<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [生物圖]圖解豹虎〔金絲猫〕公乸[+]
返回列表 回復 發帖

[生物圖]圖解豹虎〔金絲猫〕公乸[+]

大家有無玩豹虎。跳珠科蜘蛛。
% m9 p) R4 t% Y9 n; D& u- o
& [# o/ ?- g: j2 @知不知怎分公乸。如果都是年幼蜘蛛,即是太細隻,就很難分別。但只要成體,雌雄就會長出其特徵。1 Y  ]5 |; m6 H" V# v# G& |5 M$ n# z
蜘蛛乸因為〔虫敖 肢 -- feng)儲卵子,所以左敖肢未端程球狀。
0 E, S& Z3 g" P, W! L7 d* c& m反之雄性無球狀未端,整條敖肢程條狀。
& M+ m2 z4 s/ X! T& R) N1 }# |- L/ h! `; H2 ~3 G4 a6 B+ i
[ Last edited by 月月鳥 on 2005-6-28 at 10:42 PM ]

splider     001.jpg

splider 001.jpg (81.8 KB)
480 x 576 PIXEL下載

splider     002.jpg

splider 002.jpg (79.6 KB)

splider     003.jpg

splider 003.jpg (79.9 KB)

nil
哦...我明la, 咁分...; @: u  V) q, x6 j
不過...無玩好耐lu... 有時行過見到咪攪下佢個竇lor...
誰願回看憂鬱的眼 舊事沒法平淡   偏偏要裝作平淡
憑著忘記將它沖淡 但是易說難辦   歲月已印在眉間
真係好耐冇玩喇.....
$ m( L; j4 e. U+ g( G/ k* f  S2 e仲記得最勁應該係皇上皇@@"
Originally posted by 左輪仔 at 2005-6-27 11:53 PM:
- q7 G2 `( d: C真係好耐冇玩喇.....
. M, y* h+ \) A/ k1 u% f仲記得最勁應該係皇上皇@@"
2 \0 z- ]3 U$ _) }% Y~_~ 從未見過...7 B, ?) @) X* ?% P# L9 q! g2 t
傳說係金色... 但未有人見過...
Originally posted by JCer at 2005-6-27 23:56:$ Z! I2 V! ]/ ?! R- R

8 ?9 v& C8 a, n3 M) ^~_~ 從未見過...
7 s1 D: U- N2 W) U: [& M- R傳說係金色... 但未有人見過...
1 G  E# ?4 [7 o1 M
只係d腳係有d金間,唔係金色嫁
以前最勁都係得一隻(老督)/ ]! K9 _: o* E+ `5 {6 A. G
多數潛到(金花仔)
能忍不計心胸闊,悅盡人情眼界寬
Originally posted by 史艷文2 at 2005-6-28 12:53 PM:) b8 A. P, _9 o1 D
以前最勁都係得一隻(老督)
0 a2 T; \  C4 b) {7 p多數潛到(金花仔)
1 u: O" k% n, j3 ]' {( j1 n
嘩!成班都係死老鬼!包括我!* d; M7 T, A8 a
都唔知幾耐冇見過人玩,唔知依家邊度重有得賣呢!
Originally posted by william303 at 2005-6-28 01:17 PM:
, {4 r/ A) b( U$ b! r: S
' }0 I6 _8 v) t- P/ m7 |嘩!成班都係死老鬼!包括我!
0 F( e* b( ^0 J( n4 F1 O都唔知幾耐冇見過人玩,唔知依家邊度重有得賣呢!
% w8 S' s9 @' w/ ^8 j; k
唔知邊度有得捉呢?
斯文靚仔,謙躬有禮,熱心助人篤版主
Originally posted by william303 at 2005-6-28 01:17 PM:
/ G! f. ]* `! u# y! ?+ n! V4 U: ]  i; \$ M
嘩!成班都係死老鬼!包括我!6 t  u# O. ?+ _6 ^" B3 A" F
都唔知幾耐冇見過人玩,唔知依家邊度重有得賣呢!
1 U, }8 ]. Q6 J0 N$ R
我地係放學去捉ka wo....~_~
: {! A( L% ]6 v5 G; a0 d我成日都捉唔多... 要人比D我
Originally posted by JCer at 2005-6-28 04:00 PM:
+ W' h- y. |* P- M
  ?1 S/ K4 [% w6 w, k我地係放學去捉ka wo....~_~
; H1 x; d' z: r. @( ]我成日都捉唔多... 要人比D我
, |* w& o* m& Z. V4 v) v
依家重有人玩架?我玩果陣都廿年前囉!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [生物圖]圖解豹虎〔金絲猫〕公乸[+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。