<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家幫忙請假夕口
返回列表 回復 發帖
間公司請著你好快會摺埋
咁孤寒o既話就唔好成日請假啦, 要尊重份工呀
6 J& I& k8 F, I# O6 s0 E/ k" F古代d 太監年中無休, 日日都冇得請假咪仲慘過你
Originally posted by 大優勢 at 2005-10-27 00:44:
( ~( f# ^& L- M我唔肯定有時間出紙
8 v# c) G8 B, i4 E9 r4 x$ T2 v3 Q/ |; n: j" S+ Z5 r

, M& A& B6 k  n- r9 u- ~$ g8 I咁唔好諗咁多,索性番工算啦。
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by 機密 at 2005-10-27 12:47 AM:; Q% e  ~' \& _  T& O/ r( G
2 c3 R  V3 I; L7 \
; ^7 Q. O! f7 T7 [9 I4 ?
- ?' Y# L# R7 H; t0 f% e
咁唔好諗咁多,索性番工算啦。
/ j( A8 \3 M3 W* F/ h. H

! h! G: S% j0 d. m8 ~咪玩       100  % 要請嫁
Originally posted by 大優勢 at 2005-10-27 00:49:5 J; v% `3 f+ e. }* |/ N
' N* B7 J' m' N) ~9 e0 `7 ^2 o- j
( {1 [# O! G  ]0 D2 Q4 P- J
咪玩       100  % 要請嫁
* j/ j  P0 N, s# C& {
) _  M+ n# l# I" O9 Z% s
repeat,請病假已經是最完美的方法。: ]; k1 ^5 P, m) c

0 {. F( y5 N% P8 e& p無時間就依家去急症室,扮胃痛啦! 又是沒得check的,你要同佢講想要病假先得。
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by 機密 at 2005-10-27 00:59:
/ s+ S. _; m. E/ q/ ~; ^
  w2 h. C; }- b7 p  @) ~% _. i
: B/ X% l2 y- u) H# K: ^repeat,請病假已經是最完美的方法。
" h' l, J; \  l6 g0 m  x4 N* s' }6 V6 z2 j* z* Z5 K  a
無時間就依家去急症室,扮胃痛啦! 又是沒得check的,你要同佢講想要病假先得。
4 U4 m3 p8 R% ]" y0 L
無時間就千萬唔好去急症室,排隊都排死,你又唔係真係急症
Originally posted by ciger at 2005-10-27 01:28:
! H% m6 X5 ?& @0 C- l* s+ e' v, C# W; X$ I0 W$ S, G) P" ^3 e  s
無時間就千萬唔好去急症室,排隊都排死,你又唔係真係急症
: Y' b: y" [; j7 n( x0 i1 r5 m0 F
係要排隊都排死架啦! 但如果佢明早無時間睇醫生,咁夜你叫佢去邊度睇?  呢招連我老婆做護士的都話OK,信唔信隨便你。
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by 機密 at 2005-10-27 02:20:
  F" ^! T6 [! n% w5 X4 P
5 k/ W! {0 y" w' [6 }# E# y  @8 w& U+ {  [$ [3 H9 Y8 L' A# l! x
係要排隊都排死架啦! 但如果佢明早無時間睇醫生,咁夜你叫佢去邊度睇?  呢招連我老婆做護士的都話OK,信唔信隨便你。
; w* s( h" ~& F  o; w
除非佢零晨去排囉,如果唔係就冇用,無薪假期得唔得呀,唔出糧可能批呢
Originally posted by ciger at 2005-10-27 02:28:
3 u8 S8 R3 E: }* d# [- J- G) S8 f. i, Y
  K; S3 n" e8 M! z, i除非佢零晨去排囉,如果唔係就冇用,無薪假期得唔得呀,唔出糧可能批呢
# ]: V4 F2 u' p; [5 y) ^) J, W
$ \" K$ x+ W: p2 W9 C講完好大機會放,但長放那種。! G4 v! \) e. [/ H8 F, y
好多野唔係你話正路就掂。  你放病假一日半日好地地,問佢放假反而『成日記住你』,分分鐘找借口炒你!
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by 機密 at 2005-10-27 03:13:5 [" H% E- B& f: v9 x3 K, p
7 O1 h4 [3 V* q$ X
. Z+ z, i- E1 v
講完好大機會放,但長放那種。
2 m- V& E, E; @: I( a& E好多野唔係你話正路就掂。  你放病假一日半日好地地,問佢放假反而『成日記住你』,分分鐘找借口炒你!
. q; ^8 O9 l2 V* [, D3 B都唔一定架,最多咪扣大假,大假唔一定要連續放,其實不如12號都放埋,攞3日大假囉
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家幫忙請假夕口

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。