<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 易小玲真面目控訴美亞拒絕賠償
返回列表 回復 發帖

易小玲真面目控訴美亞拒絕賠償

康泰、美亞蛇鼠一窩  
) Y& V# D/ s5 t5 O
" d3 K! J% j' R" R[youtube]eSobXQxl-Os[/youtube]
禾係 ........ ....... 電梯男
其實好簡單,  只要有醫生證明佢係屬於永久傷殘造成失去工作能力,  就唔到保險公司唔賠,  但點解搵唔到醫生證明呢?
其實好簡單,  只要有醫生證明佢係屬於永久傷殘造成失去工作能力,  就唔到保險公司唔賠,  但點解搵唔到醫生證明呢?. v& A4 w6 ?$ F" ]% Y# D4 \
K2K 發表於 2011-3-31 10:01 AM
! _0 C2 |+ g$ {! r9 U: ?
) r, p1 r# o% |
據講保險公司份保指明要四肢傷殘, 傷者仲行得走得, 所以拒賠償, 有無取巧, 心中有數啦
: g4 j0 [0 s' K- p# Z( I
( O2 O! @& A5 d, w' G4 E) A* m
據講保險公司份保指明要四肢傷殘, 傷者仲行得走得, 所以拒賠償, 有無取巧, 心中有數啦
- _& d5 O" R* l: y% h) Iandyho 發表於 2011-3-31 11:43 AM
9 R; z+ z1 s: F& [/ `9 ?# E( c, p, t6 N( |0 e  w7 V- L
你睇過易小姐份保單嗎?
5 _9 h5 H9 G2 f/ v/ L9 i: c

; `7 \/ q8 A9 y你睇過易小姐份保單嗎?# \: C+ a, M8 R: I1 r+ T2 f' y
K2K 發表於 2011-3-31 11:53 AM
" n( N3 ^" R/ u  v/ k5 w+ L
" q+ M; p" `1 c. K睇新聞啦哥哥, 易小姐自白架
" M* L) s* z% D9 N5 Q6 f% w; y1 O$ [0 n) B
睇新聞啦哥哥, 易小姐自白架5 U* I# {& q$ D. z( N+ \3 W
andyho 發表於 2011-3-31 11:53 AM
3 V  p) o8 H" {0 k2 \, j
8 F. V3 c5 g" C4 a" r
咁你覺得易小姐真係失去工作能力嗎?
7 \1 z( c* F* ]4 ^3 y! B0 C& r

( c- R' N7 w2 l# j; J咁你覺得易小姐真係失去工作能力嗎?7 }" _/ ]$ d# v, r& G9 q
K2K 發表於 2011-3-31 11:57 AM
: @0 Z) E4 }6 \' Y* O0 b* Y# A6 l
6 Y8 O5 G: j$ b8 |好誠實咁講, 對不起...  p5 L. ?7 d$ w0 [+ O. k
大家樂請佢做收銀, 你會唔會想去飯先?7 N# p5 \# w, U- m! n6 E
半島請佢做仕應,  你會唔會想去飯先?
浪子~孤獨就是良伴~
3 Q. F; p- |5 O6 C* r& d0 ]! u0 y* F+ e: Q
好誠實咁講, 對不起...; h% R; d, k4 ?
大家樂請佢做收銀, 你會唔會想去飯先?
" q0 [# V2 v' f2 D半島請佢做仕應,  你會唔會想去飯先?
: q/ z$ [* ?1 h* j8 G浪子 發表於 2011-3-31 12:13 PM
+ ~  K7 A& q; Q/ H4 j- d2 x; _3 V7 g( L
你用個別行業來講就梗係啦,  雖然佢係不幸毀左容, 但亦唔可以硬要保險公司承擔合約以外既責任, 法治社會,  大家都應該講法.
8 N2 D: P& `" {( r3 ~- X6 v" p
: I  t, S" G4 m8 g6 |& K) C4 t8 \0 i* O
你用個別行業來講就梗係啦,  雖然佢係不幸毀左容, 但亦唔可以硬要保險公司承擔合約以外既責任, 法治社會,  大家都應該講法.
5 T0 Q6 A( S5 ?( X5 D: e% YK2K 發表於 2011-3-31 12:19 PM
, Q$ H' b0 F: [* ]6 B: T, ]
: F  H% N) Z( J" W2 S+ q0 D, u
先唔講毀容, 斷一隻姆指, 另一隻手有兩隻手指不能屈曲, 都唔會影響工作能力嗎?
; h; b9 j4 {3 F; T/ m3 d
. f2 O; U* e6 [! b* \& R9 m% Z0 b先唔講毀容, 斷一隻姆指, 另一隻手有兩隻手指不能屈曲, 都唔會影響工作能力嗎?- W+ V$ T/ A8 u2 a
andyho 發表於 2011-3-31 12:45 PM
( M/ R  }. H) l8 d) f) z; m; ?: W. C
/ Z; K/ z9 N' d7 }, t+ N
你想講陳國柱?  斷指是否影響工作能力問題,  傷殘定義應該係有訂明,  呢個我唔肯定所以唔敢亂講,  但既然你話自己係傳媒人,  尋找呢方面既資料應該難唔到你,  最好你搵齊資料之後去幫兩位苦主追討,  比o係討論區討論有用得多.
9 S+ J; r" d* l& D) r' j
8 T" i" g& S& P4 k呢個主題係講易小姐,  據我所知,  毀容就應該唔係屬於永久傷殘範圍.
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 易小玲真面目控訴美亞拒絕賠償

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。