<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 俾機會你親口同神講聲多謝,你會多謝咩呢?[積極回應+]
返回列表 回復 發帖
Originally posted by vivienna at 2005-6-4 02:05 PM:
* R8 {, Z% W2 u: i' ^其實我覺得‘信仰’尼樣野好敏感﹐係尼度講好容易嗌交。
, \9 N' q' d5 _! i3 b, D3 K! E4 `: Z9 G3 F/ x8 z0 i
議事論事, 講道理啫
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
Originally posted by homan~ at 2005-6-4 01:58 PM:0 ~0 G: ]6 W8 ^9 I  D9 Z' z2 |/ ^8 v

) R. I- m( T& O4 A8 E
/ T' L' j$ q0 v; W4 P多謝發問~ + [; x, W/ t, y% i7 P% J' G! O/ O7 i
! k9 o- g5 r2 l3 q. s, h8 ~
1.點解只有耶蘇...
$ Z8 H# o# A0 K' ^9 ^

4 y4 w# n& N- D$ {0 n
7 Y4 p  q9 x# S2 T; z我就好公平既,我相信2005年前有一偉大的人 耶蘇
9 z: b! V1 n) P他本人應該無咁偏激,應該係曾經有一位大牧師,$ A2 G' X" p3 J
他看見世人亂拜偶像(西方)而改寫聖經或福音
# u9 `1 C9 P+ V( J/ l0 e0 `( U
, d5 _6 c( I8 T
, h- e; }0 h; }* i3 }+ S6 P+ M致於而家D基督徒真係好似被外星人捉過咁款!!
) g& N8 L% x, Z- D! A  O全部都洗過腦咁的,如有言詞不當,勿怪
能忍不計心胸闊,悅盡人情眼界寬
Originally posted by homan~ at 2005-6-4 02:06 PM:2 ~+ S* @0 n2 G" i
, c1 B  \9 t. i

+ w- _4 s* L) n/ @brother, 你問得好 !!!!0 Q8 H; Y: w6 s) C
% i% A3 W: i4 H9 D0 F: V
亦都...
& A, q% ^, t* }4 |你知唔知聖經係由人手去記載架﹖除左十戒﹐跟本成本野都係由人手去記載﹐入面係真係假﹐無人知﹐但基督教就話比人知信者得救﹐好多人跟本就唔知信乜。
Originally posted by 樂壇渣Fit人 at 2005-6-4 02:03 PM:9 D3 d; c6 w+ u# F, u. Q7 n

1 t; O8 I+ l% V# u& r
' W5 M+ P- {0 g) i9 f: Z+ c' {您一個對幾個真係唔係好公平6 |- U. i. F; Y
不...
+ i* D& Z2 W. P7 _
依~~好似好激下喎!% z" {/ _% @8 ~) j. H1 K  n
我又想問下,呢個世界係唔係真係有神?又有冇呢實質証據有神ge存在呢?因為本人無神論,咁我係唔係又要落地獄呢?咁究竟地獄又係點呢?
Originally posted by singgeihot at 2005-6-4 02:08 PM:; Z; B9 g# ]2 \& N4 i5 M

# w# B7 B$ h" Y6 U- @
4 g# P$ f1 j9 {* |議事論事, 講道理啫
% s9 w5 \8 j$ ^, R! ]
好難架﹐我地有既道理係會得罪基督徒架﹐而距地果D又好令人憤怒架。。。我試過一次同阿媽個親戚講﹐講講下火都黎埋﹐阿媽叫我收聲。
Originally posted by william303 at 2005-6-4 02:10 PM:
7 J0 A; p: c) L% Z呢個世界係唔係真係有神?
+ z6 S& z% l& s* H% [" w  I  ]
你甘問無人比到一個客觀既意見。
Originally posted by vivienna at 2005-6-4 02:09 PM:
4 e2 B$ s9 D; R4 }9 j( B6 R
2 ]3 L, V) d- X7 n1 J( C. m" h9 m你知唔知聖經係由人手去記載架﹖除...
5 n. m+ p6 t2 w, J* e

$ ~; J7 u4 J$ Q% u$ H7 ADear god,4 n$ J" D' Y0 i& t6 }
Don’t know if you noticed,
! z! D( p3 o3 D% G! O" A3 U2 YBut your name is on a lot of quotes in this book.
* g: |' A* l9 b+ qUs crazy humans wrote it, you should take a look,
  ^! {: K5 D) p. Y4 C) ^  ]And all the people that you made in your image,1 w" b3 y. K6 w. X7 \
Still believing that junk is true.
4 g, D3 v# z# dWell I know it ain’t and so do you
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
Originally posted by 樂壇渣Fit人 at 2005-6-4 02:03 PM:
' N+ R7 B1 S' ^2 G8 j' q9 s- h3 [  w7 a3 i* E% s

3 s( B' k( A6 v+ y您一個對幾個真係唔係好公平
# y! J8 S: i! w# A# g- t3 P; c不...
) {+ K& m  y* D

" d$ R; s6 b" u版主,我都係係度吹下水者$ Y1 o4 J: T/ I3 D5 q$ U

7 I& r% P! S# z  G$ g又唔係要分對或錯,吹下水者,有咩所謂ar 
- H# I/ B5 `$ e" i
0 M/ [* |1 v0 C# m依果問題....
+ o# Q4 r* a# h1 t- l1 P恐怕真係答你唔到~
6 }8 S0 [4 v& b6 t' {: d  l/ ?! [  T: v( w8 t
只可以講...
* l# ~: Y; w3 t  ^5 c; _% X4 W神唔係即刻要我地落地獄
: d$ ^  e  V1 k! H( Q- M) r有機會俾我地認錯law 
... 以為咁多人討論個topic... 原來開始 "離題"& n1 E6 _8 }+ \0 I! S2 V) T
有點....
誰願回看憂鬱的眼 舊事沒法平淡   偏偏要裝作平淡
憑著忘記將它沖淡 但是易說難辦   歲月已印在眉間
Originally posted by homan~ at 2005-6-4 02:13 PM:2 T' G3 R1 p9 y0 I; s2 }5 A

* g0 J$ D( c4 T
& A( B- {( D6 K: D版主,我都係係度吹下水者1 S: ]4 F+ b4 u) F
: ^* e2 B$ v, T+ Y( ~+ B
...
/ P6 `/ E3 i3 B# s; D3 O: q8 C3 ]
甘homan﹐你都真係一個幾大方既基督徒禍﹐你真人係咪甘架﹖
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 俾機會你親口同神講聲多謝,你會多謝咩呢?[積極回應+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。