<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家最驚咩野昆蟲? [積極+]
返回列表 回復 發帖

大家最驚咩野昆蟲? [積極+]

我大部份昆蟲都驚,
& r5 O% t7 Q0 q& W+ ]/ l/ g) h曾經試過係茶餐廳食野時,因為有隻烏蠅飛埋黎,7 D: I+ s6 [. y+ p
嚇到我一九拍瀉左則邊果位杯凍檸茶!6 G- K4 W. k2 W  j# Y& x
好在則邊果位係我朋友
1 g) l/ ]3 X1 q, C$ P+ B7 I5 x& Q0 a9 ^( h
[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-6-10 at 09:57 AM ]
如果講常見既
" V' x( C. |( h4 ^; ?就一定係「蚊」!!!
* W, B% H/ X+ A! \
: R) g, M) C3 S' v1 l飛得又快" J, Y6 e* i& \7 _! X* U3 f
體積又細" k8 a3 H% y9 B6 r
好難捉  l2 q( R+ s* _* D! E; r

( y: P4 y2 Y8 N2 t# \日頭都好d
( B- v+ ]2 z3 W  P& C( n4 S: W5 y夜晚d蚊就出動' [$ I- n) R  U8 c8 p
就算唔咬您/ C1 o! g; m; c! y' z
都會係個耳仔邊「嗡嗡」聲煩住哂
: p: G- U& O7 C5 N% Q好慘架
Originally posted by 良友 at 2005-6-9 09:57 AM:5 _5 g6 q/ D1 B! J
我大部份昆蟲都驚,
$ M+ [- p9 q; o0 T5 `曾經試過係茶餐廳食野時,因為有隻烏蠅飛埋黎,
" u8 ~6 n1 u: y8 a4 f, O嚇到我一九拍瀉左則邊果位杯凍檸茶!) |( L1 F. K* V! N4 y/ i
好在則邊果位係我朋友
2 y- Z6 }4 x2 n9 N7 J. V" r# n/ a& Q# t% [& n% V
所有昆虫, 特別係响狹少空間亂飛嗰隻+ u5 }* |9 b/ X# D
不過蟻我就唔驚喇, 仲会同佢哋玩
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
Originally posted by 樂壇渣Fit人 at 2005-6-9 10:11 AM:! o7 u  t. R: l" t4 j0 a& b6 u. p" X
如果講常見既
1 u7 M0 w2 `# P就一定係「蚊」!!!
6 I6 z0 R& a( s: R. o$ ^& B4 H1 G: j$ a6 l5 A
飛得又快4 _1 E5 e  W' w9 t; H5 L
體積又細
. Y% a! D$ \; r+ e* g6 w  t0 n好難捉
; c3 u# c5 G8 v: k( e+ @
" L5 f% X- W8 |! u& L" o) J& h日頭都好d$ P6 h8 ?& D0 C! b. e: s
夜晚d蚊就出動8 I8 D+ c3 F9 o5 x& x
就算唔咬您
# t$ R8 h8 `: K3 g都會係個耳仔邊「嗡嗡」聲煩住哂
7 ]( i$ H; X, H( \# N* Q好慘架
! G6 ~4 M, X: V. d
我同我阿哥成日玩..=.=~用手捉~之後再放佢出黎飛~再捉=.="
好快手~~~~
字伯言,吳郡吳人也。本名儀,世江東大族。
Originally posted by 阿細 at 2005-6-9 10:58 AM:
% Z  N7 N/ _1 x0 @
# W" w* ~! W3 ?+ X7 h我同我阿哥成日玩..=.=~用手捉~之後再放佢出黎飛~再捉=.="
2 P# o* O& i/ ]2 {- h" _4 s
1 E3 ]- L0 Z0 ^# ~. d. F6 q7 X
我同我阿哥成日玩..=.=~用筷子捉~之後再放佢出黎飛~再捉=.="
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
我依家好多昆蟲都驚, 細個o個時都唔係咁o架, 都唔知點解依家變成咁
蟑螂!!!
, ?. s: H; m# g; W5 @& v6 ?7 x離遠見到已經打晒冷震,怕怕!!!
識飛曱甴!!8 t2 W# O% ?# ~; A# P
6 G; K0 j8 O* ^" ]7 G
[ Last edited by 史艷文2 on 2005-6-9 at 01:38 PM ]
能忍不計心胸闊,悅盡人情眼界寬
Originally posted by 史艷文2 at 2005-6-9 01:15 PM:7 W) C) }$ m4 D/ z
識飛曱甴!!
, t7 C% [8 k5 Y! _3 X. A
& Z7 R* D6 W8 R[ Last edited by 史艷文2 on 2005-6-9 at 01:38 PM ]
: j% s+ O8 O8 h. g% Z% E8 t9 ]) ~* J& P, [: e8 h
曱甴本身都夠晒串架喇,+ v( q& b! M, F4 c2 S/ Z
識飛果D仲X串,我都好很驚,係HOME見到都唔知點處理!!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家最驚咩野昆蟲? [積極+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。