步..."
" T1 D/ O) \, g$ w( O+ v因為還原基本步,所以要改良進步....岩!!4 q: ]/ B% e7 a$ K4 o# I
但...連基本四步都跳得唔好,或唔夠好..你再去跳多四步,會跳得好咩??再加上而家加上去既四步,係整醜咗隻舞...
# \2 x5 h. r. x4 `你個仔四歲大都行得唔好...你話佢甘大個仔都唔識跑...你夾硬响後面燒佢屎忽等佢跑.....你話後果係會點吖??" d0 ^2 @* l9 v1 i3 R( D
要進步,唔係話進就進...要好多嘢配合的...
9 G; v1 O& \( I7 t& [而家所謂政改令香港民主向前...真係??
" [! r' h2 Z/ W% \/ {+ c特首選舉門檻提高..後選人俾多幾個阿爺認可大弟子你選...民主?進步??7 ^! S$ k6 u: ~+ F, Y
立法會選舉..一人兩票,叫你投嗰5丁功能組別..同叫你認同功能組別,參與功能組別圈子,有乜分別??係!你有自由o架,你唔鍾意可以唔投o架!又話你唔盡選民責任......
+ l" _- l: o* e5 ?; {9 P民主進步??甘都叫係甘真係好進步囉!0 `3 l  C( k8 I- V
甘還原基本步係唔係真係甘差????????
天童哲學!!
"解釋一定要多,答人嘢要答非所問,最緊要係自我蒙蔽!!!"
' H. _/ v0 f. U7 e- k% f  h3 y

( [: U0 Y% Q/ n/ N0 T. L  VZDNsRUj3nHk
! c. v& T) h7 [* b" h
, N" z2 n) X0 q9 }_B7s8YuE-Ko
& A6 z$ Q! V& z9 N* g! v- W; z. `5 y
聽得明o既,就聽下,) Z( a9 r+ ?( o; [; F& f% p
不過我睇有人係都要選擇繼續做盲毛,繼續掩耳盜鈴; Z  f! q0 r( F/ S4 ^0 J  V9 W
infjlam 發表於 2010-6-25 09:49 AM
我有NOW TV,我睇左5次
6 C4 d0 \, ^$ j. d# x* R  q$ h! o4 Q' w- e+ G( i2 i8 y
/ z* o; t0 E" f* Z- [7 H! h$ n% {' v; q1 V; [9 d
我覺得而家樓價一d都唔ok,太低喇,樓價太低,地產商賺得少,會撤出香港,8 b( e% G' O: U/ o
李嘉誠等唔在香港做生意,如你所講,香港經濟點會好?香港衰,中國又點會好?  |' \( z+ }! V9 V( e- s5 D, L* ]
所以為了祖國為了香港,我認為樓價7萬呎都太低,10萬呎就差 ...
/ o% \+ }  {: p9 i1 l, D' handyho 發表於 2010-6-25 10:21 AM
小時唔讀好D書,大時唔做工($7000唔做$8000又唔做$9000又唔做),俾個皇帝你做好冇4 k5 e0 [7 r. c, C  l6 K7 f" e
你咁有型,你要咁樣諗,好勁~好叻2 Y* }! C; s" H( W2 |" X5 y. P
正面D啦
( B- S- ?  ~3 H. A* `) w
"一,二,三,四,還原基本步..."
$ T8 v2 A; c# T9 V, C, `' X因為還原基本步,所以要改良進步....岩!!
9 o' o: M) b9 s但...連基本四步都跳得唔好,或唔夠好..你再去跳多四步,會跳得好咩??再加上而家加上去既四步,係整醜咗隻舞...
* L8 O3 d; Z/ k8 a- `# V- I3 f你個仔四歲大都行得唔好...你話佢 ...
7 y0 }: S* d. ^! W  K# D% G9 uHansChan 發表於 2010-6-25 02:34 PM
你講野就最似人話喇,好明確係一把年幾, ~8 h# l0 H1 \# S
好明白你講嘅野4 O+ a' }0 m, m# ~& V6 j
但小朋友學行都要慢慢學啦,唔學又點會識行呢0 }! H/ x$ U4 I$ `6 \! Z
我一早都話左係唔同意宜家方案,但點都要走走識識學學的' t8 X" ]1 M. g1 F$ r- E' k. T
大家都係估估吓,大家都唔會知道未發生嘅事,可能小朋友未識行先識走呢
小時唔讀好D書,大時唔做工($7000唔做$8000又唔做$9000又唔做),俾個皇帝你做好冇
! _$ ?+ h7 [' S$ V/ e. ^. N你咁有型,你要咁樣諗,好勁~好叻
' w+ H4 p) ~% B3 |正面D啦小朋友* Q" E" w. t6 R2 W
奉命 發表於 2010-6-26 01:23 AM
4 F  F& w& B" r2 f% t* r
& u: B% N8 p& ]3 @5 j, s  Y! F: ]7 Z我幾時要份工做?我幾時呻過人工低?你唔好當我係應屆大學畢業生啦。8 r4 Q1 S5 i. S  r- S* h
你話$7000一個月?日本yen呀?香港大學生值呢個價?. z/ d3 y4 \5 [) R
我看法剛好相反,嫌香港薪金太高,應該跟富士康看齊,1000元人仔就夠,咁先至有競爭力。
' P  x3 ~' G7 T2 J我同時嫌樓價太低,令地產商賺得太少,擔心佢地撤出香港。
4 [$ G' P! T# S; v+ o& i我quote我之前發言其中一句俾你睇多次,嗱!今次唔好理解錯誤喇,大朋友。
8 Z' r! ~' D1 X! P4 B( O* X0 m$ N: l  o  B+ L
「大學生無工做返內地貢獻吧,富士康長期請人架。」
0 M' W! z9 s0 N
# N% t$ O& S' j6 ?" J8 O( E& A有錢佬要賺多d,打工的應收少d貢獻給有錢佬,傳媒要報喜不報憂,
" h7 ?, s6 L3 K+ N1 M* r! C6 {& M; S追求到和諧,香港才會係一片樂土,到時大家都可以安息....講錯,係安樂至啱。
我有NOW TV,我睇左5次
3 S1 B* S0 G. r6 M+ ?; s$ Q- w奉命 發表於 2010-6-26 01:15 AM
& a5 I' e% b& a" U' a8 y
) q# |* k; m! W& S& k, P
有乜得著
2 m+ u1 ~* U/ j# ?  j% ]1 N" o; W
: Q" H7 |  K/ L" m3 J有乜得著5 Q, o5 |; N% D/ |5 c
infjlam 發表於 2010-6-26 02:35 AM
# d  T$ n0 V( u8 I
7 a7 a9 \( `4 s$ L; X5 T' e伽俐略兄,我太高估你喇,7 B; L0 U) Q: u* h/ F% L
你竟然對牛彈琴,然後問隻牛聽完琴聲有何得著?
本帖最後由 infjlam 於 2010-6-26 02:42 AM 編輯 ; o3 l# [! O4 d' B" W

+ }3 ~7 I9 ?* L- \( X3 B
+ i* y/ u. f9 @2 Y1 {, P& V

: ?/ U/ n% [6 |$ A. U+ S# T9 C伽俐略兄,我太高估你喇,' n: `4 q2 i/ t, u- R. ?
你竟然對牛彈琴,然後問隻牛聽完琴聲有何得著?$ O% U, a0 [$ z0 C# w0 U7 A) l
andyho 發表於 2010-6-26 02:37 AM
' {+ H  b4 Z9 K$ b: W1 g

: z7 g- W4 {4 U# {噓...話人係牛...可能係我太高估兄台你就真 . q* R* m$ y% [1 h# J
人地有好崇高地位o架
5 H; q& e$ F) Z+ d; m3 x7 N# _
6 u; p% e: S" R/ U
3 i( g& G, b& t8 k* C
* c- v# p% p( T) A
噓...話人係牛...可能係我太高估兄台就真 8 ^5 H* u& t; R! U, r
人地有好崇高地位o架! ~( a7 s% x+ p% `+ Z0 h
infjlam 發表於 2010-6-26 02:40 AM
$ h5 z  x( T8 [, ]" t. Z2 a
$ g$ J3 k. T- |0 V
yes,佢一定係好膠的,
4 G8 C' F# e6 _5 p3 g哎呀!我發左國語音,其實我想講:「佢一定係好高的。」* A) B& P* h8 |6 ~) V- O2 F( }

* m3 j4 n% G: d5 H5 t神探你未就寢,相信同我一樣睇緊波呢。
( W+ y9 I) Z7 R( T5 o0 A
( i2 n  y4 n6 K- A" p( }# hyes,佢一定係好膠的,
! @5 H8 t5 [/ {- X3 U哎呀!我發左國語音,其實我想講:「佢一定係好高的。」7 N, Y0 F9 K9 Y4 ]0 X# \4 t( b
+ c' ~* o6 t$ C/ n
神探你未就寢,相信同我一樣睇緊波呢。8 \' F% m9 Y1 G: [; z5 z5 ^: L
andyho 發表於 2010-6-26 02:44 AM
9 J# w' X4 `+ t

8 p/ R4 q: `! W9 B周五晚嘛...何況有波睇
2 c- W" J  J4 ]  k
) O; V! f! ^7 s頭先巴葡0比0,主客和,執左少少
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 星期三晚圍堵立法會牙!!!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。