<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » (CE)大家考世史考成點呀 ???
返回列表 回復 發帖

(CE)大家考世史考成點呀 ???

真係估佢唔到,真係吹佢唔漲....
  |/ e9 K$ r1 |, j" g
6 }& Q8 U1 V+ Z' V: |1 [. v我溫得唔熟嗰d佢就真係考晒,' R/ I% I; Q( w6 |' T
(香港政制,日本), Q4 j0 E1 }; d& c7 Y/ N! T) e5 d5 d
最衰就係日本,我諗佢會考經濟奇蹟,點知佢考日本早期嘅野....
$ `. q% f3 q* m  t" B, d" Z! h. Y/ p& P% `6 T5 A9 s5 q* ^
阿sir一早叫我地溫南非同巴爾幹,- g2 s" {3 I/ Q. U* G
點知真係出番南非6 g% ^: L3 ^/ Z
% k) C& e; ^7 }6 E* J
不過今年CE都算好彩,好多都係吹水題,& X8 R, ~% b- ?8 ^$ T
只要平時肯去睇下本書,基本上都吹得到,
( }2 [% x" I# O- i! u  J起碼答到個point....8 p( j& k' i+ l6 C

7 i9 m9 B# V: x8 g最後嗰條論述題,唔駛講啦下話; T7 @0 s2 f4 \
我諗大家都係答第9題,即係自由題,
( q( Q2 Z# D; D2 s5 n( t我個人就答1978年中國的改革開放....9 E& q0 w  B! T9 C

; Y4 ~3 e+ ^/ ]* y% c你地又點呀 ??
% G/ }# b5 v$ m( f
6 w3 N0 b! \$ S* z[ Last edited by jen01 on 2008-4-28 at 02:05 PM ]
以閣下的德性, 自由題: 改革開放? 一定歌功頌德, 大吹大鐳甚麼鄧小平總設計師的豐功偉業、甚麼神舟升空創舉、甚麼北京奧運傲視世界......之如此類的黨八股, 今科狀元, 捨閣下其誰?
用番你嗰句...
) `) A  d( ^5 K9 j" _& a2 h& w4 d9 M! L6 c; B8 W2 o
"關你x事" !!!!
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:28:
. o7 h8 U9 F) V9 G% T) R- a& w/ H用番你嗰句.../ o9 W* `# w% F# p; O

2 c$ s" Z% E' N: L+ ]8 D, G8 Y+ `"關你x事" !!!!
) F3 }# ?) T9 ?! X- G- C冇人話關我事, 李蓮英閹割做太監都唔關我事.......
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:12:
+ Q( {7 ?' |+ L3 j起碼答到個point: @3 I* J' i6 f+ b
  z' L9 r2 }+ ?" Q
真替你擔心...
Originally posted by 打狗棒 at 2008-4-28 01:32 PM:% e! \' L; t2 [+ O3 h' Q0 h

' A+ U- x5 Z) p冇人話關我事, 李蓮英閹割做太監都唔關我事.......
# r  ?% H' Q5 H0 a& K8 [
0 B9 `. ^! n& n: L5 n5 N4 `唔關你事,咁你講咁多野做咩姐...
5 |  l: M; [/ V. Z3 W6 C7 r* F' ]你係會考生咩 ?? 你有考世史咩 ??8 D- t; C6 M/ b/ h
你又唔知,又唔關你事,咁你咁多嗲做咩姐....% m) i  F$ R9 \4 J

. {: Q* B+ ]8 j3 ]  ^  ~同美國議會班議員一樣,郁d就嘈喧巴閉,
8 ]- B5 x% Q4 H5 L關唔關自己事都嘈一餐先.....
& r8 [: Z# A; q0 {
' T6 W1 l* w6 s, P- f& @" g: I博出名咩 !!!!" I& e! D0 a8 O. D  n! T

$ w; G6 u0 ~+ y" e% j5 ~[ Last edited by jen01 on 2008-4-28 at 01:46 PM ]
Originally posted by QuiGonJinn at 2008-4-28 01:42 PM:
, v3 p. j: H' Q- h0 K6 Y% o
( v& M" c2 z& i: i真替你擔心...
3 n, A: z  u. t0 p; I
. h$ t; t" T/ f3 f
睇晒成段先啦," Y) ~8 K; r6 A6 h- b+ o' p
淨係睇一句 !!!
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:42:
  e9 ]) M/ p1 X" r4 v3 q+ x
3 f; @! q* @2 i2 g& D
' Y* H& h/ T) _唔關你事,咁你講咁多野做咩姐...# w# D" G! a: @% s
...
1 i  q  p, V% u, L- X你開得Topic?我就有權發表意見,咁唔鍾意?delete咗個topic吖笨!!!
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:43:* S% n9 Y+ z" c, k2 ?7 Z
6 }: ]9 {3 u; c- e

& T/ g5 N" U4 t- C. B8 m睇晒成段先啦,3 |5 g$ d) m: b* F. ~4 e5 T1 @& D
淨係睇一句 !!!
" k- R" f; v0 |/ `: [  c) v; a& b) z又好!. O' |( K7 M1 v, T1 ?  D: j" S7 t
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:43:! k1 R: J, B2 ]2 O' m
真係估佢唔到,真係吹佢唔漲....
% ?3 K7 U' {) U  F$ o, v. I  x! C
我溫得唔熟嗰d佢就真係考晒," M; _/ s/ l/ \( J( D
(香港政制,日本)) x) Z( L: j" }
最仆街就係日本,我諗佢會考經濟奇蹟,點知佢考日本早期嘅野....
3 e1 P) T8 f' Z& v( \+ o+ Z. t9 d5 b- f
阿sir一早叫我地溫南非同巴爾幹,1 L. R0 X8 Z; |& z; J" i, U
點知真係出番南非
. H- L" A" O, R2 u) j9 k- D: \+ c( ]# b9 S5 Z; Y7 G
不過今年CE都算好彩,好多都係吹水題,
' L& L; h% z# h6 u只要平時肯去睇下本書,基本上都吹得到,
& U, j) c2 v- _/ K0 J  b# v起碼答到個point....
' s' E6 c4 \" E' r$ f7 |4 B8 W1 k1 K% S7 O* t6 }. T' R
最後嗰條論述題,唔駛講啦下話
2 z# t4 S) ]& S2 I我諗大家都係答第9題,即係自由題,
- p& [2 J) k+ E9 A: O. ]# E& X我個人就答1978年中國的改革開放....1 P4 a( o+ _& i8 K; J  X

( \4 v# P9 H$ M: t+ G你地又點呀 ??
  |5 c- }# ?. h  ?% J一樣咁擔心......
講得好..., y* `! x$ r9 e- y; e& l0 {! f
我開得topic..就預左有人發表意見....2 u) r9 a1 i- Q4 G$ b
咁你講得野,我係咪有權發表番我嘅意見呀 ???: \: w' Y2 X' p$ S, b$ i

% G" H" X! S" Z我無唔鍾意喎,呢個係你自己嘅誤解.....0 P  l, j; M  J" t
不過咁,如果你唔鍾意係我個post發言嘅,你可以唔出聲...
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » (CE)大家考世史考成點呀 ???

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。