<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 轉貼:日本得體抗災 中國網民讚歎
返回列表 回復 發帖
4 C6 ^+ C, N" @0 e0 j: T0 J, F1 ~* E- n& w
天呀!  為何此世間充斥著歪理, 說歪理的人還要理直氣壯,...... 呢d係咩人?  呢個係咩世界?" {, T7 f0 u1 O) L0 x
hamsubboy 發表於 2011-3-14 09:23 PM
點解你講就天理, 人講就歪理? 搭你嘅車番屋企啦, 交通擠塞呀!!!
3 N2 l2 T9 p3 c* o$ z" a1 X& i
6 K& [8 f- T/ a都係算喇...% c1 |8 X$ L. B. G9 [9 O- B
閣下除左搬「老母」,或用小弟弟指揮大腦進行網上打飛機打嘴炮之外,
" M- s* l/ G" l3 [' j/ w就再冇其他料子和人辯論
+ k) _* x, Z: L7 E: _9 Minfjlam 發表於 2011-3-14 05:29 PM
同你d義和團唔講老母, 唔通講聖經呀? 最後警告你班契弟, 唔好再辣慶我, 咪做不孝子!!!
狗哥好想幫老母搵老公,  幫自己搵新老豆,  邊個肯幫下佢兩母子呀?   
狗哥好想幫老母搵老公,  幫自己搵新老豆,  邊個肯幫下佢兩母子呀?   
7 ]7 E, A- L& ]+ Q  Q/ N) R8 k, Z+ oK2K 發表於 2011-3-15 12:30 AM
你老母已經已經俾阿差黑鬼搞過, 我冇乜興趣.........
: O% p: w+ ~8 D9 ?# O' A
/ O' I8 p* E  R( {
點解你講就天理, 人講就歪理? 搭你嘅車番屋企啦, 交通擠塞呀!!!/ E6 k$ }: G! {5 q& r: w: T
打狗棒 發表於 2011-3-14 10:54 PM
# n2 W; K( M  D; s" f6 z8 E/ N  c1 i5 j1 T' B
狗哥, 我沒有說我的是天理, 但你所講的那番話卻是"強詞奪理".
! g/ m) H" ~- x如果你不是"為反而反", 願意用理性、常理、良心來發言討論, 你說得對的, 我亦會支持....... P: K/ [( l% S% w  i0 s

/ Q  t) g" c- ^. h4 \2 b3 L我到"吹水區"都係RELAX一下, 亦因為唔想在酒吧食店和那些"自以為是"的中坑討論.....# g! ]' D2 v2 z$ |" ~
到這裡, 我是來風花說月的, 不是來結怨的.......8 z4 x% V7 `9 V9 H

! [* x; X* t; g# [$ `狗哥, 我知你骨子裡是講道理的人, 所以才向你說出這番話....
( @" d5 h. w7 f* L# |7 C有些網友, 我啋佢都傻!
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
本帖最後由 andyho 於 2011-3-15 10:12 AM 編輯   O# G" M3 h2 s* {. ]
4 f6 K5 S- f  h5 l( {! N/ T
同你條撚樣好撚熟呀? 我屌你老母!!!
5 I2 r- i+ \% K* @2 `, p打狗棒 發表於 2011-3-14 10:51 PM
( [2 M; o, t+ ?) s( i% g
% H7 t# k# H. D+ h6 ]! n
2 j% D2 Q: C  F, N% }" ^6 j- S我都勸你唔使咁躁, 吹下版吹下水就算Q數, 費事言論過激, 惹來版主掃場就大家掃慶
( T. N$ X5 `/ R- d3 v/ J世上有我同你呢D覺得示威是公民權的人, 亦有覺得食飯大過天, ' ]: C1 W6 ]4 e2 i" @4 a5 ~
認為示威者阻到條街就要譴責, 但警察車隊封路阻交通恭迎領導人聖駕就合情合理的人7 L* F  I+ o# v& r/ ~; D
同時亦有D人心底有強烈自卑感, 自己所屬民族的缺點被批評就紮紮跳, $ ^# Q9 G) O( X2 Q4 o
想逃避現實為自己所屬民族找借口開脫
0 h/ l0 V* s5 @, z% f# `- ^- L4 p+ B  S2 A! B# Z
無所謂啦, 一樣米養百養人<嘩! 呢句真係金句, ( b" u+ v+ t' f7 M: x6 n
食飯, 好重要架, 有飯食就得架啦, 其他唔好多講
, w- g. Z, Z3 E& q" z" u1 \話時話, 我提提我個朋友餵貓先, 隻貓有飯食有得瞓就滿足架喇# ~- h5 K/ v1 d# }$ ^( T2 U" E

$ K' Q: r3 A& e% J+ L但正反意見雙方都有貢獻, 就係推高左呢條帖的人流囉
3 c- M5 s/ Z7 Y) F5 N
9 {% {( H) g* L% K+ _) h5 L
3 q! }4 ~# D  u2 i! [  ~. i+ G

+ F1 U' V& }/ I0 W" Z' x- u我都勸你唔使咁躁, 吹下版吹下水就算Q數, 費事言論過激, 惹來版主掃場就大家掃慶
7 G9 j& |: S  T4 N世上有我同你呢D覺得示威是公民權的人, 亦有覺得食飯大過天,
8 K8 J" b2 b# Y$ |認為示威者阻到條街就要譴責, 但警察車隊封路阻交通恭迎領導人聖駕 ...- w& P& x. T3 D
andyho 發表於 2011-3-15 10:01 AM
Andy哥, 我唔係躁, 而係如果唔還擊, 班契弟就會得寸進尺;" G$ A$ u+ t; g1 a2 w8 ]+ ]
我從不首先挑起事端, 我只是發表個人意見, 但係有d人以為搞我就可以出位就錯撚晒!!!
9 a4 U- V, E& P* h- n" l# I1 q* a佢地義和團拳民, 有「無限復活功能」, 所以肆無忌憚可以挑釁我, 還擊係我唯一選擇。) C. M% c  Q. |! `# F6 V/ x' `
不過, 佢地幾個都有不同之處, hamsubboy君從來唔會用上粗口, 所以我亦唔會以粗口還之;% ?# b8 E, b- U& a
而神探君盤踞政版多年, 我從來以同路人待之, 但唔知點解, 大約近這一年來無故向我攻擊, 我無奈反擊;3 d( _8 W9 f8 u3 I( F% i; P+ W
至於果條印非打亂種KY就最搞屎棍, 從來不就主題發話, 只有單打抽水, 呢d不孝子, 我就見一鑊屌一鑊。
本帖最後由 andyho 於 2011-3-15 11:07 AM 編輯 9 j$ M+ v8 H' n* Q4 Y, o/ q
& U6 D0 Z( [  i
Andy哥, 我唔係躁, 而係如果唔還擊, 班契弟就會得寸進尺;
8 ?0 U- s2 Z) Y4 ?, A5 _我從不首先挑起事端, 我只是發表個人意見, 但係有d人以為搞我就可以出位就錯撚晒!!!
0 o- T, ^0 t$ X1 x1 q佢地義和團拳民, 有「無限復活功能」, 所以肆無忌憚可以挑釁我, 還擊係 ...! ?1 W! ]$ u" ^% K; ^' W
打狗棒 發表於 2011-3-15 10:39 AM
% q7 D% m5 K3 {( D! F

9 J/ v. U9 q  \0 v0 q既然係吹水版, 那我都離題吹下水吧
3 s! M: O  y" }5 m儘管我跟神棍伽俐略及hamsubboy在許多議題上意見不同,
' |) h2 I9 p( u% g8 [6 P' k1 `' a但我都認為呢兩位是君子, <君子的意思是, 一件事還一件事, 講另一個題目不帶私怨" ~) j! \0 C! u( I8 m( i
但我份人愛串人, 串到神棍伽俐略及hamsubboy就唔好意思囉, 當然歡迎你地反串番我啦
+ D9 }8 L, y- Q$ @: o/ y對於hamsubboy對於示威者阻街的看法, 我是非常的不認同,
6 J# ^( Z: y" o, `( g$ }但佢講過曾返內地工作及跟內地人共事, 那我明白為何想法偏向保守, 必須尊重各人有各人想法
+ K: T. y; t  h3 u, d; T' M
: r$ X  t( }9 h8 G但, 我跟狗哥你一樣, 最唔妥都係那位K仔, 對人不對事, 無剛剛提及兩位版友的風度, 而且屬於無膽匪類,
: T& y6 w( J4 n3 z3 A  u見形勢好至敢來乘機踩一腳, 當無人助拳佢又唔敢單打獨鬥, 現今的學生哥真係有前途
狗哥你可能貴人事忙,記性唔多好,1 c: B2 L9 t& T4 _) I6 h
開得最多post鬧人,單單打打,口口聲聲話人係義和團果個,正正係狗哥你呀 , ^) X! t) |5 {
討論區,理應是其是,非其非,7 ~1 |+ ^! J$ Q! t3 M4 K# ~  e
就係更因為係同路人,就更應坦誠相告,而不應盲目附和,% p! @# [, _8 G' ~
hamsubboy兄、小弟和其他師兄,和閣下在討論區總算認識多年,) m1 i/ T! t5 L4 a5 [8 B
為什麼我們會和閣下唱反調?你還聽得進去的,就想一想罷
狗哥你可能貴人事忙,記性唔多好,
: H( ?5 u7 X) q& H開得最多post鬧人,單單打打,口口聲聲話人係義和團果個,正正係狗哥你呀
. n* H; ~; J9 ?討論區,理應是其是,非其非,
9 l* q, o" {2 _就係更因為係同路人,就更應坦誠相告,而不應盲目附和,
6 c8 r9 S7 v5 z9 g. Ahamsubb ...
- A3 Q3 ~8 K+ D, H/ c, iinfjlam 發表於 2011-3-15 11:07 AM
- e  j0 V5 Q. k$ ]2 }1 e
/ s8 `3 q$ j' }5 |所以話,  人係永遠睇唔到自己背脊,  狗哥點解淪落到如此地步,  正正就從來唔諗下自己有咩問題,  你同佢講多都嘥氣....   
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 轉貼:日本得體抗災 中國網民讚歎

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。