<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 毓民大舊醞釀退黨
返回列表 回復 發帖
8 z6 [3 K4 {3 v2 X4 L/ H

) H- L% k! J8 {6 x$ L, C唔關心政治的人, 唔會睇政治新聞, 唔會知社民連風波前因後果
) o- J2 A" U$ v你問下唔睇政版的人, 知唔知咩叫社民連倒閣事件, 知唔知事件中涉及咩人
- |0 J# A+ o% q! M  }6 S
- }4 _; r$ N* L/ Y) h如有人談論到黃陶之爭, 卻話自己興趣政治,
1 C: r2 z0 z" B, T3 c跟一個人買大堆波膽及主客和飛, 然 ...8 I: N1 C. L6 R
andyho 發表於 2011-1-22 01:21 AM
我認識一點點牛頓定律,但我對物理無興趣。
$ a5 z% Y( V3 h# O" d& @# S0 P我認識有人名叫陳奕信,但我對香港樂壇真的不感興趣。
7 G. z$ Z) |5 M8 s8 q% s信不信由你。
" _0 v9 W6 G; l買波膽主客和也不一定有興趣賭波,有內幕呀
1 ^+ ]" d3 Q. t9 m: y/ X/ s+ ^, I
0 W2 r0 g8 Q( s* h講笑講笑,哈哈
失去自由邪神回歸
! c3 B+ R& P1 q3 @, @, V. g2 W, t9 }8 H" G' m
有一點我又唔太同意, 陶生懂得搶先註冊社記個名,
# e6 j4 P6 F& |佢蠢極有限, 或者是幕後軍師教路,
$ p- R+ g6 g- m8 ~1 b+ l: y學版友infjlam話齋, 社民連內鬥, 好睇過連續劇
8 T( m; v5 C3 mandyho 發表於 2011-1-22 01:26 AM
3 I; r8 A2 J8 O1 m' ?: ~. E佢有多年內鬥經驗梗係蠢唔哂啦3 E9 r, O. G+ W9 D6 ^
但我真係唔知佢諗乜,佢唔係以為班選民投票係投票比丐幫呀?
$ \! s% Y, H: }# A8 m無左三子,丐幫號召力一定一落千丈./ H& k8 P$ p9 L( H* {1 v
/ q( x) ]; K0 G
至於幕後軍師就應該係姓季個班.
* g' M& p4 t/ c& U9 d1 _題外話,:姓季個條友都好似幾有問題

評分次數

我認識一點點牛頓定律,但我對物理無興趣。7 C. `9 a8 r% b$ Y
我認識有人名叫陳奕信,但我對香港樂壇真的不感興趣。
8 Q7 U0 y( D$ X信不信由你。
- O. \. T3 }% b& A, \/ u  R買波膽主客和也不一定有興趣賭波,有內幕呀
' o; A# @% G6 F$ X
( u; L4 ^1 a7 L! O1 f講笑講笑,哈哈 ...
6 ~; ~" F: ]# W* N大邪神 發表於 2011-1-22 01:35 AM
, i+ E7 G  `8 G3 K1 r有留意時事已經十分難得ga la
1 F( ?5 Q! j$ U( j. u/ w" l"講笑講笑,哈哈" 呢句...

評分次數

) Z, z& c0 q4 [, x' Y7 K
佢有多年內鬥經驗梗係蠢唔哂啦
  m" b0 x/ }. U* [$ L但我真係唔知佢諗乜,佢唔係以為班選民投票係投票比丐幫呀?% m: O2 W7 H# E) D
無左三子,丐幫號召力一定一落千丈.
' g$ p$ \# {9 l$ M( g  P9 ?; K& @0 e" s# l; \
至於幕後軍師就應該係姓季個班.% I% t) R4 i% Z
題外話,:姓季個條友都好似幾有問題:h ...
0 D  w5 K7 x( V: U: h4 r  A) nWinters 發表於 2011-1-22 01:35 AM
# w0 O. T: E& C0 \- W6 ~% Z

, b$ m+ m) r9 g冇左高比拜仁的湖人

評分次數

; [1 y+ ]( v, f, ~4 Q2 t4 g. u
有留意時事已經十分難得ga la
  J) v- t8 B& t, g, c"講笑講笑,哈哈" 呢句...' d( _, z1 p1 I8 p; ~
Winters 發表於 2011-1-22 01:38 AM
咪亂估啦!8 H, o; N+ g; a+ Z( e$ i
唔阻幾位笑談風月啦,小弟休息去。別
失去自由邪神回歸
! l' }, Y# C% }/ P0 J
. }- v, p4 I( O5 c2 a9 j8 T0 J. L
冇左高比拜仁的湖人
6 W2 w$ U" [* ]9 Linfjlam 發表於 2011-1-22 01:43 AM
5 [$ }1 s4 f, S拎騎士做例子比較好
誰是誰非也好,只以事論事,
" G8 d; x3 s. x* O" f陶連立會都未選入,咁快交棒,接班做社民連主席,/ n5 T" V& p9 n( B0 O4 _' V3 u% }5 W& w
策略上亦唔太明智,
& v6 f5 g/ Y, g1 h; @1 X/ ]有那個必要,非那麼快交棒不可嗎?
9 I+ e% i0 [* R# S9 x$ O0 }, r  S4 v( o) I7 s
唉...不過一切已成事實,也成過去...

評分次數

• BOYDWAN

5 ?. m- E7 W6 j3 X* j: S
拎騎士做例子比較好
7 h6 m8 V, n$ BWinters 發表於 2011-1-22 01:47 AM
, }' U/ k2 a/ p$ x% I$ M8 u4 R1 S4 |
真有你的
7 K* ^, r/ H' Y: ^3 I9 F; P* U有留意時事已經十分難得ga la$ x/ }. r. i' q( j6 j  M
"講笑講笑,哈哈" 呢句...
  }0 p0 B$ L7 R5 W2 zWinters 發表於 2011-1-22 01:38
& o+ j0 q. m3 L
! g4 t/ _  M" B  k呢句....真係好笑喇~
; `* N. ?/ C4 d! r5 O/ N路過借你句說話抽吓大邪神水, 先行謝過.1 |8 Z, s5 y% a- G/ [) s5 s
繼續四處游唔阻擾各位, 晚安~
誰是誰非也好,只以事論事,
" f+ k, T9 I# i' v陶連立會都未選入,咁快交棒,接班做社民連主席,
! C. H; s1 [: o策略上亦唔太明智,
, S. K# \! n8 w: w4 w& I$ g) w" a有那個必要,非那麼快交棒不可嗎?
$ |+ ~2 _5 q' H2 B- k1 L! t; ?* ~4 [: V5 R* M, V- R% E
唉...不過一切已成事實,也成過去... ...
3 A3 ~$ Z  s3 u, I2 vinfjlam 發表於 2011-1-22 01:49 AM
( m' W9 `" c1 j/ Z1 _) z首先丐幫內民主同中 共一樣名存實亡,黨主席一職應由幾位元老決定., H8 V) x1 j! D4 F
癲狗退下,係個時黎睇有份量接班(無錯係"接班"而非"繼任",亦即係叫做有名氣嘅,得四個,2 }) [& }3 |; K  b, G: V
分別係長毛,大舊,阿牛同柒陶.
9 c: X/ P- w. A( W我諗其實當初癲狗嘅思量都唔係以邊個容易控制為首要,如果唔係就應該簡阿76大舊.  x1 X, {) U' g* W, A2 h
長毛路線同佢本身唔係幾同;大舊呢條76就毫無主見,加上幾年前提名曾蔭權記憶猶新;
" h$ g, P4 b  `0 C( `) G阿牛形象就唔夠市正;柒陶雖然唔夠激,但個樣討好,做左主席之後應該有助改善丐幫形象吸納更多票源.& Z+ n" }. i) n; h! y  [
四簡一,好難唔簡柒陶

評分次數

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 毓民大舊醞釀退黨

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。