<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 俾機會你親口同神講聲多謝,你會多謝咩呢?[積極回應+]
返回列表 回復 發帖
Originally posted by vivienna at 2005-6-4 01:01 PM:
2 A( s0 l5 I8 w& Y& `! H! n% I5 k, V3 f8 h1 W# Z
i am not generalizing, christians...
, g+ g1 B5 y; {" _+ L2 Y
$ D, D* k/ V" p" H" U+ `
好似 26FUN 喎.... 儲分
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
Originally posted by 良友 at 2005-6-4 01:03 PM:
% ^$ S# K! v5 n- N& p
: e4 e9 e9 p; q, W8 k+ S: ~; }' X7 V* z" [8 g
出世係中東國家的人就一定要落地獄了~真可憐
3 t* d1 Z0 D% u3 c+ U0 F
( h# a4 H+ n, h8 \( E* D& @
唔可憐, 回教又有自己一個真神, 另一個天堂
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
Originally posted by singgeihot at 2005-6-4 01:10 PM:
6 h7 b( H: R6 u) q. S" `  G( k" K4 r% N9 K2 h' ~1 h, f8 C4 g

- `& ?  U; f4 A; d) X  \唔可憐, 回教又有自己一個真神, 另一個天堂
  t9 Y- I( v4 f/ Y0 y% }& ononono,唔信耶穌就要落地獄架喇,好慘的
Originally posted by 良友 at 2005-6-4 01:10 PM:$ z2 M; X. g% [. S

s+ C" w8 I; f  i+ s7 w' hnonono,唔信耶穌就要落地獄架喇,好慘的
, P( A9 {+ @; b( i. a) e
跟本無人知。你未死過既﹐你永遠都唔會知道。
Originally posted by 良友 at 2005-6-4 01:08 PM:
: n& D8 p8 }/ Q
& R3 \2 G3 M) |0 m/ @/ i人地耶穌大呀哥話唔能信佢就要落地...
3 j0 |1 z) h8 d3 U1 R( p- S  B
" d) M" U' H4 V, ?* l# [+ ~- s好似好好福利喎, 良友兄你有無諗過入会呀?
基本上﹐如果你未結婚就同女仔咩咩﹐就已經足以令你落地獄啦。仲有﹐基督教本身係唔比你用避孕套添架﹐不過尼幾年愛滋病興起﹐所以慢慢先接受CONDOMS。
Originally posted by 良友 at 2005-6-4 01:10 PM:$ X4 R% j2 E5 M! x3 _( K

9 y1 D2 {& `3 ~7 l- snonono,唔信耶穌就要落地獄架喇,好慘的
5 m4 m) ^/ K6 Z4 _# p- j) W% Z
4 e, h1 b8 O: o3 i' z* ?又好似係喎, 俾你講到驚驚地添
Originally posted by vivienna at 2005-6-4 01:15 PM:
5 l! |5 O  o" _9 x基本上﹐如果你未結婚就同女仔咩咩﹐...
# {, R( T- K+ V: f5 H1 g9 i( _7 D1 O3 m! y. ?
雖然無乜 Principle, 但好 flexible 喎, $ |8 ]  r1 j1 D2 E
Benedict XVI 要搶客就要学吓喇
Originally posted by singgeihot at 2005-6-4 01:18 PM:( v$ U. J# M% b: g. s

+ n. u2 m+ v& J! ]8 U) {1 q
! E- {/ y" y$ f# D: M雖然無乜 Principle, 但好 flexible 喎, : q+ D9 g6 v1 n1 n& m+ W" n+ I
Benedict XVI 要搶客就要学吓喇
( @2 ?2 a0 X# B2 Z/ ABenedict 係天主教﹐唔係基督教。+ l8 M: F) i8 G. v' c+ N% K8 ]. k: f
John Paul o係距任內就實行左‘神父唔可以結婚’尼一樣野。
8 |# Z9 y0 e  U& [1 q$ o- y全世界最多人信天主教﹐最有影響力亦係天主教﹐我覺得基督教識講唔識做。<----尼句野會得罪好多人
各位brother 好!!; D/ v& q9 m) g% x% q9 c
( ?1 {( H( b, _. t: M5 V
我係基督徒, 希望解答到你地d 問題~+ J2 c  y) v: x0 K

+ U* e  T1 n2 e5 o依家唔係要逼人信, 更冇話一定係我啱你錯,
+ _8 B+ _, ]: r* W1 e; g9 Q只不過交流下.......ok??
  Y2 v. g5 I1 G& s+ ^, `& @) I+ P$ Y8 c# S' n' N' A& r
brother, 有咩唔明可以問, 我都會答架
/ {: M2 p4 G! e9 U我亦都會睇番d posting 俾大家知道基督教既立場
* [2 C" G5 B+ ]. _$ H% _" M
2 M; J+ ?7 m1 m1 k6 e9 W: z如果hurt到大家, 係度講聲sorry 先 !
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 俾機會你親口同神講聲多謝,你會多謝咩呢?[積極回應+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。