<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 俾機會你親口同神講聲多謝,你會多謝咩呢?[積極回應+]
返回列表 回復 發帖
Originally posted by vivienna at 2005-6-4 01:01 PM:
: ^* E$ p9 ?& k
! n& ^" t# O7 B" i' ki am not generalizing, christians...
" N3 y: q1 A: l: V
, {$ F& u: O; u, Y4 |
好似 26FUN 喎.... 儲分
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
Originally posted by 良友 at 2005-6-4 01:03 PM:6 c- I2 V% y' J4 j0 y" c) ?
3 N/ c/ s! k3 h% [3 W& l9 o, V

. _+ j& {7 |7 k出世係中東國家的人就一定要落地獄了~真可憐
9 e7 }6 A3 i  b6 r9 Z( Q
) q% s8 t/ w; N" U
唔可憐, 回教又有自己一個真神, 另一個天堂
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
Originally posted by singgeihot at 2005-6-4 01:10 PM:
0 P' W8 a/ X% O- {7 L6 b+ ^4 D+ y! k9 |( s9 z* O  l; R

Y  [& |# p6 t1 `) \& j唔可憐, 回教又有自己一個真神, 另一個天堂
$ b7 h0 p' m8 f. B. h' s) Cnonono,唔信耶穌就要落地獄架喇,好慘的
Originally posted by 良友 at 2005-6-4 01:10 PM:
! C% f- [3 @+ f% @+ ^7 r3 P3 Y
9 I4 x. k- H* Y- ?nonono,唔信耶穌就要落地獄架喇,好慘的
" L3 N2 H# v! N跟本無人知。你未死過既﹐你永遠都唔會知道。
Originally posted by 良友 at 2005-6-4 01:08 PM:2 ]! `1 a! k1 X6 O  x
5 j2 z  _# `: L0 ^* i; B, O. w
人地耶穌大呀哥話唔能信佢就要落地...
- P! q' G) ]) `, m  u$ r

& d$ f) _# A% y! X( I7 }. Y7 o) C好似好好福利喎, 良友兄你有無諗過入会呀?
基本上﹐如果你未結婚就同女仔咩咩﹐就已經足以令你落地獄啦。仲有﹐基督教本身係唔比你用避孕套添架﹐不過尼幾年愛滋病興起﹐所以慢慢先接受CONDOMS。
Originally posted by 良友 at 2005-6-4 01:10 PM:
7 g! Y0 n; R+ u5 d( k; v7 O: F( B8 ]; G' _5 Y
nonono,唔信耶穌就要落地獄架喇,好慘的
! }7 U: z2 ]# C: A+ g( D5 E: V
; C: i, I# i! L2 R8 I% ^+ }% K
又好似係喎, 俾你講到驚驚地添
Originally posted by vivienna at 2005-6-4 01:15 PM:
3 |: |3 ~3 n9 O- @) B+ @6 M; V# C( F基本上﹐如果你未結婚就同女仔咩咩﹐...
( Q, f% E+ O* x" @* l8 Q9 f" S. a4 ]4 P$ B. t
雖然無乜 Principle, 但好 flexible 喎,
* ^- U% K  ?& N: H! F" `* }Benedict XVI 要搶客就要学吓喇
Originally posted by singgeihot at 2005-6-4 01:18 PM:: j5 g) M5 x* [! V. o
0 l6 ]9 k$ U$ k6 H/ B3 v

! z6 I' c6 {3 n- t- ]6 v+ [" u( B雖然無乜 Principle, 但好 flexible 喎,
% o7 `! C  P' v3 hBenedict XVI 要搶客就要学吓喇
+ |8 ?; n7 x% D2 t7 t
Benedict 係天主教﹐唔係基督教。
! C* D- `* T  S7 s* k: d, ?0 \John Paul o係距任內就實行左‘神父唔可以結婚’尼一樣野。
+ Z  v$ N6 |$ S! f全世界最多人信天主教﹐最有影響力亦係天主教﹐我覺得基督教識講唔識做。<----尼句野會得罪好多人
各位brother 好!!
; H, L/ C6 n) T+ l. v  k: c- r9 @9 _/ B3 U* B" g
我係基督徒, 希望解答到你地d 問題~
) B& I. f2 d+ k! n: l4 I! p6 q
依家唔係要逼人信, 更冇話一定係我啱你錯,
! O. z/ u. V; ?7 g0 @1 E& s9 c只不過交流下.......ok?? 0 a$ G' ?( }) v+ y

0 q- P, I6 z! H( ^4 |brother, 有咩唔明可以問, 我都會答架
9 {% J. T9 B9 u# Z4 D我亦都會睇番d posting 俾大家知道基督教既立場% y8 A9 [% r5 g1 i6 e6 k2 ?
) _$ ~! l( G; A. a+ Q- g4 S% v
如果hurt到大家, 係度講聲sorry 先 !
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 俾機會你親口同神講聲多謝,你會多謝咩呢?[積極回應+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。