<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [討論] 大家認為朋友究竟係唔係拿來互相利用[樂+]
返回列表 回復 發帖

[討論] 大家認為朋友究竟係唔係拿來互相利用[樂+]

單選投票, 共有 0 人參與投票
29.41% (5)
70.59% (12)
您所在的用戶組沒有投票權限
大家認為朋友究竟係唔係拿來互相丫?這是一位老師同我講啊~那時我聽了之後就非常的反對!!所以想要向大家拿一點資料和意見!謝謝!!% B8 O$ T2 W+ `4 e! h1 @

0 {8 @% y- a+ J[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-4-11 at 10:39 PM ]
難為正邪分定界
Originally posted by neptune1122 at 2005-4-10 02:22 AM:
( f; C" x& O( O  Q; c+ ?3 y" h6 n大家認為朋友究竟係唔係拿來互相丫?這是一位老師同我講啊~那時我聽了之後就非常的反對!!所以想要向大家拿一點資料和意見!謝謝!!
" ~. D6 I6 H. R& W2 U2 Z: y
9 ~5 t, t7 _+ k' B, w/ _第一個黎答   <------俾月月搶左頭啖湯 第二個囉...5 q0 J) D8 G! {
logic上: 實係0 o) L5 k2 J# G6 k7 c! e5 H7 D
情理上: 唔應該係9 g! e% _/ a1 L- {0 q% B

- L. U: L* @% X6 _% `1 i我覺得要睇幾樣野...
# T% D) a. v: g& X/ L& J1. 朋友有分類: 知己, 好朋友, 朋友, 酒肉, 識得...( Z. w. L' P: c3 r' K  [' D
2. 用黎做咩: 無害(只係幫忙), 搵著數, 擋箭牌8 o& p8 {: Q) X
3. 雙方既環境: 一樣好, 平等, 一方好, 一樣衰! M( U" p' `1 `" _/ Y- C0 A
, Q2 b0 @( S7 ]% @0 N+ N2 I, N
邊d, 幾時, 咩環境下黎搵對方既人係/唔係互相利用, 我諗大家識分0 q  a) a; k/ e8 c8 \0 i
5 d$ e) |. U# C/ v  A8 \: e+ E
[ Last edited by crap on 2005-4-10 at 02:45 AM ]
Originally posted by crap at 04:40 PM 04:40 PM:
9 k# o$ ]& x0 ?( [( x: ]! I- X, r! F1 n; j: x9 A6 {
9 t# q/ N$ V9 {" Q
第一個黎 ...
* ~8 R7 t9 ]4 F- c, r都几有道理丫。。。thanks,crap兄和月月鳥兄!!!!
真實係...
- W5 H6 P: [! _- @$ J9 q# U' `人係群居動物0 V$ v) m, s6 @: t+ K
好聽既叫亙相幫助,唔好聽既叫亙相利用
! T6 n& v3 D! y9 S" Q1 Y) i. G  u如果可以做到利用人地既同時唔構成傷害or減至最低就最好
可以話係又可以話唔係
1 B7 x! v( {" i6 u) t咁就要睇下你點諗喇
' R) L5 b$ v5 D; X2 S搵一個例子丫
2 @: L! k( |- g7 z2 v3 t  @如果你有一日好唔開心
( L7 f! ~+ k! Z, {, c你想搵一個人去開解自己
$ W9 W& g. m& e! P6 o' m5 x7 {咁你可能諗只係想搵個朋友吹下水
0 ]9 l# t) }3 a1 w但係你又可以諗叫佢出黎. m4 S1 I# e2 X7 g2 I8 ^' M
只係想利用佢黎開解自己; Q3 f7 {. i7 v3 r
利唔利用就好難講喇  u% _& x# Z5 J1 p, @. m$ p
好聽d既,咪叫人幫下手囉) v/ |  L) l% h& R7 d
又好似我咁, g# a$ ~5 q4 e
我出去同人頂酒一樣
. c& B6 y( u7 ]% Z! U好聽d既,咪我幫佢頂酒囉
1 v# ~! Y4 W+ B' p8 ]. s唔好聽既,咪佢利用我去頂酒囉
. T" }1 E& H1 l* s' E/ H9 B+ P專比人搵笨-.-"
1 a% p8 n- k% h2 X7 P4 |1 a
! c# P; q2 p" H' G/ @不過都有d人冇條件咁付出,唔問收穫同回報) P' p4 f1 e# a$ v+ Y# [
e d人就同得過喇一定唔會利用人
. h7 n$ Z3 M7 K! n6 @- A. }% m( j/ Ee種人有一種特別既氣味-----骨氣+ Y* z% T; n# s$ d
不過有骨氣既人巳經好少喇
9 A& H" Y8 f8 z4 w不過0係一班朋友裡面,都會有一兩個既' D0 `- Z9 o! X/ V# i& t& `6 h
如果想同佢地熟,咁就要睇下你有冇利用過佢地喇
! P+ @/ ~# |: E& Y9 @* m
/ K) _3 K3 j) F8 \" N: H8 ~7 |[ Last edited by 左輪仔 on 2005-4-10 at 07:07 AM ]
Originally posted by 左輪仔 at 2005-4-10 08:59 AM:
/ y( A' M- o- F+ h0 w$ C可以話係又可以話唔係, `/ A2 M* P, w7 A
咁就要睇下你點諗 ...
5 _, h3 J. y. o6 z" c8 M
1 a5 t" M/ j5 d: q
wahahhahaaa
/ y# ?+ r# C5 w! l. ^當我出post果陣, 我都有諗起: "咪佢利用我去頂酒囉"........................
Originally posted by crap at 2005-4-10 07:11:
! R+ T# ?0 ?0 P8 u' B  d1 K! R( L" s6 t6 m  a
; L. G  O! R1 v4 `% z( V
wahahhahaaa0 z# c; c* Z8 E) u# e% ]- A' `' G7 o
當我出post果陣, 我都有諗起: "咪佢利用我去頂酒囉"........................
+ B: o) l5 [- V" S5 H1 ]. R! I你笑我!!!唔幫你頂酒嫁!!!
Originally posted by 左輪仔 at 11:29 PM 11:29 PM:# F8 z+ m1 i. O8 X- m' |; h" d

$ q$ V' h4 H) L9 y- M* h2 }你笑我!!!唔幫你頂酒嫁!!!
7 P, U) H  G; s1 u( ~9 I
又是酒啊。。。。。左輪仔幫他頂;啦!!
Originally posted by 左輪仔 at 2005-4-10 09:29 AM:/ J) ?9 V+ @2 u9 B  R: X( D

$ Z7 {8 A, }5 v7 ~你笑我!!!唔幫你頂酒嫁!!!
. J* R. v# O( c, k+ i' y4 A
) S( u) j4 S- @4 j8 `8 I) C4 k/ E  A
wahahhahahaaa7 }7 U' o8 l* m% K# D+ D$ s+ S
咁我覺得你有義氣得黎好慘Y ma......
- y/ ~' M  M9 B" z) r9 Z* T. V$ L' G! d' o! k
我係你老友黎嫁, 我戒左酒嫁喇
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [討論] 大家認為朋友究竟係唔係拿來互相利用[樂+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。