<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 問大家一個問題~
返回列表 回復 發帖
Originally posted by BOYDWAN at 2005-11-23 09:09 PM:
% r5 }1 w' z9 y5 Y$ b4 L: X/ L; p- e# l- m1 {3 W; T3 l1 y' ~
釘喺佢本手冊上面咯,寫埋原因比佢家長知~2 g% O9 o/ j; Z5 p  S* Z& N$ L
每日邊個乖就一粒星星貼紙,夠十個就一張coupon.........化算喎~
4 l8 y* v3 s" y8 h. }  [& C; s$ p0 g# I2 x
贊成BOYDWAN兄貼星星ge做法!
7 M8 |& m5 m# f' M. E我N年前都湊過下一班小朋友!
. ]9 n5 p& ]/ z! q8 P呢個方法絕對係work o既,
* Q% t" X* X6 X, r  `) Y但係做法有d唔同,; ]3 \! l3 _5 G7 l: b
張圖表一定貼係個壁報板俾其他小朋友睇到
( ~: N5 }3 \2 Z, j9 ]唔需要寫明原因!亦千祈唔好吝惜D星星貼紙!
3 W. w1 q4 @1 L! \8 @以我當時GE做法!表現好就會貼佢一粒橙星星!4 J1 A1 `) s+ N5 Y5 m
貼滿十粒橙星星就變一粒銀星星!三粒銀最就變金星星!
, F% t( J+ G# j7 R9 z如果有小朋友拿到金星貼紙!
0 z2 c1 X0 t# N% B0 l你可以係咁依買d小禮物送俾佢!
' H# B/ A0 F! F& D5 y: x遇著頑皮小童表現好ge時候!. V  ~) Y7 \  d/ X% I. e# b' S
一定要大大力讚佢
$ ]( c) y1 T# N8 `. T不過一定要做得好公平!獎罰一定要分明!
$ L6 t+ C1 `' }% K因為呢個世界難免有d小朋友係特別可愛特別逗得你開心!! E& N9 g& B5 ]2 L7 o
但係有d就越叫佢唔好佢就越要做!討厭至極
4 W1 V5 |  b: }不過都係小朋友黎!所有小朋友都想人係讚ge
# e5 Y2 a% F" S4 w! z9 N  {有d耐性就得
Originally posted by wind69 at 2005-11-23 10:49 PM:
7 b: q9 y" e3 W5 L) ~/ ?% e* Z: L- O" f% x

& j! \; {% y) U+ b5 Z* \& p贊成BOYDWAN兄貼星星ge做法!
" c1 m* \' l% `5 D3 Y/ V我...
* H# c$ B$ Y; }0 x5 Q- t1 \4 ]/ ~
我冇咁大能力~
% k( m! U5 c$ @* J. l3 O因為我只係一個多如智能的導師,唔係幼稚園老師(我男來的)
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2005-11-23 10:51 PM:% n) p& n! p: X$ o( ]- f
0 v0 g) B7 H8 a8 e$ l
我冇咁大能力~+ }4 F- _! I' q5 n+ T* s. A" }  G
因為我只係一個多如智能的導師,唔係幼稚園老師(我男來的)
' i7 z3 E7 O, l$ g& q3 }: ?7 |2 a: c" x5 k6 W5 I
唔駛好大能力卦- M  X9 L1 K) {1 n/ |6 [
總知你係一個導師,帶ge係小朋友,就可以用呢個方法...
Originally posted by wind69 at 2005-11-23 11:00 PM:  e1 _) L5 D" y: c6 h( \  i

# Y0 g4 o) G/ @2 l% A8 N3 }& l+ ^+ e: A! b8 z( b8 \' g5 a
唔駛好大能力卦
& C8 H% e4 U1 S# D, ?, ~. Y總知你係一個導師,帶ge係小朋友,就可以用呢個方法...
0 G9 \* u, z9 X3 ^$ R9 o7 U都諗下,改良下~
: {' r+ F3 m' `+ q. b. ]煩請看#24
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 問大家一個問題~

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。