<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 對於打老母的睇法
返回列表 回復 發帖
Originally posted by oialansq at 2005-7-28 11:59 PM:1 k) a2 V$ x4 g1 c0 K% \) I$ S# C, {7 ?
好明顯7 b( U# F3 Y- B5 t/ n
佢想耍我地
* `  {7 I# V& ]; R1 m8 U  A/ P& B
~_~ 係你地心甘情願ja...
誰願回看憂鬱的眼 舊事沒法平淡   偏偏要裝作平淡
憑著忘記將它沖淡 但是易說難辦   歲月已印在眉間
哈~~ 這就是出位的吹水貼??; t  b& h/ q2 u3 U) d- x  w" n! A

7 K: A; g3 S* U  B2 F1 L不要笑大我的口了~~
) F# A. G3 P0 W9 o$ }  v
" q6 J; b3 n6 l7 I! }$ j0 S我覺得partyjoy無聊得很~~) j9 b3 K( j( {
2 K% [' f2 E* P  {$ a; q3 G
JCer兄,以上各位人兄見到有人發貼,就會好自然以正常人既角度去回應。這樣的話,有問題的不是他們,只扮有野但實情無聊到嘔的partyjoy!
" H5 f: }/ I  J( Z# s9 h; O. B2 w% z
這樣的話,好~~ 你咪繼續發囉,睇下仲有幾多人會睬你~~
# }( L( d. j& p9 Y) E: n3 Z: i4 X/ ^2 I4 @" [, E4 F
[ Last edited by gundamman678 on 2005-7-29 at 12:41 AM ]
軍階: 中尉
座機: RGM-79 SP II
開始準備聯邦軍官升級試! 向大尉軍階目標努力!!
Originally posted by JCer at 2005-7-28 23:44:1 n3 ^: S5 \( f8 D# i% m
哦!!  我都覺得熟口熟面ka la, 原來係...
) @& ]% ]* a! [) [& }; H: D
: b# P" a2 W0 q3 Y/ ujcer, 我睇到一半已經覺得係佢 ~.~
我覺得打邊個都唔重要, `' q* k3 v# w
問題係打既原因
# E/ h; q/ B# b. u! ?$ c8 h, I! X, e7 P/ {7 m, |
可能我咁講會過份
: @, n9 G; ^5 O3 N但點解打阿媽就一定過份?!!
3 U' l( W4 u$ D( J可能人地阿媽真係好錯呢
( y# ]% |2 S: m6 g大家既環境唔同2 W0 ~; _, k$ L- f
就有唔同既體會
' B8 ?7 }3 F0 O/ Z# r一個幸福家庭底下生活既人# q) P+ @% k* h
唔會明白個班少數人既感受* J8 [/ e' V6 K- e( d: M+ p/ b

4 j% S# l# V9 L" c, o# ~+ d9 K0 v0 {就算唔講呢個case
1 Y) c7 f7 D1 K+ E- t; B: o我都係覺得唔好一野就話「應該」/「唔應該」
' S2 s) q. U6 `) q每件事都有佢既獨特性
5 Q: F& }) ?$ _- l4 G7 n! }唔好俾書本上既bias影響自己既決定
我覺得呢個 "爸打" 有幾個可能:: X7 r9 J& l  P5 o( l
1. 無聊 兼有 被虐/被插 傾向. 無野做寫篇野 出嚟 做個機會 比人插
) \# I" Q2 P7 h5 v2 \( A5 ?) k2. 話比人稱, 佢需要睇醫生. f  [6 `# C. C% ~* j( p8 E
3. 用另類方法發洩
  l4 i: p7 k! Q4. 想睇下亂寫有冇人理( a# o/ N; p( y9 g# E
5. 做小丑引人注意, Z7 p" j# q( i" \+ {0 H8 w8 A
6. .......4 X) B9 G9 V+ N/ r8 x
9 n/ W/ }) z% I) N9 g
除了睇醫生, 朋友你成功啦........
9 G. Q8 y: p+ _6 ?& l& X+ Y$ D$ g& J6 R. I; C
(樂兄, 同意你睇法, 家家有本難唸的經, 不過佢都講唔出理由, 好難叫我地認同. 同樣, 我地都唔可以幫佢搵原因另佢好似好合理, 只可以用正常人的觀點去回應)  J' c7 _0 M  P7 o$ C4 b6 O

5 T4 T5 O2 w& R[ Last edited by fatfatdragon on 2005-7-29 at 01:08 AM ]
小弟唔易做, 大佬更難當
飲茶你行先, 吹水我最叻 (好文區茶客 - 冰鮮潛龍™寫於人間死城)
佢有思覺失調
Originally posted by gundamman678 at 2005-7-29 12:39 AM:) P4 z! o% F- a( v  R) L: }( p
哈~~ 這就是出位的吹水貼??
3 j7 y: |$ t5 `$ X
! A+ I) K3 x5 A2 ^. R6 F不要笑...
+ ?6 X; [+ p2 k  @* m% Y高達兄, #10 一出就係人都知咩事la ma...
+ @9 {2 j: t/ F& z1 c3 J+ g重要為了佢打媽的事要嬲??
1 P* k( }' H; N3 W$ q佢吹水咁勁, 唔係出色的吹水員咩??
3 Z5 v( r* b# x+ W* V5 _) Y. ~5 D7 H' g奇怪奇怪~
6 m7 A7 m' Q0 b$ {0 M. v( 記住, 呢到係吹水版 )
, _" G$ Y2 G9 V" L- |' B) W; l
& R( R" O* D: T0 |8 S[ Last edited by JCer on 2005-7-29 at 01:17 AM ]
誰願回看憂鬱的眼 舊事沒法平淡   偏偏要裝作平淡
憑著忘記將它沖淡 但是易說難辦   歲月已印在眉間
Quote: " b: ~% H" ^( t
Originally posted by partyjoy at 2005-7-28 21:37:  v' F, C' C. h7 v% E
請問若果有極大原因去打老母,那各位大哥有何睇法呢?  # W& w* ]1 }, j' o- P. S3 r

# G, X$ e& g% E- [* G* Upartyjoy 兄:
! \9 c" e2 N, D3 ~0 E9 F你的問題非常好) |0 w' p( t4 I9 F3 [
我建議你自己試下打老母,然後問她有何感受?' B6 X1 M8 G; i; F+ H+ X
跟住將她的反應 及 你的感受與我們分享............
* D* J3 B% Z7 _' W; N讓我們學0下野
老母你都打? 你仲係人黎ge?
打老母?!?!
& @6 U2 Z9 I7 |+ t( k1 _. @+ `. L
: g6 `0 k, P9 E& k2 e3 Y不能啊,點都要比面佢地
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 對於打老母的睇法

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。