<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 俾機會你親口同神講聲多謝,你會多謝咩呢?[積極回應+]
返回列表 回復 發帖
Originally posted by vivienna at 2005-6-4 02:05 PM:
: n8 B# P+ K, V其實我覺得‘信仰’尼樣野好敏感﹐係尼度講好容易嗌交。
0 z. c+ a3 G& d. z, X2 |) U

( y' m; B5 x( C  z' B' \議事論事, 講道理啫
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
Originally posted by homan~ at 2005-6-4 01:58 PM:, m- K; V0 b) F; w1 t

/ f2 K' ~; Y4 \9 f, \; `' P
% e8 X5 D# O( D! p5 X2 v9 @多謝發問~
. G+ A8 j& j3 L1 ?8 F
; L2 b& z0 \9 S7 X8 |5 K1.點解只有耶蘇...
1 A" G! W$ f+ i: \! V
' n$ ~# d) N% K& D( g3 U' K) n# V. f# P3 U0 `6 i/ \
我就好公平既,我相信2005年前有一偉大的人 耶蘇3 S% Q( @& S' I+ B# x/ s
他本人應該無咁偏激,應該係曾經有一位大牧師,2 g& L& A' c; n8 D- Y% F
他看見世人亂拜偶像(西方)而改寫聖經或福音7 h- m$ X4 T5 B2 `8 C$ o7 x

3 x% W$ P3 a: W
/ n/ \0 n# r3 H9 I; r1 }* _致於而家D基督徒真係好似被外星人捉過咁款!!0 D; W1 S! W% Z% t. p) n
全部都洗過腦咁的,如有言詞不當,勿怪
能忍不計心胸闊,悅盡人情眼界寬
Originally posted by homan~ at 2005-6-4 02:06 PM:
6 c$ o% {" Z4 j) L% J) n& R" p) f# R: n; j- H4 O/ P0 o

$ B" v& k: V. S* X# J* P. K, sbrother, 你問得好 !!!!
1 y0 ~1 E8 Y' m9 L3 o5 c, R6 O6 K1 D  Q- w7 D9 Q8 T
亦都...
! O* G# I$ h% t) O  ^& e% O, I0 O你知唔知聖經係由人手去記載架﹖除左十戒﹐跟本成本野都係由人手去記載﹐入面係真係假﹐無人知﹐但基督教就話比人知信者得救﹐好多人跟本就唔知信乜。
Originally posted by 樂壇渣Fit人 at 2005-6-4 02:03 PM:5 I3 s' j3 F2 D

9 \* g( n6 d6 @1 X6 N; ]  g+ w
( i9 [& j+ y9 k0 D" j您一個對幾個真係唔係好公平
. A' c/ o& w" w+ B' ]( Z不...
* w2 }; s1 R% t  o4 \4 b4 D. h7 |7 b
依~~好似好激下喎!; Q! F9 {2 N( G
我又想問下,呢個世界係唔係真係有神?又有冇呢實質証據有神ge存在呢?因為本人無神論,咁我係唔係又要落地獄呢?咁究竟地獄又係點呢?
Originally posted by singgeihot at 2005-6-4 02:08 PM:# R; M* k; q! u; s; U$ _4 F0 _, T- w

+ J. m4 \3 e7 k6 p$ {4 B% F, l" L3 c7 L2 g4 v$ I3 u  t8 O
議事論事, 講道理啫
+ K! U1 ~& m9 @( o好難架﹐我地有既道理係會得罪基督徒架﹐而距地果D又好令人憤怒架。。。我試過一次同阿媽個親戚講﹐講講下火都黎埋﹐阿媽叫我收聲。
Originally posted by william303 at 2005-6-4 02:10 PM:& K$ m% l+ E: m9 R
呢個世界係唔係真係有神?
. A8 q& y$ m% I1 Q你甘問無人比到一個客觀既意見。
Originally posted by vivienna at 2005-6-4 02:09 PM:
+ j: o" w1 w" S/ E# B
" M9 t) [% x6 h2 F+ t* o你知唔知聖經係由人手去記載架﹖除...
6 c  [" u$ ^, Z4 M
  \5 p" U* a  ^9 d! L2 z' z
Dear god,0 |- |! F: g5 u: A
Don’t know if you noticed,% `! \; q8 J% I- G: Q* ~
But your name is on a lot of quotes in this book.3 V% }& {- u( V8 ~  @/ e8 W2 Z, K
Us crazy humans wrote it, you should take a look,
& `! \& G$ }. U0 `1 S' MAnd all the people that you made in your image,
1 c) k9 n! J! \5 Z: Q9 I+ AStill believing that junk is true.! ^! ]' R4 ^% i; g2 w$ Q: U5 T9 p
Well I know it ain’t and so do you
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
Originally posted by 樂壇渣Fit人 at 2005-6-4 02:03 PM:
7 Q. Y. G2 S0 J; t3 D8 V! g3 G
" n) U* F! t: v( y* J; K
) A, [- B! |$ q$ I! i您一個對幾個真係唔係好公平
0 C+ I6 C& w3 W$ Y不...
( m. Y" [# g& ]; f+ M4 X8 k. q5 O% L9 z2 F
版主,我都係係度吹下水者1 y9 R% x9 E8 f$ F" ?9 q, M

7 S4 N/ W! K, h2 i7 n又唔係要分對或錯,吹下水者,有咩所謂ar # H7 W4 [4 f) a8 j; V
9 P0 G. {* \6 N! }0 z( F
依果問題....0 r& s" R, l4 V- e* m; N8 t
恐怕真係答你唔到~
* o$ o# z, B. }/ o) T" X) n! L% e' Y* T" F+ j# g
只可以講...
1 f; P3 J4 R9 J& ~" Z. Q3 N神唔係即刻要我地落地獄
8 }) r: q0 Z5 Z有機會俾我地認錯law 
... 以為咁多人討論個topic... 原來開始 "離題"
9 G- J5 \4 J" |+ I& O8 S) }. m有點....
誰願回看憂鬱的眼 舊事沒法平淡   偏偏要裝作平淡
憑著忘記將它沖淡 但是易說難辦   歲月已印在眉間
Originally posted by homan~ at 2005-6-4 02:13 PM:6 G/ u- |) b! F5 r
5 C0 Z2 Y+ @! ^/ V5 C8 s6 D

7 Q! w, A9 S. V  u/ i0 A版主,我都係係度吹下水者& ^: A2 ^" L% O5 [( g) d. j
1 |3 s7 M5 f! v4 n( Z8 j/ u( R
...
4 T4 q( `' ]* N4 P: v% P+ x
甘homan﹐你都真係一個幾大方既基督徒禍﹐你真人係咪甘架﹖
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 俾機會你親口同神講聲多謝,你會多謝咩呢?[積極回應+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。