<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 全面禁煙點睇? [積極回應者+]
返回列表 回復 發帖
Originally posted by BOYDWAN at 2005-5-10 10:08 PM:8 R3 [/ o5 n, g; `  L8 M/ C" U$ T
坦白講吖,如過香港通過法例將煙仔等...
7 I5 J  |  B% i. o2 ?% T+ S( c

( q* s/ p' _* Q9 v我好欣賞你, 但你係唔係真係做到o係唔影響人o既情況下食煙?
Originally posted by RyuII at 2005-5-10 10:36 PM:
7 Z( q8 L! R8 }( o2 t8 x1 c0 ]9 @) `; ?) t6 W

+ \+ q. O; t- `- z- p) g* S我好欣賞你, 但你係唔係真係做到o係唔影響人o既情況下食煙?
) f) v2 H/ Q% j9 `3 D" v
1 l$ J5 ?$ ~$ x4 f* g" `6 k

4 d/ j. e: a7 |3 Q' C5 R* ]2 I$ ^& y( P* S. r6 E) L
yes,我只喺自己office (已裝2部空氣淨化機),汽車同屋企食.........我出街同出去食飯係唔食煙嘅 (私人會所另計因有smoking room)。咁大個人自我約束好緊要~!
Originally posted by BOYDWAN at 2005-5-10 10:53 PM:' [. ^: o* U* k8 |, Z+ K1 G

! ^$ u9 ~6 B# y: V; M; J  g; x+ w! ]) _. v0 _6 R+ _

. n- H$ Y' z3 c8 L: I+ n1 {* i
! T8 p1 O  q1 q" Q1 `0 V9 Kyes,我只喺自己office (已裝...
0 N/ |) ^- T/ M2 |7 k+ ]
9 o9 w2 J+ O. W. A8 A3 I; i' v. H最得好好, 但為左家人著想, 都係戎左佢啦
Originally posted by BOYDWAN at 2005-5-10 10:53 PM:
* z3 r. F0 U8 l- h8 U. t( P) ~3 ^% x- d+ ?* h
- ^6 c. c) u0 h5 z, M; L& n' n
8 s1 R- b, Z" D; c
0 d( [' ^, b) Y3 A; I" v$ s' |
yes,我只喺自己office (已裝...
6 f/ p( E  o& N. k4 |/ }6 C+ }

) I0 Y  Y( @5 D2 y' ~6 O  L
  ~, D" J5 A) G+ }8 @為埋自己著想....戒左佢la @@
Originally posted by BOYDWAN at 2005-5-10 10:08 PM:
* Y) I# a! V  Y3 i, w坦白講吖,如過香港通過法例將煙仔等...
( k# j8 ^- n: ^" w; K+ j% H# c% c' N) R7 Q" q* x; s/ x8 n
0 V0 d! T% z7 {# d1 n, ]
香港抽煙酒稅抽得好重7 a% L7 r- h6 y1 n5 b5 H. ~. }0 D
e條財路政府梗係唔會斷la
/ y( m9 m6 ]( b" G' F
* M, b# Z2 `" }: @1 ]1 G9 p而且一禁會影響不于預政策ge原則 @@
Support no smoking!
RyuII兄&MaxFigo兄,多謝你哋嘅關心同忠告先,小弟非常感激 ^^~
我自己都食煙,不過就唔會係d唔食煙的人面前食,除非佢同我講唔介意我食。
禁啦應該
我支持囉,4 B! D1 F% }- f/ r
無理由要d唔吸煙既人食吸煙d人既二手煙囉~~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 全面禁煙點睇? [積極回應者+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。