<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 球[財]版友私片區
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 艾力克 at 21-6-2008 14:14:

我從來都唔覺得自己勁, 只係唱得唔難聽
勁過我o既人大把, 你就係其中一個

我都知台灣d歌好聽過香港好多, 你有冇邊d歌手&歌介紹下

踢左兩場8強賽咋喎, 但暫時排名就confirm左喇
overall 245, 仲差70分先做倒top5
你謙遮~~ 雖然我未聽過你唱歌~~ 但係都應該above一般香港歌手吧~~
我一點兒都唔勁喎~~只係成日邊聽邊唱~~乜都學下咋~~
咪搞到自己 "周身刀 無張利" 囉~~

我介紹歌手啦~~
除左曹格, 蕭敬騰, 楊宗緯之外,
林宥嘉, 劉力揚, 潘裕文, 呢啲新人都唔錯~~

最期待既會係 "第二屆超級星光大道" 既 "星光血滴子" Alisa 高昱寰~
Alisa 係唯一可以響第二季比賽中, 創下25分滿分紀錄既選手~~
Try tp search for her clips and you'll know how brilliant this 19 years old little girl is~~
Her powerful voice always being named as the "Female Jam Xiao"~~
Nevertheless she hasn't signed for any company yet, therefore no CDs released...
Originally posted by kakeidevil at 2008-6-21 12:01:

水戶蜀葵大波波
水戶蜀葵vs廣島三箭   1:2

洛杉磯喪標果然冇昆我
Originally posted by kakeidevil at 2008-6-21 03:04 PM:

水戶蜀葵vs廣島三箭   1:2

洛杉磯喪標果然冇昆我
比D 大众化D 料来啦```

我等紧你心水```
有没饭吃睇你架啦```
Originally posted by 艾力克 at 2008-6-21 14:14:

我從來都唔覺得自己勁, 只係唱得唔...
錄一段黎聽下...
好聽就寄去唱片公司,順手幫你報埋新秀又點話..
几时有料爆啊```KAKEI ```book左位吃饭未`````
Originally posted by supreme12 at 2008-6-21 15:14:

比D 大众化D 料来啦```

我等紧你心水```
有没饭吃睇你架啦```
深水埗豪乳人妻Joyce提供:

甲府風林[0/+0.5]+ 32AA未發育細波波...
Originally posted by supreme12 at 2008-6-21 15:51:
几时有料爆啊```KAKEI ```book左位吃饭未`````
A.B.C.D.E.F.......................................G.........

荷蘭有38豬大波波
Originally posted by Duffy at 2008-6-21 02:59 PM:
我介紹歌手啦~~
除左曹格, 蕭敬騰, 楊宗緯之外,
林宥嘉, 劉力揚, 潘裕文, 呢啲新人都唔錯~~
第一個識o既係光良, 第二個係曹格, 第三個已經係蕭
林宥嘉頭先youtube都見倒, 第一個25分, 但好似咬字麻麻地
蕭唱新不了情話唔知講咩, 我諗佢係諗緊"點解自己盡左力都會輸"

我都係周身刀冇張利, 梗加覺得自己一事無成
不過我知你d中樂唔錯喎

http://tw.youtube.com/watch?v=BCmwgLAzJ90&feature=related
有時唱k有d女仔歌都唔識唱, 用女仔key用假音唱又俾人話, 用男仔聲跟key又會爭d感情, 降key就會唱得最好
你會唔會由得首歌用原key, 自己唱番自己個音架?
因為女仔歌好多時都唔知用咩聲唱先好
有時合唱歌要唱女part, 俾人話假音玩野難聽之後, 而家都係用男聲唱算

同埋睇洋蔥唱領悟星光版, 終於諗倒個style似邊個喇... 周華健
雖然佢(悲)情歌係唱得好有感情, 但第時o既歌路就會少左變化喇

[ Last edited by 艾力克 on 2008-6-21 at 04:34 PM ]
Originally posted by kakeidevil at 2008-6-21 03:57 PM:

A.B....
荷兰大波???
深水埗豪乳人妻Joyce提供:
我呢度没J2 买架```唔够大众化
Originally posted by supreme12 at 2008-6-21 16:19:

荷兰大波???

我呢度没J2 买架```唔够大众化
J2.....
咩意思??
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 球[財]版友私片區

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。