<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 天下最賤 ... 燒若元
返回列表 回復 發帖
係,菲律賓人就係咩都係求9其!- O6 P" F5 g* T, G/ n* e/ D
alan3015chan 發表於 2010-9-10 11:48 PM
) X% m+ h/ P6 @) ?
係呀 , 係奧巴馬做總統之前 , 世界上仲唔少相信 , 黑人智商天生比較低 ...
1 Q4 H/ j( e. T  Y8 J+ W6 u
所以燒才第一句岩架 ... 唔應該把當地政府既無能 ,
) k" |3 B- p8 q6 }) B4 _/ R( G5 Y當成全部當地人民都係咁 , 但佢自己又鐘意踩人地 !!!  b4 k8 b" j9 s
迦樓羅女王 發表於 2010-9-10 11:49 PM
2 ^% S& g" J) w  h
1 P1 J% M4 |* L+ f- G0 |" A我睇法係:7 q1 t3 Q6 k/ k- \, S
很遺憾地,一般而言我都覺菲律賓人係「求撚其」(我冇話所有菲律賓人都如是),
1 D1 y( D" V' x- i) {0 S當然,你可以唔同意我/蕭若元講法,; X8 C0 B! C4 k# a, L
請舉例說明之
* ]" m( j  b3 n3 n7 k
5 {) e3 y% w0 i( c
我睇法係:% O1 _. [8 {: g& `$ F
很遺憾地,一般而言我都覺菲律賓人係「求撚其」(我冇話所有菲律賓人都如是),
7 q6 m- }: \) k8 K當然,你可以唔同意我/蕭若元講法,
: B  T, E# z4 q) s$ j) ^但請舉例說明之 ...4 h; S9 W8 F0 F2 G
infjlam 發表於 2010-9-10 11:58 PM
& d3 J9 V$ ^- Y. A3 C3 ]' k2 [
我咪問你點解釋賓妹羅 ...7 Q9 Z, y; \1 K
唔通菲律賓人基因就是女勤男惰???
% F) C# W; W0 Q- H定佢係來香港 , 受中國人勳圖先e+咁好???
  H$ ~! ^+ E0 k
+ |" v+ u5 R: c# D; _' @
+ G4 R! b! @% r. V  A8 U( Z1 W係呀 , 係奧巴馬做總統之前 , 世界上仲唔少相信 , 黑人智商天生比較低 ...6 {6 v( S' L- ?5 H1 X
迦樓羅女王 發表於 2010-9-10 11:51 PM
. H$ k; i5 Y: b$ f" r% [! k- R) x
5 P' @& W+ P& |2 I1 V. x4 G% C' d黑人智商一般而言唔算高,呢個係客觀事實,
" V' L2 q# Y+ O基於先天因素,黑人普遍擅於田徑項目,游泳卻對他們而言是弱項(因為骨重)
5 D, Y4 r2 c4 O2 A# ~: T/ |中國人天生不是打籃球或短跑材料,就算出左個姚明和劉翔,亦唔能夠推翻呢個客觀事實
' b) V4 [8 z4 H& X我咪問你點解釋賓妹羅 ...
' L: s0 K" a% ?9 i唔通菲律賓人基因就是女勤男惰???& {3 X$ ^* ^0 f1 {" |5 r, t
定佢係來香港 , 受中國人勳圖先e+咁好???& l6 _  k1 O; o0 l! M
迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:02 AM
4 ?! \+ J  }! x+ E* ]
. Q6 \: v  W( G& Y" m; ?" W3 N
就算係賓妹,我都唔覺得佢地特別勤力(對比起一般華人而言)0 E% U7 b$ V( ]* q
根據蕭若元《演化心理學》所說,4 e. h* z$ j: Y! I" }% |* y3 v
生於熱帶地區的人(如菲律賓),女勤男惰是因為女體積比男小,散熱較快,所以女較能適應炎熱天氣,- s' I0 R  H. l8 T. G3 o4 I
當然,這個理論,信不信由你(我亦有若干保留),或有其他因素未定
/ e! T2 U5 }6 d+ y. F+ s
: O: p5 [) h  m1 @3 r# E就算係賓妹,我都唔覺得佢地特別勤力(對比起一般華人而言), B# l5 b- G; X- ~4 P) p; N* G
根據蕭若元《演化心理學》所說,/ u1 d- O6 V2 ~: t4 F
生於熱帶地區的人(如菲律賓),女勤男惰是因為女體積比男小,散熱較快,所以女較能適應炎熱天氣,, _7 i& B+ T1 R2 y8 W- |
當然,這個理論, ...) g- I. Q* W+ v. n+ V
infjlam 發表於 2010-9-11 12:16 AM
6 r2 }0 q) L; |$ D: [1 N- C我覺得你應該打開眼真係去睇下d菲律賓人 , 睇係果d唔係警察 唔係公務員 ,
: [  I6 b/ k( |  l0 x+ Q" V又唔有錢 , 仲未到中年果d主動人民 , 有幾多係大隻過女人好多~~# Z* p: q$ u2 K% H1 ^
% t/ D# q+ i6 S" i. t; x+ N
燒若元係我心目中 , 地位並不高過陶杰 , 一樣係文壇騙子一名~~
; h# b& c: X" N係既 , 香港係文壇騙子都出唔到好多過 , 呢樣我認 ...
1 K9 O$ N8 G, x2 m(其實仲有一個 , 係26fun活躍 , 姓打而家中排名第9)
7 b" o) L; j* R2 I+ e

0 o7 ~, P, I/ R9 {0 H; N黑人智商一般而言唔算高,呢個係客觀事實,8 w3 p) _( \- R( n& H
基於先天因素,黑人普遍擅於田徑項目,游泳卻對他們而言是弱項(因為骨重)
$ _2 h" K# \: X- f: Z! j' v中國人天生不是打籃球或短跑材料,就算出左個姚明和劉翔,亦唔能夠推翻呢個客觀事實 ...: G& F/ x5 Z" f4 h" z
infjlam 發表於 2010-9-11 12:08 AM
8 k. e& D9 O$ c1 d
如你肯認去比較下普遍黑人生活環境 , 仲有整體社會文化環境 ,
# F0 a/ _! r3 C$ h, R4 a6 C3 J同中國人 白人既分別 , 你就會明點解黑人做果d所謂智商驗試 ,) U2 u) B3 h. e. M2 C3 T
成積會比較低~~" y2 ~3 W0 [2 x& e! B$ R
) M. s+ p- r* s
我在此勸告大家一句 , 燒若元既野我讚成可以忍下 , 但千萬唔好信晒 ,. u  @0 M/ T& W& c2 [$ }3 ^" l" u8 f
否則會壞腦~~
, K% x/ h% P; x% E! I
我覺得你應該打開眼真係去睇下d菲律賓人 , 睇係果d唔係警察 唔係公務員 , 1 V( G" W* Q( F1 T' C! t& Y2 ~
又唔有錢 , 仲未到中年果d主動人民 , 有幾多係大隻過女人好多~~
+ k5 W1 D+ m4 z迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:24 AM
5 T0 {) R: |* F+ t' F5 e3 o: ]
- I7 F  F: z. n8 @2 P
0 m) Q8 m5 K, M8 Y( w- J
你有語病!都唔知你講乜Q
6 \! Z# ]7 y; h# p  r' [* K* ]
0 r6 L, _+ x) A  [. }8 o) |. t
. q  h* g8 b/ G/ H, o我可以幾肯定,香港人就算再濕鳩,都唔會好似佢地咁
8 F/ C4 `$ I8 ~9 d% C
# j4 p, Y3 O% C3 T, ?: C
3 ^5 l( J+ k8 R: u
. b' u; Z5 R  d5 g% q另外,我覺得你都幾「記仇」兼「冇品」,
* G) C$ N# S0 w5 N. D講講下蕭若元,都可以辣埋狗哥,不忘落井下石,抽人水,計落你都算賤
& P+ f5 ?" t4 q( Q& W$ R我在此勸告大家一句 , 燒若元既野我讚成可以忍下 , 但千萬唔好信晒 ,
. u# ]+ ^( ]0 g  K否則會壞腦~
2 V" z+ M, w7 N, S6 w  U. D迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:28 AM
' j9 S! o/ C( G. M0 q1 S# b8 O& ?0 W3 g. }& n' O9 J
p.s.乜野叫忍下?
4 r* ?9 y& ~/ \" }( {/ K
/ y) r& v1 V& ]7 L6 \壞腦?壞左腦,唔識分析o既人,唔聽都已經壞,
! A- h3 T# j/ K  X1 m1 \" W% v不過呢句說話由閣下說出,唔知點解零捨...
! x; r  @. `# y3 }6 Q
7 ]; g9 X/ x: x# g2 `

0 t% J$ h" c8 R3 f4 L7 |你有語病!都唔知你講乜Q 5 j) m1 M  L# p7 _
, p5 E8 x6 z, H! J
8zsXMQlUlMQ( L7 y$ X  h* i
我可以幾肯定,香港人就算再濕鳩,都唔會好似佢地咁
' l* R% F  x- ]# t$ G1 X& S# x1 m* |
  s) m( Y# Z: G8 @& e7 K

8 O5 k6 v$ ?7 }4 A' F: ]. R另外,我覺得你都幾「記仇」兼「冇品」,# Z! u. g. t; ]/ q1 W
講講下蕭若元,都可以辣埋狗哥,不忘落井下石,抽人水,計 ...
( U3 u& r: y7 linfjlam 發表於 2010-9-11 12:36 AM
% L) Q% N% [5 ^3 `2 l4 ?
唔知閣下係a眼 b眼,定係c眼見到菲律賓男人明顯比女人大隻呢???8 T- l8 l/ Y, ~2 s+ B
定你係想表達其他野???
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 天下最賤 ... 燒若元

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。